Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Monday, February 28, 2011

♥ NO MOOD Today ♥


Hari ni dalam sejarah...langsung tak update blog...
jengah pun dalam 5 minit je,patutnya today mama EL
tapi kena keje plak blah tengahari...lagik la bagi mood down...
mama no MOOD la today...ada sebab musababnya
esok mama citer k...ape sebabnya...
semuanya kerana $$$$$$
nak carik ruang untuk ketenangan...
TQ pada yang sudi klik2 HB nanti mama balas klik2 k...

Sekian,
Happy Blogging


U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

Saturday, February 26, 2011

♥ Alhamdulillah HB makin Memuncak ♥

Selamat malam semua...lama tak check akaun HB
malam ni check tengok dah makin memuncak
Alhamdulillah rezeki after promo2 kat blog
ramai yang join TQ ye pada yang sudi klik2
lepas ni mama akan balas klik2 bagi yang terlepas untuk mama klik2 tu
Rm0.04 perklik2 kalo ramai2 klik2 leh tolong each other


now dah RM147.00 syukur dengan ape yang mama dapat
nak kumpul lagik sampai RM200 baru nak cash out..
so pada yang masih tak register lagik, jom ramai2 register then leh la promote
kat blog masing2...ada tutorial yang disediakan oleh mama
leh klik2 link kat bawah ni untuk tengok tutorialnya k...
sape2 yang nak copy paste tutorial tu leh je just mention link ke blog mama je
kat entry blog masing2....good luck

Sekian,
happy Blogging


U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

Friday, February 25, 2011

♥ It's CONTEST Time!!! & Calling For Sponser ♥

Rentetan dari entry pagi tadik pasal contest yang akan mama wat after this
TQ pada yang sudi jadik penaja untuk contest akan datang
hope leh wat contest yang hadiahnya GEMPAQ2 belaka...
still tengah calling2 untuk dapatkan sponser dari mana2 blogger yang berminat
tapi sila pastikan anda mempunyai tanggungjawab yang tinggi untuk menghantar hadiah
kepada pemenang...mama tak mau pisang berbuah 2 kali
biler ada sponser yang senyap secara tiba2 biler senarai pemenang dah diumumkan...
dah jadik sponser ape yang kengkawan dapat ek?
seperti biasa setiap peserta perlu mention nama penaja2 di entry then jadik follower
tu je...syarat tak susah pun rasanya, semua syarat tu diwajibkan sebab
nak pastikan semua peserta tau perkembangan contest @ hadiah untuk peserta & pemenang tu je..
hope syarat2 tu tak lah membebankan mana2 pihak k...

takat ni dah ada 5 sponser yang berminat nak taja hadiah...
1 sponser yang dah berkali2 taja hadiah untuk contest mama
TQ ye untuk semua sponser yang sudi taja....

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

♥ SEGMEN Blogger REVIEW : BLOG MUMMY AYU

Selamat petang semua, dah petang baru berkesempatan nak wat Segmen Blogger Review
minta maaf banyak2 bz plak after payroll..
ok ari ni SEGMEN REVIEW BLOG Kepunyaan

Untuk makluman semua, segala details yang tertulis pada entry segmen blogger review ni
adalah dicopy paste dari blog puan empunya..
Jom kita sama2 lebey mengenali diri puan empunya blog

Giveaway kali nie lain dr yg lain
kena cerita pasal diri sendiri & pasal blog sendiri
so..Mummy Ayu decide nak buat kat blog nie jugak
bukan kat blog contest
so..here we are
----------------
me.....Mummy Ayu


seorang kakitangn kerajaan....kerja gomen la kira

use to be chef before
kira sekarang nie chef pencen la
chef untuk hubby & anak2 gitu..


a wife to Chef Zalmen
chef jugak...


a mommy to Ian & Iris...
-----
start menceburkan diri dgn dunia blog nie
since feb 2009
yg ajar pun my BFF..korang pun kenal gak blogger yg notti nie....

