Followers

Friday, December 23, 2011

♥ Alhamdulillah Segala Urusan Di PermudahkanNYA ♥

Urusan sape?sure la urusan balqis, sampai pening pale mama dok mikirkan
dan akhirnya segala masalah tu selesai...
segala masalah tu mama ada share kat entry sebelum ni

balqis mama register kat GA


then b4 this ada masalah pasal Day Care balqis, kesemua day care tak memenuhi citarasa mama
dan akhirnya mama dapat satu Day Care kat area Subang Perdana
tapi agak jauh sikit dari GA balqis la....then kos pun sudah bertambah...

So pengiraan b4 this
Taska A
RM150 sebulan + RM238 Genius Aulad + RM40 Transport = RM428 (lewat sejam RM5 after 7pm)

Taska B
RM180 sebulan + RM238 Genius Aulad + RM40 Transport = RM458 (lewat sejam RM7 after 7pm)

taska terakhir pilihan mama dan confirm pun yang ni
RM170 sebulan + RM238 Genius Aulad + RM80 transport (sebab jauh kos naik 2 kali ganda)= RM488
(lewat RM5 sejam after 7pm)

so kos RM488 akan ditanggung every month..
nak wat camne, tu je taska yang memenuhi citarasa mama, since taska tu akan take care balqis 100%
so bayar lebey pun relakan jugak la demi kebaikan anak yang tersayang....
ape pun janji balqis happy dok kat taska baru tu nanti...
taska tu tak jaga ramai sangat budak2 so mama kurang risau la...

ape yang samanya, b4 this balqis dok dengan anak kawan mama Ariff anak MamaLieyna
then after this dok taska dengan anak kawan opis mama kat Sunway Medical Centre ni plak
semua suggest dari kawan2...so kalo dah ada testimoni berani la mama nak try
sebab anak kawan mama tu dok kat taska tu since lepas habis pantang sampai umur 4 tahun
so balqis ada la kawan sebaya, since kawan dia pun girl....

p/s banyak suka duka untuk memilih yang terbaik untuk anak2 kam, sabtu minggu depan ada orentasi Genius Aulad, so kena pi untuk amik name tag & barang2 lain....
p/s Alhamdulillah segala masalah telah selesai.....

13 comments:

Ely Hasrul said...

Anje.. lama nye tak komennn... sebok sikit la skang..tp sume entry Anje, i baca tauu.. sihat smenye??

sedihnye tgk Aqish pakai baju tuuu... huwaaa emo betol kalu tgk baby kite dh beso siap pakai baju sekolah...

ok gak tu fees Aqish tu.. sbb Sami pon lebeh kurang.. takde transport2 pon.. RM500/mth tp sbb sami mmg dari kecik kt situ dia kasik diskaun rm50. tu xtermasuk registration fee rm200, learning aid utk 6bln rm450, OT sejam RM14 (xtau la kalau dh naik) OT start kul 6pm. ermm ape lagik ye.. seb beik sami tu kecik aje so uniform dia mmg takmo beli baru. lagikpon insyaAllah bln 3/4 kitorg nk pindah rumah tp mmg tak register pon kat GA kat Bandar Kinrara tuh sbb i bersalin awal bln 3 maybe lepas pantang nk antar sami pi art class or any additional class aje. thn 2013 baru masuk kn dia kat mana2 school.. kesian sami nnti, dh la dpt adik, pindah rumah, pindah sekolah.. so mmg nk carik alternatif class aje utk dia.. xpayah ari2 pg

xsabo nk dgr cite Aqish masuk kelas baru..

mummy_ayu said...

alhamdulillah..lega rasa semua dah settle kan...

Nana said...

selamat menempuh alam persekolahan aqish..thn depan damia plak..pening gak ni nk anta sekolah mahai2 mmg tak mampu la..anta sekolah biasa2 je la..jani yg penting kita sendiri kena ajar dia juga xleh harapkan cikgu je kan

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss msh tunggu keputusan taska ofiz eliss ni. hrp dpt laa dia masuk tahun depan.

azam said...

:) yg terbaik utk si cilik

mamasuri said...

akhirnya dah dpt final decision...alhamdulillah..

Mama Zharfan said...

alhamdulillah

atty's said...

alhamdulillah settlekan anje.
memang susah nak pilih yang terbaik utk anak2..

Iela Fazielah said...

xpe.. itulah harga yg kita leh buat utk membesarkan diaorg... makin besar makin byk belanja... tp dah sekolah kurang sikit... tu br sorang.. mcm ila dah nak masuk 3 ni.... hah...cer kira.... skrg..kos taska utk 2 org je dah RM1200...

MamaYatie said...

Alhamdulillah...settle jugak!
mmg gitu la anje bila dah nak masuk sekolah..akak tahun 2012 lega jap sebab menten dgn apa yg ada thn ni, next year pening lagi pikir pasal nak masuk sek ren & kafa plak...huhu

mamalieyna said...

Alhamdulillah...selesai jugak perkara penting ni..takpe la bayar lebih sket, janji anak selesa nanti kan..harap dpt jumpa sesekali balqis tu...next year arif paling tua kt umah ibu,,,huu~ sian die takde kawan dah..

Ummi Dania Yasmine said...

Genius Aulad pilihan yg bijak sebab penekanan islamic tu....Tahniah Balqis sebab nak school dah dier...

Ija Abdullah said...

salam ,

saya jd silent reader this blog for quite some time. suka baca pasal perkembangan anak .. :)

i pun tgh serba salah nak cari taska for anak.. kesian dia sbbnya tgk dia dah suka nak belajar2 kan.. but susah betul nak cari taska yg ambil budak 3 thn... any suggestion?

anyway, ada masa masuk la blog i juga ye:

flampu.blogspot.com

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.