Followers

Thursday, November 17, 2011

♥ It's So Cute ♥

1st time anak nak sekolah, mama la paling xcited sekali..
dok sibuk survey2 cari peralatan sekolah balqis
padahal baru tadika pun....mama plak yang seronok sangat2
biler balqis nak2 sangat pi sekolah, hope tak de la menangis meraung2
risau gak sebab balqis ni manja, so malam tadi mama dok survey beg sekolah + kasut sekolah balqis..
tetiba terbekenan plak yang ni

.
so cute la, cantik sangat2 mama minat combination warna yang striking camni...
balqis memang suka warna pink colour
murah plak tu RM40 je....kalo beg barbie mau RM69.90
Pororo 4 Pocket Backpack
Dimension : (H)9.45"x(W)8.25"x(D)3.15"
Material : Cotton
Color : Pink & Blue
Price : RM40/pc


ni pun cute tapi sesuai untuk Boy je la...


THOMAS & FRIENDS Backpack
Price : RM42/pc
Measurement : 23cm*23cm*13cm
Material : Cotton

survey2 tengok yang ni pun cute, gambar animal...
RM50


see cute kan...balqis suka yang Bee ni...

then kasut sekolah mama cari kasut croc je...
sebabnya kalo kasut sekolah tak de size balqis la..
so teacher kata pakai kasut sekolah pun boley....
gambo girl kat atas tu cam Mia Sara kan...

mama nak padankan dengan warna uniform balqis
tu yang kalo leh nak cari warna yang sama je...
then try tengok kat Ebay ada jual banyak beg
tapi mama tak tau camne nak beli la plak
balqis kenan beg Pocoyo tu...
papa dah bagi green light beli je ape beg yang dia nak janji dia nak pi sekolah...

so ada tak sape2 yang pernah tengok beg2 kat atas tu kat mana2 website yang boleh dibeli?
kalo kasut croc tu ada tak yang celup punya RM10 warna camtu ek?
tak nak beli yang ori sebab nanti pakai kejap je dah tak muat, nak yang celup je warna biru + kuning...
kalo ada sape2 tau leh tinggalkan URL website tu k
puas dah mama cari dari malam tadi tapi tak jumpa....

7 comments:

Salina@IbuAqil said...

Selalu mmg camni kan sis.. Anak x ada apa kita yg overnya.. ;)

Nad @ MamaZakwan said...

aritu jenjalan kat one utama
ada jumpa beg pororo tu kat 1 kedai
dia kedai jual brg2 hadiah..
tp ada jual beg tu skali
tp tak tgk plak harganya bape

e!ya said...

semangat mama balqis..bagus laa tarik minat anak utk ke school, balqis belajar rajen3 wokehh

mamalieyna said...

lawa la beg pororo tu, kalau haidar mesti dh berkenan..sbb dia suka benoor layan citer ni kt umah..hee~

rasanya anje lg terror bab mencari mende2 ni jual kt ner compare to k.ina, k.ina lg taktau,,he~

Hanna said...

suka beg yang first tu..pink karer..amboi mama yg terlebey excited ni..hihi..

Mama Zharfan said...

me jenis beli kat supermarket ajer heheh

Alin Marlini said...

anak Kak Alin Qayyu pi sekolah pakai kasut crocs je anje..tak blh pakai kasut pon..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.