Followers

Wednesday, November 30, 2011

♥ Holiday to Melaka - Part 3 ♥

Morning semua sambungan entry semalam k, lagi 2 hari nak cuti balik sonotnya...
time ni hujan dah mula berhenti, tapi susah tol nak cari parking area kota Afamosa ni
so last2 papa parking kat dalam Dataran Pahlawan je...
so after parking kami ke Kota Afamosa....
balqis la yang suka sangat sebab tengok ada banyak beca kat situ...
jom layan gambo yang berjaya di snap....

balqis yang dah agak kureng nak bergambo
sebab dah besaq dah mula la pandai demand macam2

ramai pengunjung ari tu, maklumlah cuti sekolah kan
sampai parking pun full....
balqis sibuk nak naik beca, tapi papa cakap tunggu malam nanti baru naik k

turn balqis plak posing,
la ni balqis dah tak nak pakai kasut, suka pakau selipar croc ni je...
kasut raya ari tu tak pakai langsung....rugi2
model cilik peminat tigar baju Tigger



kasi posing sikit kat beca ni
petang tu kami posing kat beca ni
kalo tak salahnya blah malam tu kami naik beca yang sama
cam ada jodoh je nak naik beca yang sama gak.....
senyum...then
masam plak...sebab dok sibuk nak pi naik atas kota Afamosa tu...


b4 this pernah gak pi Melaka, tapi tak pernah sampai kat sini la, selalu jalan2 blah kapal tu je...
tapi serius kali ni still tak puas berjalan gak sebab hari hujan kan..
so aktiviti banyak yang terhad
akhirnya kami tak pi pun Afamosa safari tu
sebab 27km dari Kota Pahlawan...jauh sangat papa malas nak patah balik
papa cakap next time kita pi lagik, so tak de rezeki nak pi....
citer selanjutnya sambungan next entry....

6 comments:

mama rifQy said...

na g melaka time sekolah2 dulu.dah besaq ni..mmg xpernah lak jengah kesana

bukhairiah said...

mama, Afamosa Safari tu area tol masuk Alor Gajah..if dr melaka nk lik KL, mmg lalu..mama xnaik bot? len kali if turun melaka lg, naik bot ek...tp lg best naik mlm...pmandangn cantek...ada nmpk menara tamingsari kt Datran Pahlawan tu? try tak? huhuhu ai pon xpenah naik wpon dok melaka...
add ummi ye kt FB...nnt klo turun melaka lg, leh tanya2 kt ummi...

MRS. K said...

i pon baru sekali sampai sini

Salina@IbuAqil said...

Best kn bandar melaka ni sis?! Bangunan dia cantek2 unik.. :)

Nana said...

trademark anje klw bergambar sure wat peace kan heheh

mamalieyna said...

bestnye,,,pic pun cun2..kak eina pun teringin nak g melaka..tp dlm keadaan skrg, tak daya nk jln2 sgt...tunggu bb kuar la..hee~

happy la balqis dpt jln2 kan..haidar je kurang jln jauh, si abahnye kalau nk cuti kena betul2 free..huu~ sbb weekends je kena standby, nk jln tak bleh jauh2..huu~

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.