Followers

Thursday, December 15, 2011

♥ Runsing!!!!!Runsing!!!!!Runsing!!!!!Let's Share Opinion ♥

Ari ni nak share masalah yang membelenggu & nak kawan2 pun sama2 pikir pikir & pikir...then bagi pendapat k...mama dah pening mikir sorang2 ni...
Alkisah Daycare balqis yang tak habis2 lagi alkisahnya...
ada 3 taska yang telah di survey....mama namakan sebagai Taska A, B &C
ni citer pasal Taska DayCare....untuk school Genius Aulad tak de masalah semua dah sattle
Taska A
Pada 2minggu lepas mama ada minta pendapat Pemandu Van GA balqis untuk memberi cadangan taska mana yang ok untuk letakkan balqis kat situ..
then akak tu cadangkan taska A, then weekend mama telah ke Taska A
untuk membuat pembayaran deposit...tapi sebelum tu mama dah siap2 call owner taska tu
untuk dapatkan maklumat lanjut pasal taska tu termasuk kos2 bayaran la
then dia cakap RM100 sebulan, amik lebey dari kol 7pm RM5 akan dicaj untuk setiap jam
mama siap tepon owner tu dpn teacher utk mensahihkan kata2 owner tu
then mama pi la bayar deposit...nak dijadikan cerita esoknya mama tepon balik owner tu
untuk confirmkan balik semua yang dia cakap b4 this, tup2 dia cakap RM150 sebulan
then kena amik kol 6.30pm, lewat RM5 sejam...adei kami kalo amik b4 6.30pm memang la tak logik 
nampak gaya mmg tiap2 ari la kena byr duit ot balqis RM5 sehari...
melainkan kete papa tu leh kuar sayap utk terbang....agak marah jugak la mama time tu
sebab memang pantang sekali org yg suka kjp ckp lain, jap gi ckp lain...deposit dh slmt byr k...
then bncg dgn papa, papa soh cri taska lain yg deposit tu biar la burn je...RM100 k...tak kan burn je kot

Taska B
So after taska A jg lagu tu, 2 hari lepas mama ke Taska B utk wat rgster....then byk kali mama tanya psl byrn cnfm ke sprti yg dikatakan RM150 sebulan, 7pm keatas RM7 sejam...
mama ckp psl taska A yg kjp ckp lain esk ckp lain
then teacher kt situ kata confirm, so mama byr deposit sekali lagk kat Taska B
nk jdkn cter lgk, esk pg pihak taska tepon cakap byrn RM180 sebulan...perh...sirap bandung betul rasanya
menyirap la plak, sekali lg jd smlm ckp lain arini ckp lain...owner Taska B tpn sndiri ckp RM180 yg smlm tu trslh ckp...adei...sadis sungguh k...

so smlm dgn braninya mama tpn kedua2 taska utk mnta deposit stlh dibancuh olh kwn mama kt opis
Taska A tiba2 mnwrkn diti utk caj RM5 lps kol 7pm....then x lama pastu owner Taska B plak call ckp blnan RM150 ikut harga asal...hah sudah tiba2 dua2 jadi brtolak ansur plak lps dgr mama cm nk nangis je tpn diorang ckp pasal taska balqis tu...

***Taska A = jalan jem so rasanya kena bayar ot RM5 x 18hari = RM90
Taska B = RM7 x 18hari = RM126
Taska A = RM90 + RM150 = RM240
Taska B = RM126 + RM150 = RM276

bewrbaloi2 ke ek?

Taska A
semua dia watkan untuk balqis, mandi pakai baju, makan minum

Taska B
semua wat sendiri, mandi, makan, pakai baju...berdikari...

so keje kawan2 bagi cadangan kat mama taska mana yang mama harus pilih, adakah benar kata2 deme ni atau skdar omongan kosong je?

ada Taska C
tapi jaga smpi 20 org bdk, kalo termsk transit ada 35 orang dok satu apartment...ramai giler...

p/s baru anak sorang nak sekolah, dah pening lom lagi anak ramai, mau berhenti keje mama ni


wajah anak yang sentiasa menjadi sumber inspirasi mama....

kejap je anak dah membesar dah nak sekolah.....

7 comments:

azam said...

Kalau dah 3 orang senang amik maid je...hehehe

lagi jimat
kalau 2 susah.....terpaksalah
amik je mana² sebab sama je......kalau berkira sangat tukar taska tu

Sidratul Muntaha said...

soal taska ni mmg bese dah jadiny pad kita yg mak bkp nih.
mujur jugak aku dah setel aritu lepas mcm2 hal jadi..
last2 ltk dekat taska tmpt keje nih..
dari bayi smpai la 6 thun.
selamat dah sebab dah iktu spek program permata tu.
memula dulu mcm ko jugak anje.
arap2 setel masalah ko nih.

aEn+aReaL=Ryan said...

ssh gak nie..tapi rasa taska A tu mcm ok skit jer dari taska b

mamalieyna said...

huhu..mau tak pening fikir psl ni..huuu~ dh tak lama kan..kena buat keputusan cepat ni..herm..pd kak eina better taska A la kot..takde black n white eh..susah jgk kan..

mamasuri said...

mak ai mahal nyer...
huhuhu...
taska A kot..murah skit

Mama Zharfan said...

hanya anje yg boleh buat pilihan terbaik :) me doakan agar segala2nya ok :)

Salina@IbuAqil said...

Ayarkkk mama!! Kita baca kita pun udah pening mama memikior nyer.. Mudah2an segala urusan mama dipermudahkan Allah swt.. AMiN!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.