Followers

Friday, December 9, 2011

♥ Saving Account Balqis ♥

Bukan nak jual insuran ya, tapi nak share saving balqis from 6month Old until now...
yup memang mama keja hospital & company cover kami sekuarga if warded
tapi kami masih memerlukan insuran untuk simpanan masa depan balqis
like biler dah nak masuk U nanti hope tak payah la nak pinjam PTPTN yang membebankan untuk bayar balik
so kami pilih plak Prudential BSN Takaful ni untuk saving balqis....

b4 this balqis pernah warded 2 kali tahun 2009 & 2011
semua kos di cover kecuali co takaful 10%
kami amik plan Perlindungan, hospital & Simpanan...
semalam wat pertama kalinya mama call insuran untuk tanya saving balqis dah ada berapa
then rasa gembira sangat2 sebab now dah ada almost RM6 ribu lebey dalam saving account
then duit tu leh dikuarkan semua kalo nak, tapi kami simpan untuk balqis dah besaq nanti
so rasa berbaloi2 la since Prudential Bsn Takaful ni konsepnya berlandaskan syariah
sebab prudential ada lagi satu plan untuk conventional punyer...
Alhamdulillah dapat wat saving untuk balqis selain saving dalam Tabung Haji...
kami memang dari awal kahwin kalo boleh sedaya upaya wat saving untuk anak..
so second anak pun amik saving yang sama, hope after this akan dapat lebey banyak saving lagik la since kami dah naik kan premium bulanan untuk balqis...
selain dapat medical card untuk cover hospital punyer caj, dapat jugak menimpan untuk masa depan anak2..

p/s later mama citer konsep2 insuran ni k...bukan nak jual insuran, tapi nak share info je....


8 comments:

Em's Family said...

Mira pun amik insurans untuk Emir juga, tapi baru je.. :)

azam said...

:) memang bagus pun.....

cara yg baik utk menyimpan

Alycia said...

Alycia pun buat insurans pendidikan utk Adam.. utk ms depan dia jugak..

e!ya said...

saya pon amik insurans yang sama utk anak2 ;)

mamalieyna said...

simpanan camni tak terasa sgt kan..sedar2 je dh byk...Alhamdulillah senang nnti anak nk smbg bljr, haidar pun lepas pantang terus ambik..tak prnh claim apa2 lagi, so saving semata..hrp adiknya nnti pun dpt buat yg sama..Insyaallah..

Mama Zharfan said...

memang penting savings utk anak2 :)

aLeesYa's Mummy said...

wah dh 6K..brape saving balqish sebulan ye..dah brape lama join?
ank saya pun prudential BSN gak..tp x sure premium ape..hahha x pandai sgt bab insurans ni. yg pasti every months RM130 (saving RM 30) jer..

Salina@IbuAqil said...

Nanti mama share lg pasal info ni ye.. ;)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.