kitaorg kawan dah lama...
kamcing la gitu...
my 1st entry .... on 6 feb 2009 -cita pasal Ian
and 2nd entry baru pasal Iris 10 feb 2009
dulu tak tau sgt nak tulis..
kelakar je bila baca balik entry lama2 tu..
he he he.....
pas tu on 21 Ogos 2009.....
Mummy Ayu buat deco bersama Emma
sampai la sekarang stick dgn cat lama
ingat nak ubah deco lagi
maybe sempena 2 tahun nanti....emmmm...
pas tu after 1 tahun join dunia blog nie
Mummy Ayu pun dpat bersua muka
dgn ramai blogger
di blogger gathering


sgt seronok ..sgt have fun...
harap tahun nie ada lagi and leh join lagi...
pas tu...sbb selalu & suka join contest & giveaway
Mummy Ayu buat satu lagi blog..
senang...tak campur....mcm Anje jugak...
-----
blog Mummy Ayu banyak berkisarkan
hal Ian & Iris..my kids
cita pasal jenjalan..makan2...holiday..
kuar ngan kengkawan...BFF.... geng bachelor...
dan macam2 lagi
kira macam diari gitu
tapi bergambar
sebab dulu2 Mummy Ayu memang tulis diary
suka sgt..tapi tak de gambar
but now kan dah moden..tulis diari..bergambar..
so..nanti2..leh baca
Ian & Iris dah besar pun leh baca
so..sukala....
suka sgt2 tulis diary
kalu cuti tu
rasa mcm tak best sbb tak leh tulis or baca blog
tu yg azam tahun nie nak beli lappy
harap dpt la..amin.


so...itu la saja kisah saya seorang blogger....Mummy Ayu

macam biasa segmen temuramah untuk setiap blogger jom baca:

1. Sila Berikan Nama Blog & URL blog Anda.

Nama blog... Mummy Ayu & URL blog.... http://mummyayu.blogspot.com

2. Kenapa Anda Memilih nama blog & URL berkenaan?

Emmmm....kenapa pilih nama blog mcm tu sbb....nama Ayu..Ayu and anak2 panggil Mummy, so jadilah Mummy Ayu and ramai gak kids lain panggil Mummy Ayu jugak, mcm anak2 buah Ayu & kids kat umah bbistter..semua panggil Mummy Ayu jugak..

3. Bila mula berblog & entry pertama mengenai ape?

Start berblog bulan Feb 2009 & entry pertama mengenai anak pertama Ayu..Ian

4. Blog anda banyak menceritakan mengenai ape?

Blog Ayu banyak menceritakan mengenai anak2 Ayu..Ian & Iris dan akitiviti Ayu, kisah jenjalan sana sini, holiday, lunchdate, pasal kat opis....semualah..kisah seharian Ayu pendek kata.

5. Ape yang menarik mengenai blog anda yang blogger lain perlu tahu?

Emmm... rasanya blog Ayu sama je ngan lain2 blog..cita pasal anak2...
and bagi Ayu, itu yg membuat kan blog itu menarik sbb lain anak2..lain ragamnya, so menarik untuk baca kisah & ragam diaorg tu..

6. Ape yang mendorong anda untuk menghasilkan karya penulisan cerita-cerita didalam blog?

Yg mendorong...of coz la anak2..Ian & Iris...ragam, kaletah, aksi, jenaka diaorang..
even Ian sekarang pun dah pandai..amik gambar & pesan kat Ayu..nanti Mummy leh letak dlm blog...kelakar je...

7. Siapakah sumber Inspirasi ada berblogging?

Emmm..sumber inspirasi? Ayu kenal dunia blog nie pun melalui Ne, my BFF..so leh tak kata dia sumber inspirasi sbb dia yg ajar Ayu kenal dunia blog nie...selain dr 2 org permata hati Ayu tu..Ian & Iris..of coz..

