Followers

Friday, December 9, 2011

♥ Bukan Mama sengaja tapi.......Nak mengalir air mata ♥

Terpaksa jugak pisahkan balqis dari pengasuh yang paling balqis sayang
Jumaat minggu lepas dengan sekali lafaz akhirnya mama berjaya jugak mengungkapkan kata
mulai tahun depan balqis akan bertukar pengasuh
rasa sedih tu jangan cakap la, mama pun sayangkan pengasuh tu dan dah anggap macam ibu sendiri
sebab pengasuh balqis tu tak pernah berkira dengan kami
balqis memang sayang sangat2 dengan Ibu pengasuh tu...
biler mama cakap kat balqis
"tahun depan balqis tak duduk dengan ibu dah tau...mama hantar kat taska k"
secara spontan balqis jawab
"balqis tak nak orang lain jaga aqish, aqish nak ibu je yang jaga"
rasa nak mengalir air mata bila si anak kecil ni pun pandai mengungkap kata2 camtu
disebabkan balqis sayang sangat2 dengan pengasuh tu
then mama cakap"balqis nak sekolah tak leh dok rumah ibu lagi"
balqis jawab " tapi aqish sayang kat ibu, ibu pun cakap sayang kat balqis"...
memang rasa nak menitik air mata la bila balqis cakap camtu...
mama dapat bayangkan perasaan sayang balqis kat Ibu pengasuh dia tu...
kami serba salah nak cakap pada mulanya, tapi dek kerana untuk memberi keadilan kepada Ibu pengasuh balqis tu supaya tahu lebey awal, so kami bagitau awal
sebenarnya kami risau jugak memikirkan yang balqis akan start dok taska tahun depan....

rasa sedey biler dia tak leh nak bermanja2 atau nak lebeykan perhatian...
tapi kami tak de pilihan sebab school balqis dekat je dengan taska
kat rumah Ibu pengasuh tak de Genius Aulad, yang paling dekat pun kat Kelana Jaya
tapi tu pun dah penuh time mama tanya tu...so akhirnya terpaksa wat keputusan untuk hantar
GA kat kawasan ruman kami.....nanti second baby nak hantar mana la plak...
jenuh la mama merenungkan masa depan anak2 ni....

mama memang 100% la puas hati dengan asuhan dari Ibu balqis tu, tak de ape yang mama nak complain
balqis pun suka sangat2 dok situ...maunya mama yang nangis nanti biler hantar balqis kat tahun start tahun depan....tak dapat nak bayangkan sebab sekali lagi terpaksa melalui situasi camtu untuk ke empat kalinya...

p/s mama kalo bab2 pengasuh ni memang sensitif, kalo leh nak kan terbaik untuk balqis, sebab mama dah penat bekerja, then bayar duit bulanan kat pengasuh, so memang la harapkan yang terbaik...
p/s semoga balqis akan gembira dok taska day care nanti ada ramai kawan, dah la balqis ni jenis tak melawan, risau plak asyik kena buli je nanti....Ya Allah Ya Tuhanku kau lindungilah anak ku ini....amin....


12 comments:

notti netti said...

kalau dah jumpa pengasuh yang baik memang susah nak buat keputusan kan?

mamalieyna said...

hukhuk...haidar pun dh bgtau, tahun depan kak qish dh takde, dia cam tak faham sgt lgi..hu~ next year tau lah dia, aqish takde...takde kwn lagi..

kak eina dpt bygkan perasaan anje, maunye tak sedih, tmbh2 terbyg anak kt taska baru, camna keadaan..tpi apapun, hrp yg terbaik buat balqish..Insyaallah..semua berjln lancar nnti, dan balqis dpt biasakan diri..balqis nak school..nnti dpt ramai kwn, oklah tu..Amin..

Nad @ MamaZakwan said...

ada pun citer pasal balqis..
terubat rindu..
ksian balqis...
insya-Allah balqis bleh sesuaikan diri kat skool n taska nnt..

p/s : 2nd baby....? apakah....? ^_~

mamasuri said...

samalah ngan sy...tp tak cakap lagi kat pengasuh suri ni...huhuhu....

mummy_ayu said...

sama la kes kita nie..Ayu pun.cedih sgt sbb babysitter yg sgt baik & sikap tak berkira..Ian & Iris pun suka..

atty's said...

semoga dipermudahkan segalanya ye

ch@ said...

besar dah anak dara anje ni, nak masuk skolah pun. suka tgk bdk2 pakai warna purple.

::NureeN:: said...

balqis thn dpn 4thn kan.. dah antar taska.. nureen masih berkira2 klau antaq anak thn dpn.. risau :)

Mama Zharfan said...

insya Allah lama2 ok nanti :) bila dh adapt dgn new environment :)

Nur-nba said...

Sayu membaca kisah akak. Memang sebagai ibu, kita inginkan yg terbaik untuk anak sendiri.

Nur doakan segalanya dipermudahkan. Sesekali boleh la Kak Anje bawa Balqis berjumpa dengan pengasuhnya tu. Bolehlah mereka berdua lepaskan rindu.

Cik Rose Cute said...

kesiannya Balqis...

ayunalisa said...

assalam..
sedih jgk sy baca ni sis.. samalah..saya pn jumpa ngan pengasuh yg baik sgt2..nk mtk tukar pn..pk pasal pngasuh..susah nk cari yg mcm dia...

** i follow u

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.