Followers

Thursday, November 24, 2011

♥ TERsangat Sadis Biler ♥

Semalam jumpa teacher balqis untuk amik baju balqis 
Teacher bagi balqis baju size paling kecik sekali
tapi yang sadisnya biler

baju lebey besaq dari tuannya
bukan 2 kali ganda besaq, tapi berganda2 besaqnya....
suar sampai lipat 3 kali, baju tu leh masuk 2 orang budak lama yang sama size dgn balqis


so jawapannya kena pi tempah la jawabnya
mama siap2 beli logo Genius AUlad ni nak letak kat baju balqis nanti
this week kena pi beli kain kain Nagoya..
jenuh la nak cari warna yang sama...
teacher cakap dalam kelas nanti student yang paing tecik sekali adalah balqis
sebab yang lain semua muat sukatan baju tu...

balqis dah tak sabo nak pi school...tak tau nak wat berapa helai..
ada sape2 nak bagi cadangan
selalunya kalo nak beli kain untuk wat baju ni berapa meter guna ye untuk sepasang baju
kain kuning berapa meter & untuk suar berapa meter...
mama tak reti la nak agak2 berapa meter nak kena beli....

kalo dah darjah satu nanti, kami risau plak tak de kasut size balqis...
beg pun jenuh cari yang besaq A4, tapi biler balqis sandang beg tu
nampak beg lagi besaq dari orangnya...alahai anak mama yang tecik molek ni..
jenuh la esok nak sekolah semuanya kena tempah la jawabnya....

16 comments:

mummy_ayu said...

alahai teciknya dia...Anje, tak leh kecikkan baju tu ker?

Ema said...

comel.... oter baju tu bole kot kan?

mama rifQy said...

kecik balqis ye..tak pernah tengok live!!hehehehehee..dua/3 pasang dah ok kot.Tapi musim ujan skang ni kan..3 dah ok kot!!

Nana said...

rasa budak besar ni kain 2 meter je, klw baju 1meter, suar 1 meter tu klw wat baju kurung damia bese bli kain 2meter je

zailamohamad said...

dah dapat ya baju uniform?? my son punya dah comot sebab beli satu je, next year nak kena beli 1 lagi buat tukar2 pakai..

anak nak sekolah, mama yang excited lebih kan;)

zailamohamad said...

dah dapat ya baju uniform?? my son punya dah comot sebab beli satu je, next year nak kena beli 1 lagi buat tukar2 pakai..

anak nak sekolah, mama yang excited lebih kan;)

mama tisya said...

beso tul bj tu..kalo oter je bj tu tkleh ke?

Mama Zharfan said...

memang kecik saiz badan balqis tu heheh

eRiNsZ said...

oihh kalo daku sure buat 5 helai truss.. sb tak smpat nak basuh hehehehhehe.. Bju tadika eisya ada 3 helai... jnuh wehh nak basuh.. nextyear tambah lg 2. kasi cukup 5 trus... tp saiz beza-beza hahahahah...
snag kalo mbesar nt x bazir ngat..
saiz s, m and L yg L tu super besar...

mrs.ecam said...

bwk balqis ni g nagoya skali pastu tnya la salegirl tu tuk buat bj balqis perlu brape meter...hee sbb sye slalu wat camtu...kdng tu x bwk pong bdk nyer...ckp jek umo brape taun...tinggi bdk tu brape...gemuk ke kurus salegirl tu dh bleh agak la...klu die x tau kang die pnggl la senior2 die tlg...sekiann...hikss

Ibu Lala said...

alah kiutnye balqis ni especially time dia posing tu. excited sgt la tu nak pi school nak jumpa kawan kawan baru ye..nanti blajar pandai pandai ye.

mamalieyna said...

aduhai...kak balqis...mmg kena tempah special la tuk dia ni..huu~

apapun mesti dia teruja kan, arif pun teruja bila sebut school, herm..tp kena tunggu la 3 tahun lagi..hee~

kak eina pun tak reti nak budget, kalau baju kurung tau la..hee~

sekolah nnti rajin2 tau balqis, wlupun saiz badan kecik, tapi balqis bijak kan..h^_^

zh-ena said...

punya la besar

shark said...

salam perkenalan dari saya..:)

saya pun macam berminat nak hantar anak kat genius aulad ni..

mahal tak yuran bulanan dia?

MamaYatie said...

alahai balqis..kecik nau badannya...konpem kena simpan dulu baju tu..
anje, akak rasa at least 3, ikut my experience la sbb kdg2 cuaca tak panas..kang tak sempat kering...

eus said...

alahai.. siannya dia dpt baju besor.... ank2 eus 3 lai jerk.. sbb risau kot2 terbabas x basuh! maklum la, kekdg blk kije mlm... klo penat trus landing... ekekeke... esok pg baru nk membasuh la bagai... ekeke,,

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.