Followers

Tuesday, November 29, 2011

♥ Our Journey to Melaka - Holiday Part 2 ♥

Aik mula2 tadi tajuknya PD, la ni Melaka plak?
Then esoknya bangun pagi cuaca cam mendung je...
so papa kata boring la ape kata kita pi Melaka...
keje gila k, semua tak de dalam perancangan, ingatkan nak pi PD je dok berehat2
tup2 papa ajak pi Melaka, orang dah offer ape lagi jangan menolak k
so siap2 bawak semua keperluan then bawak baju sekali kot2 penat + malas nak balik PD
leh la tido kat Melaka plak....kami sampai melaka lebey kurang kol 12 lebey camtu...
papa plan nak pi Kota A'Famosa...nak bawak balqis naik beca...
tapi time tu ujan renyai2 so kami just jalan2 kat situ ronda2 dalam kete je
perjalan mengambil masal lebey kurang 1 jam la
kami ikut highway je berpandukan MR.GPS papago...
then sampai la ke Cowboy Town & A'Famosa Safari...
tapi sayangnya hujan mula turun dengan lebatnya....
so papa plan pi makan dulu, kalo tak hujan datang balik, tapi kalo hujan kira tak de rezeki nak pi la..











mama sempat snap2 dalam kete je...balqis la yang teruja sangat2 nak pi





so after that survey2 kedai makan thru GPS, tapi last2 minit balqis nampak lambang "M"
leh plak dia request nak makan MCD....singgah la kami kat MCD berdekatan dengan TESCO Melaka tu...
then after that journey bermula sampai ke malam....
tunggu next part k....

p/s balqis memang tahan lasak, kami dok gasak bawak dia dari pagi sampai ke esok paginya balqis tak meragam pun, tak mengeluh pun penat...tengah tak de anak kecik ni la nak jalan puas2, tahun depan after ada baby tak leh dah nak jalan2 suka suki camni lagik...

9 comments:

azam said...

lamanya tak ke melaka.....rindulah

Nana said...

hahahha sama2 skang masa utk bjalan sebelum ada bb

Zana Adieyza said...

cantiknya gambar2 tu.. zana suka melaka.. 5 thn kat melaka mmg best!

Mama Zharfan said...

anje dh preggy ker? congrats my dear fren!!

Salina@IbuAqil said...

Alololo comelnya anak dara ni.. ;D

maszmadi said...

mesti swonok balqis dapat jenjalan kan... siap dapat "M" lagik.. hehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

skrg ni kan musim hujan jerk kan x kira tempat..nak berjalan pun susah...
xpe la jnji dpt puaskan hati si manja kan

dilazfamily said...

wah seronoknya.
kalo cakap awal leh kite jumpa

mama rifQy said...

wahh...dah planning nampaknye ni!!hehehehhe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.