Followers

Wednesday, November 9, 2011

♥ Main Duit Kutu, Bagus @ Tak ♥

Duit kutu, sape suka main kutu?masa kat company lama mama
mama main RM200 sebulan untuk tempoh masa 1 tahun, dah nak habis dah pun hujung tahun ni..
so for next year main kutu kat Sunway Plak, dah ramai yang nak join
mama pun join sekaki la main RM200 sebulan
sebab tahun ni mama dapat bonus sikit je sebab baru keje kan
kalo dapat cam papa best la sampai 3.8 bulan....
meleleh tengok totalnya, tapi ape pun rezeki tu sila la dikongsikan bersama kan papa...

mama memang suka main kutu ni, sebab dapat je kutu untuk bulan mama tu
mama terus simpan dalam akaun tabung haji
kalo RM200 sebulan tu selalu mama main untuk 2 nama
satu untuk Tabung Haji akaun Balqis, satu lagik untuk mama
dan kalo mama main kutu ni memang papa tak pernah tau la
mama main senyap2 je sebab tak nak papa bising
sebabnya papa soh simpan terus kat bank je..
lagipun bulan2 papa memang dah wat potongan tabung haji melalui gaji papa
untuk caruman mama & balqis...tapi mama nak tambah lagik duit tu...
since mama tak dapat bonus yang banyak tahun ni, so duit tu leh la gantikan duit bonus untuk simpan
duit bonus papa nanti leh la wat beli barang2 IT yang mama hajatkan...wink2...

kawan2 suka main kutu jugak ke?bagi papa kalo simpan duit every month leh daat dividen
tapi kalo main kutu ni time dapat duit selepuk tu kena terus simpan la kalo nak kira dividen
cumanya kalo dapat turn last sekali tu yang payah tu tak leh nak simpan awal2...

so ada sape2 kat luar sana yang kaki main kutu tak cam mama ni?
kutu senyap2 namanya...ngeh ngeh ngeh.....

11 comments:

Mama Zharfan said...

teringin...dulu2 masa bujang pernah main sekali dgn kwn2 housemate :)

mamasuri said...

sama lah kte anje..
kat ofis saya ni pun ada main gak...
tiap2 tahun buat...
tp main seratus jer bulan..
ada dua tiga tempat jugak buat..
so pandai2lah...
selalu nyer sy main kutu utk buat bayar rodtax kete saya jer..hehehe

adianiez AIDA said...

aida sgt suka main kutu. skang ni ada 1 group je aida join. lom sampai turn :(
januari nanti start 1 group lagi. insya'Allah.
aida jadikan kutu ni sbg simpanan yg tersembunyi. aim utk brg yg sendiri nak beli.


nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

eT said...

dah lama xmain kutu..hehe

Mummy said...

sy baru skali main kutu nih..ok gak sebenarnya...boleh simpan duit secara halus...bila dapat sedebuk camtu leh beli barang yg kiter hajatkan...cuma nak cari team member tuh kena hati2 lar takut dapat yg ngelat bayar atau tak bayar langsung....

Alycia said...

Alycia mmg kat opis ni main kutu... slalu plan abk duit tu nk bayar insurans kereta.. nk pg cuti2 mesia.. sbb dapat sedebuk.. kalau simpan kat bank, kdg2 terpakai jugak ;)

Fazlinil Irma said...

sy last main kutu dulu masa zaman ngajar. bila dapat segedebuk. best..!

ada org main kutu sbb nak bayar road tax. utk anak sekolah hujung tahun. mcm2.

kira main kutu ni tabungan jgak lah. tabung nak beli brg yg mahal2 tp xde duit. hihii.

-fieda- said...

dulu masa time keje selalu gak main..ibarat macam kita menyimpan la ni...

Miss Zuera said...

sy pun main kutu jgk dgn ofismate.. seratus je sbulan.. selama 15 bulan.. dah masuk pusingan ke2 dah..
kutu ni ada kebaikan jgk..leh simpan duit secara senyap.. cume kena pandai pilih ahli.. yg kitorg pun ada 3,4 org yg dah behenti dan keje kat tempat lain, tapi sebab dah kenal diorg tu mcm ne, tak pyh bimbang la..huhu..

bulan jan tahun depan giliran sy dapat duit kutu.. yeyeye.., tu pun utk byr insurans kete.. tunggu bonus la baru leh cuti2 & shoping pun..huhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija mmg suka main kutu..
skrg mmg dok main kutu dgn 2 group

1 dgn group opis
1 lg group dgn my mil..

mmg sgt membantu la main kutu..at least slh satu cara saving jgk..

Nana said...

kutu ni salah satu cara menyimpan
klw nak simpan sendiri mesti tak displin nak korek je time sesak kan

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.