Followers

Thursday, December 1, 2011

♥ Holiday Melaka - Part 6 Naik Beca ♥

Last part, jangan ada yang jemu...
part last kami naik beca pusing2 sekitar kota melaka tu
RM20 untuk sekali naik....
balqis teruja sangat2 la naik beca ni, dia yang pilih sendiri nak naik beca warna pink katanya...
naik beca siap pasang lagu dangdut lagi....
ni pakcik beca tu tolong snap2kan...
kami siap tanya lagi sehari leh dapat berapa collection
kata pakcik tu kalo time cuti sekolah leh dapat RM600 sehari
sila la darab kalo sebulan...papa siap cakap leh la wat part time kayuh beca ek
then mama cakap kat KL sape yang nak naik beca?
tapi ada sikit ngeri la naik beca ni
ye la tak de side mirror kan then main jalan jalan je celah2 keta tu
mama plak yang naik seriau tengok pakcik tu bawak....

then singgah kat depan Afamosa tu kami snap2 pic
balqis time tu dok sibuk ajak naik atas....
ape la yang dia suka sangat naik atas tu...risau plak mama












habis dah citer pasal cuti2 ke melaka...
sangat penat tapi best, cuma tak puas berjalan la
setelah dicongak2 total budget untuk bercuti kali ni sekitar RM500 tidak termasuk kos hotel
RM500 untuk makan2 then beli2 barang semua...
bulan 12 ni mama cadang nak pi Lost WOrld Tambun...
sebab SUnway punyer resort & water park kan
so dapat la staff price...tapi tak sure lagik jadik ke tak...

p/s kawan mama siap perli lagi, anak tengah kecik tak sekolah best la jalan2 esok anak dah sekolah mak bapak kaki berholiday tak kan anak nak ponteng sekolah je kejenya....
p/s kredit ti Nana sebab pandai dia teka trademark mama mesti peace....no war....

7 comments:

ADEEYA said...

Huhu abang beca :D haha ! Penat tengok orang tu kayuh beca. Hee :D

Salina@IbuAqil said...

Memang meriah nek beca kan kak.. Cantek2 deconya.. Ada yg beradio lak tu.. ;)

Nana said...

hahahah btol2
ramai gak ckp gitu
anak kecik lg bole la jala
esk dh skolah ke or ada bb kcik ke xde la kot nk jalan dah
tu pasal skang ni ada masa ngan ada duit je mesti g jenjalan hahaa...

atty's said...

tingin lak naik beca..walupun selalu g melaka..tp lom penah lagi naik beca..

Em's Family said...

mira kat melaka ni jarang benor la jalan-jalan, sebab kampung pun kat melaka kan, kalau balik, terus balik rumah mak mertua je and paling2 pun pi mydin n jusco

mama rifQy said...

mmg jalan2 sungguh2 ni anje!!hehehe...pandai lak pakcik tu snap gambar korang kan??

Fatin Mraz said...

follower ke 1514~
=]

jemput singgah ke blog saya..

http://februaricinta.blogspot.com/

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.