Followers

Wednesday, November 16, 2011

♥ Hadiah Untuk Mama From Papa ♥

hadiah untuk mama...TQ ye papa balqis dapat Aquarium mama plak dapat..

Vacuum 3 in 1....b4 this vacuum masa kahwin dulu dah rosak
dikerjakan oleh cik Balqis...dah tak bernyawa vacuum mama tu
mama memang tak berapa gemar menyapu pakai penyapu
sebabnya rasa cam tak cuci je, kalo pakai vacuum cepat & mudah...
banyak je alasannya, cakap je la nak keje senangkan....
hampir 2 bulan la hidup tanpa vacuum ni, kalo pakai penyapu yang mama tak suka
bila sapu semua habuk2 tu naik ke atas jadi sawang plak
kalo pakai vacuum terus sedut je, tak sempat habuk2 tu nak terbang..... 
selalu gak mama dok cakap kat papa nak beli vacuum baru la
ingat nak tunggu cash out duit Nuffnang, ada la rasa bangga hasil titik peluh sendiri
dapat la beli barang rumah....Vacuum 3 in 1 Dry, Wet & Blow...
dan tak sangka buah cempedak menjadi nangka
tup2 weekend ari tu papa ajak pi beli Vacuum
ha ha ha berbunga rasanya hati...

so papa beli vacuum yang jenis ni, katanya kat opis papa pun pakai vacuum ni
ntah la sebab vacuum mama b4 this yang biasa tu je, janji leh sedut habuk
kami sekuarga memang ada asma, mama memang alah sikit dengan habuk
so kalo time raya balik kampung rumah opah balqis
kalo tang nak cuci rumah tu, semua surrender bukan malas
tapi kami semua ada asma yang alah pada habuk..
so yang tak de asma cuma papa & abah mama je..
so tiap kali raya deme je la jadi tukang cuci sawang...
kalo team asma ni yang wat, ada jugak la yang malam raya pi Hospital amik Nebulizer
sebab selalunya every year memang camtu....

so pakai vacuum ni safety sikit la, sebab habuk tak berterbangankan...
kalo mama memang prefer pakai vacuum je
kalo kengkawan suka menyapu @ pakai vacuum?

p/s kan best kalo tiap2 kali ape yang diidamkan leh dapat serta merta....he he he...

6 comments:

MrS. F!zA said...

haha anje, kita ngan hubby baru plan weekend ni nk p beli vacuum..tkthn sgt dh duk smpah smpah ngan penyapu.peat..rumah kita rumah atas hari2 kna sapu smpah lbih dr 2x..

*kita tk pndai sgt brand vacuum yg ok..global ni ok eh?

Mama Zharfan said...

me pun prefer pakai vacuum :)

fieda said...

mmg suka gak guna vacum..rasanya lantai lagi bersih...tahniah dapat hadiah dari papa.

Alycia said...

kt kt rumah pakai penyapu jer.. sbb xde karpet.. xsuke pakai karpet sbb habuk..

mamalieyna said...

kalau ada asma mmg sensitif kan...k.ina ok je, mmg sllu menyapu je kt rumah tu, sesekali bab vacuum ni en suami yg buat..lalala..hee~

Sue* mamaID said...

best la dpt adiah..kita baru berkira2 nk cri vacum ujung minggu nie...yg hubby awk beli nie berape rega nya...hihi

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.