Followers

Thursday, December 15, 2011

♥ Warna Ape Cantik Ye? ♥

Weekend ni plannign nak cat rumah, nak cat rumah pun leh dok rebut2 nak pilih warna ape kan
mama plan nak warna coklet since perabot kami banyak yang dark brown...
leh dikatakan semua la....contoh cam kat bawah ni

 ni light brown....mama tak minat sangat

tapi kalo combination dark brown & light brown mama suka la
tapi tak nampak gelap sangat ke ye?sebab perabot semua dark brown...


 ada sape2 yang cat rumah warna dark brown tak?...
tapi papa plak nak warna

 Biru turquise....kena ke perabot dark brown rumah warna biru terang benderang ni?
tak sakit mata ke ek?
tapi lagi sakit mata kalo Biru lagu ni kan?
hijau pun cantik gak....
trend sekarang cat rumah warna warni kan

p/s ada sape nak jadi designer untuk give opinion combination warna ape yang menarik & sesuai?

 kalo anak girl bilik pink la jadi pilihan
boy sure blue punyer
wajah kesayangan hamba....

7 comments:

eT said...

tu la...eT pon ngah pk nk cat umah kaler apa...fenin3...

Mama Zharfan said...

me pun dh lama plan nak cat umah tapi asyik tangguh2 ajer hehehe

Ummi Dania Yasmine said...

warna dark brown akan bagi ilusi rumah sempit, kalau warna putih or cream akan bagi ilusi rumah luas. Penataan warna hijau dan coklat akan membuatkan rumah calm. Elakkan warna merah di ruang tamu, nampak terlalu garang.....

eRiNsZ said...

sbnar nyer kaler ni ikut kata hti... klo hati dah suke sdap mata mmndang... livinghallsaya kaler pink... +grey n silver.. hihih ade y kater x sngsuei.. tp sya n hubby suka....

http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

Em's Family said...

mira kate nak cat rumah pun terbengkalai lagi hehe.. tapi kalau ruang tamu, coklat light pun menarik jugak

Masya said...

kami baru jer cat rumah biru terkois hihihi.. mmg sweet sangat... lg² deko mcm² vanteg mmg terserlah.. ramai jgk sedara mara yg puji.. cume sy ni tak berapa pandai nak menghias sgt jd.. bajet pun ciput jer.. beli brg kat romantika buat yg termampu jer...

shark said...

me like house deko :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.