Followers

Friday, December 30, 2011

♥ Ready To Go... ♥

Berdebar2 plak nak tunggu esok, ada parents induction...
segala persiapan school balqis dah lengkap...
minggu lepas je last cari beg sekolah balqis
nak beli beg sekolah pun kami siap berebut2 nak belikan patern yang mana satu...
kalo ikutkan hati mama memang kenan beg kat bawah ni


beg pooh, cantik warnanya sebab warna warni...
tapi papa tak setuju beli beg ni...RM49.90 je, tapi tak de less la...
hati dah kenan sangat2 la nak beli beg ni
dari awal lagi papa dah pesan kalo nak beli beg sekolah balqis tunggu beli sekali dengan papa
jangan pi beli sendiri...tapi yang sadisnya papa tak kenan beg ni
tak cantik katanya...
mula2 papa kenan beg Minnie pink ni
time kami beli tu balqis zzzzzzzzzz.......so tak leh soh dia pilih la
kami kena pilih sendiri, naik rambang mata tengok beg2 cartoon yang cantik2
design barbie tak cantik sangat, mostly design lama tak de yang baru...
so akhirnya kami beli...

beg minnie jugak la jawabnya RM59.90 ada less....
punyer la mama pertahankan nak beg pooh tu, last2 papa cakap
kalo nak yang pooh tu mama bayar sendiri, kalo minnie ni papa bayar...
terus terdiam biler sebut bab bayar...he he he...ni kan tanggungjawab papa utk
barang2 sekolah balqis, so akhirnya ikut je la cakap papa tu
ni hasil rembatan time pi JCARD Cheras Selatan Minggu lepas...
tak banyak yang kami beli sebab barang yang kenan tak de...
so JCARD kali ni tak berjaya habiskan duit kami...

balqis memang la peminat pinky yang tegar...
memang suka sangat2 la dia dengan beg ni
cumanya agak susah sikit nak cari beg balqis ni since badan dia tecik molek je kan
so nak cari beg yang padan dengan sizze badan dia tu susah sikit la
mula2 nak beli trolley beg tu, tapi haq trolley besi tu je dah balqis cakap berat nak sandang
lagipun kalo takat taska tak de la buku berat2 sangatkan...
first time anak nak sekolah, kami xcited sangat2 la nak beli barang keperluan dia
hope beg ni berbaloi2 beli leh tahan sampai hujung tahun k...
sebab selalu beli beg yang biasa tu kualiti zipnya tak tahan, selalu je rosak..
alah membeli menang memakai kata prang...sekali beli biar pakai sampai lebam

ni barang2 sekolah yang lain
ni pakai untuk kat rumah je since kat school tak payah bawak ape2 peralatan sebab GA dah sediakan untuk kongsi sama2
ingat lagi time pi k4 b4 this balqis dok sibuk nak beg Cars ni
sebab pencil box dia gambo car kan...


jarang2 papa pilih sendiri barang2 untuk balqis
tapi kali ni semua barang2 sekolah balqis papa yang pilih
mama ikutkan aje la...

Alhamdululillah semuanya dah selamat beli....
sadisnya baju uniform balqis still tak siap lagik...
adei tempah 4 pasang, baru sepasang je siap...
hope leh la pakai esok...

p/s kalo budak2 taska ape lagi barang yang wajib dibeli ek?mama dah tak ingat la...
p/s esok pi school balqis kalo bawak DSLR tak pe ke ek?malu tak rasanya?

8 comments:

bonda dadif aka akish said...

ok..ai pon eksaited tgk balqis nak pegi skool...

dan tetibe camno agaknye anak ai yg pegi skool...

=)

Nana said...

wah harus bawa dslr tu ok esk
wat pe nk malu ehehee
keanngan tu
amek gmbr anak masuk skolah
eksited tau

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

klu ank baru nak masuk alam persekolahan memang eksaited sangat...comel beg minnie tu..

fieda said...

seronok kan anak pes time nak sklh..apa2 pun beg minnie tu cantiknya..maira pun suka kalau dia tgk ni...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

biasala anak baru nak masuk sekolah,
mama dan papa yg lebih excited, pengalaman pertama kan..

anak eija umur 5 thn kot baru nak masukkan taska..ada masa setahun lagi..rasanya eija pun nnti msti excited jugak..

mmg cantik beg balqis tu pinky2 sesuai ngan budak pompuan, kalau anak eija comfom beg ben10

Zana Nordin said...

rasanya dah cukup dah tu

he he he....cantik gark beg mickey tu..yang penting pink kaler..feveret kaler balqis kan...

jenis zana plak
kalau dah berkenan
tak kira dah..kena bayar sendiri pun sanggup....tp tulah...kita as parent nie kan...excited lebih dari anak2..hehe he...

shark said...

ermmm best shoping :)

MamaYatie said...

alhamdulillah, settle dah yer..tp akak setuju dgn pilihan papa balqish, beg tu bior kaler terang sket..kalo hak kaler lembut2 tu nnt cepat nor nampak kotornya..budak2 main heret/letak merata selalunya..huhu

anje, jgn lupa barang2 tuk taska -toiletries, sikat bedak,bantal, comforter kecik (if tak nak bg share ramai2).
akak selalu tempah sticker nama kecik tu, senang nak label barang dia org..hihi

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.