Followers

Friday, November 18, 2011

♥ Yup.... Confirm Dah 3 BULAN ♥

ape yang dah 3 bulan?
mama dah keje kat Sunway Medical Centre masuk 3 bulan lebey
awal bulan Nov ari tu dah confirm jawatan..
Alhamdulillah syukur dengan kurniaan rahmat & rezeki dari Yang Maha Esa...
dapat jawatan tetap & yang paling wat tersenyum2
bile mama layak untuk menikmati BONUS tahun ni...
ingatkan dah tak le la rezeki untuk merasa nikmat Bonus tu,
tapi lepas confirm je leh entitle untuk dapat Bonus tu, cuma di prorate je la
kat Sunway ni BONUS memang Confirm dapat 1 bulan untuk hujung tahun
then bulan 3 Bonus base on performance plak...
tiap2 tahun ada kenaikan, setiap tahun bulan 4 bulan kenaikan gaji untuk semua staff yang layak
then kenaikan gaji dapat gaji bulan 4, tapi akan dilumsum kan sekali dengan payment
tertungggak bulan 1,2 & 3, time confirmation mama tu, kena masuk bilik boss with senior mama la
then senior komen, so far so good la...terharunya bila keje kita dihargai...

ape yang best keje sini?
Baju - bebas pakai t-shirt pun tak kisah, kalo yg betul2 tshirt tu kena pakai blazer dari luar...

Lunch Time - Bebas, kami ada 2 sesi rehat 12.00 - 1.00 then 1.00 - 2.00 tapi kalo ada hal nak shopping kat Sunway Pyramid, kami kuar kol 12.00 - 2.00 pm,boss? dia tak kisah pun janji keje siap

Solat - tang ni best leh solat sampai 1/2 jam...bertafakur walaupun hakikatnya surau dekat je 10 langkah dah sampai

keje - memang banyak, tenet memang tak de langsung, tapi mama da biasa hidup tanpa tenet, leh fookus dgn keje...rasa cepat je masa berlalu bila dah ngadap keje...tapi mama wat satu keje je untuk sebulan, company besaq memang dia bagi satu staff fokus wat keje...so tak de wat keje sana sini, tapi bila dah siap semua tak de keje nak wat boring gak tau..

Medical - out patient & clinic(panel) cover papa & balqis RM650 sorang, mama je RM1300

Hospital - Sunway Medical Cover, ari tu balqis masuk Pantai mama ingatkan SMC tak cover la sebab tak admitted hospital dia, rupanya mama leh claim balik semua tu...Alhamdulillah banyak kemudahan yang ada

AL, EL & UPL - bos bertimbang rasa, time balqis admitted ari tu HR mama tak bagi amik cuti sepatutnya sebab tak cukup 3 bulan, so kena potong gaji tapi bos mama soh apply jugak Emegency Annual Leave via email, TQ to boss yang memahami

Masuk Lambat - pun boss tak kisah sangat, cuma kena bayar balik la kelewatan tu, masuk lambat 1/2 kena balik lambat 1/2 jam la...

Overtime - gaji dah gabak RM3k lebey pun still leh claim ot k....Alhamdullillah tambah pendapatan...

banyak nak citer nanti ada yang muntah plak...so far so good la...
dulu mam takut nak kuar dari company lama, sebab takut ape yang diimpikan tak menjadi kenyataan
tapi akhirnya mama berjaya jugak melalui semua tu, Alhamdulillah semuanya Ok je...
bagi mama ape yang penting kita mesti berani & tabah menghadapi segala ujian kerjaya demi memperkembangkan kerjaya & Gaji...

p/s so kengkawan yang baru keje tempat baru camne ok ke?kita kena berpikiran positif...
syukur dah confirm leh la planning 2nd baby tahun depan....hope ada rezeki delivery kat Swasta
sebab Sunway cover RM3k kalo bersalin kat hospital lain jugak...

9 comments:

fieda said...

OOO..INGATKAN BALQIS NAK DAPAT ADIK KER...??HIHIHI

BALQIS CAMNER SIHAT DAH KER..?

Mama Zharfan said...

me tumpang hepi :)

zh-ena said...

so far ena kerja di tempat baru nie mmg best
tak stress nk buat kerja

sue zainun said...

ALHAMDULILLAH..BESTNYA..REZEKI..
HUHU ADE KEJE 0 LG TAK?HEHE

mamalieyna said...

Alhamdulillah...yg penting kita kena bersyukur selalu kan..rezki Allah ada di mana2..Insyaallah..

pssst plan baru2 ni tak jadi eh anje? stay je situ byk manfaat tu..hee~

dilazfamily said...

haah.ingat balqis dapat adik tadi.alhamduilillah rezeki anje baik di tempat baru nie.semoga dimurahkan rezeki selalu

Em's Family said...

anje im happy for u..

IntaNBerliaN said...

hihii ingat prgnant 3 bln td.. hihi

mama rifQy said...

ingatkan balqis nak ade adik!!hehehhehehee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.