Followers

Friday, October 21, 2011

♥ Satu Lagi Ujian - When Balqis Warded @ Pantai Hospital Bangsar ♥

Citer bermula dengan, after mama luch semalam
dapat call dari pengasuh balqis, balqis muntah2 tak henti2 sampai dah lebey 10 kali
tak nak makan & minum susu...badan dah lembik
then mama terus call papa untuk pick up balqis dari rumah pengasuh bawa ke klinik
sampai klinik balqis memang dah lemah longlai, nampak sangat2 tak bermaya + muka dia pucat lesi...

ni time jumpa doktor kat klinik,
doktor suggest untuk cek darak sebab nak tau ape masalahnya jadi camtu..
on the way ke klinik 5 & 6 kali lagik balqis muntah
sampai dah kuar muntah kuning & hijau...
sampai nangis2, balqis jarang merengek @ nangis biler tak sihat
tapi ni 1st time la mama tengok balqis tak larat sangat...
so time ni doktor amik darah, doktor ni dah biasa kenal kami
doktor pun nampak hairan sebab selalu balqis kalo datang klinik
mulut mesti pot pet pot pet tanya itu ini kat doktor
tapi kali ni memang nampak tak bermaya sangat2...

sebab tak larat sangat2 sampai time amik darah ni balqis tak nangis langsung
balqis cam berserah je ape doktor nak wat kat dia...
dah terbaring sambil tunggu keputusan darah...

sempat lagik layan video kartun kegemaran

after amik darah doktor sahkan sel darah putih balqis naik begitu tinggi
leh membahayakan balqis, sebab doktor kata meybe dijangkiti kuman
so doktor suggest untuk refer Hospital
time tu memang berair dah mata mama, dah tak dapat nak bayangkan...
kesian sangat2 dengan balqis, dah la dia sememangnya kurus
then tak makan seharian semalam, tu yang jadi lemah sangat2 tu
so doktotr buat surat untuk refer hospital...

on the way balik rumah kami dok decide nak pi hospital mana
kalo leh nak cari yang dekat dengan rumah so senang sikit papa nak berulang....
Moga kami tabah menghadapi semua dugaan ini

p/s mama keje je kat sunway medical centre, tapi kat sepital mama pun penuh tak de wad kosong, 
so kena la bayar sendiri k masuk pantai medical centre...
p/s pemenang contest minggu depan k, mama kena take care balqis...
p/s Biler Anak sakit "Seorang Ibu La yang Paling Susah hati kan..."
dah 2 hari mama tak makan....risaukan balqis...

citer akan bersambung.....sangat2 sadis pasal isu Hospital Ni

28 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

ye la balqis nampak sust dah cam kyra xnak minum susu dah..

hope balqis cepat sembuh yea..

::NureeN:: said...

keciannya balqis.. hope semuanya ok.. cepat sembuh ya..

mama rifQy said...

ya allah balqis..kesiannyeee..maybe ade infection la kot..thats why white cell tinggi..sabar ye anje..insyaALLAH,balqis akan sihat macam biase..b strong ye dear

Qaseh said...

Anak sy pun pernah muntah byk2 kali tp nasib baik tak teruk sgt.

makbapak mana tahan tgkanak dia sakit kannn

hope Alia cepat sihat

atty's said...

siannya balqis..kalau pasal anak2 nie..ibu2 mmg sensitif..

sabar ye anje..kty doakan semoga balqis cepat sembuh..amin

Cho Zila said...

moga diberikan kesembuhan untuk balqis dan ketabahan kepada ibu balqis...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kesiannya balqis..
mmg kita sbg ibubapa msti sedih..x sanggup tgk anak sakit..papehal pun kena hadapinya juga & tabah hadapinya..moga balqis cepat sembuh..

|| NaFiRaa || said...

moga balqis cepat sembuh..amin~

Fitri Senin said...

ooo kesiannye balqis..semoga dia kuat dan cepat sembuh..
mama pun take care ok..jangan sedih2..mama pun kena kuatkan semangat

ZanaNordin said...

sangat sedih kan bila selalu tengok anak kita cergas siat....bising..
then, bila sakit nie..jadi lesu tak bermaya

hope balqis cepat sihat yerk

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Ya Allah sedihnya. nampak memang lesu jer tu, semoga balqis dkurniakan kesihatan yang baik. amin

azam said...

semoga cepat sembuh ye.....amin

Gieyana said...

siannya Aqish..Nureen kalau tgk pic sure ckp nk jumpa Aqish...

Moga Aqish cpat baik k...

Ya ALya said...

semoga cepat sembuh yer balqis.....

ummiaqeef said...

siannye...get well soon ye..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai kesiannya balqis..aunty diakan balqis cepat sembuh

mummy_ayu said...

ala siannya..Ibu mana la yg tak risau kalu anak sakit..even demam sikit pun, kita dah tak tido malam.inikan muntah2 mcm tu..harap takde yg serius...
apa2 update kan sini key or FB ...
semoga Balqis cepat sihat.. :-)

Iris pun pernah muntah2 mcm nie....sampai takde air..tapi kena warded 1/2 day je

mama tisya said...

alahai sian balqis ..smoga cpt baik...br nk tnye naper tk msk kt sunway medical je rupanye tkde wad kosong

Mama Zharfan said...

kesian balqis :(
aunty suzy doakan balqis cepat sembuh..amiin

ibuafiqahhuzaifah said...

moga cepat sembuh..

♥SyilaSyira♥ said...

alahai balqis..nampak sgt xlaratnya..pucat sungguh...semoga cepat sembuh ye

Mamamya said...

akak memahami apa yg anje rasa skrg...mudah2an balqis cpt sihat yer....amin.

cikpia said...

semoga aqish cepat sembuh!!!

Farah Ikin said...

Salam...slalu baca tak tinggal jejak..tapi tgk balqis mmg teringat kat anak kita kalau jadi mcm tu mmg risau sgt...semoga balqis cepat sembuh dan di permudah kan urusan..byk2 doa pd Allah SWT moga ada jalan dah semua selamat...Wassalam.

nieda said...

kesiannya tgk balqis...apa masalahnya yer?selalunya kalau darah putih naik badan tgh melawan penyakit..harap 2 takde apa2...
yes betul, anak sakit ibulah orang paling susah hati..banyak2 doa dan jaga kesihatan yer anje

hakak CNN said...

macamner keadaan Balqis skang?harap diyer semakin pulihh dan semakin sihat..

kadang-kadang seorg ibu bukan takat susah atey ajer tapi kalau boleh biarlah kiter sbg ibu yang tanggung segala sakit pening sianak.tak sanggup rasenyer melihat tubuh kecil itu terbaring di katil hospital..sedey.

kakyong said...

kesiannya tgk keadaan balqis tu.. semoga cepat sihat & ceria spt selalu...

Ummi Eisya&Amani said...

lama tak jenguk sini..sedih baca cite balqis ni..tak pernah lagi alami keadaan macam ni..takut lak..Ya Allah,jauhkan la..moga balqis cepat sihat mcm biasa..rajin2 mkn ubat ye balqis..sian mama risau tu..sabar ye anje..doa je yg mampu tolg..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.