8. Adakah anda mampu tinggalkan dunia blog @ STOP berblogging?

Tinggalkan dunia blog??? buat masa nie mcm NEVER..coming2 soon tak tau la...
yelah.bila cuti pun ingat blog, masuk keja jer..bukan PC..blog..sbb kat umah takde laptop..kalu ada nanti,tak tau la mcm mana pulak..

9. Ape yang anda suka mengenai berblogging?

Suka blog sbb blog nie mcm diary Ayu, Ayu memang dulu2 tulis diary, so..memang suka la kalu leh tulis diary plus letak pic..leh baca2 nanti....plus leh join contest & GA..menang hadiah (walaupun tak banyak sgt sbb tak rajin nak join) and leh kenal ramai kawan..even yg tak pernah jumpa..tapi bila jumpa jer..terus leh ngam...best sesangat!! and harap leh kenal ramai lagi kawan & leh leh jumpa2 jugak...


***TAMAT***

so pada sape2 yang berminat nak tau lebey lanjut @ ingin mengenali lebey rapat mengenai Mummy Ayu
feel free to visit
seronokkan biler kita boley lebey mengenali seseorang blogger tu
selalunya kita datang komen2 je tapi tak pernah tau ape yang tersirat & tersurat
mengenai blogger tu...so dengan cara Review ni harap ikatan persahabatan akan
lebey mesra terjalin

Sama2 kita mendoakan semoga ape yang menjadi hajat dihati Mummy Ayu
akan termakbul jua satu hari nanti...berbahagia disampaing kids yang comey tu & di samping Hubbynya yang terchinta....Amin...

p/s ari ni agak lemau keje banyak so segmen blogger review patut pagi tadik tapi dah drag ke petang plak


U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

♥ Calling For Sponser - New Contest ♥

Selamat pagi semua...ari ni baru relax sikit setelah berperang wat payroll
Al maklumlah bulan ni gaji awal kan..so masa nak wat payroll tu terhad sikit
ni nak citer pasal Contest baru kat blog mama
tajuk contest masih dalam pencarian, takat ni dah ada 2 orang penaja untuk hadiah
ade sape2 yang sudi jadik penaja ke?
kalo ada leh la email ke
damia_nurin@yahoo.com

boley nyatakan sekali ape hadiah yang nak ditaja supaya mama boley budget hadiah tu
sesuai ke tak dengan contest yang akan mama wat
contest adalah untuk kanak2, teringin gak nak wat contest untuk kaum ibu
tapi takut tak dapat sambutan la plak...

so CALLING FOR SPONSER....

Sekian,
terima kasih

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

♥ Next Top Model - Princess @ Pantai Teluk Kemang PD ♥

Mama memang suka tepek gambo balqis..
jom layan PhotoShoot telah berlaku di Teluk Kemang PD....

mula2 anak dara cam malu2 gitu...takut pun ye sebab bunyi ombak
takut baju kotor pun ye gak tengok siap pegang baju tu takut kena pasir...

jom kita mulakan aksi PhotoShoot Balqis si Model Cilik...





eh2....mamanya menyelit plak...asyik balqis je posing kan...mama pun nak nyebuk gak


















































baju makin terlondeh la...hu...hu...




ha...ha...terlondeh sudah...aw...aw....malunya....mama tak perasan la time ni dok asyik lagut
layan anak dara ni












habis sudah...ni pun dah habis tapis dah...kat FB mama upload semua..
camne ok tak?leh tak mama jadik camera women....ha...ha...suka2 dok snap2 sana sini

nak jawab soalan sikit....ada yang bertanya "Anje, Balqis ni posing anje paksa ke @ dia memang nak?"

Jawapan mama untuk soalan tu:
Balqis memang suka gambonya ditangkap, ni semua kenankan papa...kalo nak tau papa masa tecik2 sampai masuk Uni memang suka bergambo, kat rumah ada banyak Album gambo papa
balqis punyer peel kebanyakannya sama dengan papa...so kalo time pi mana2 biler mama cakap
"Balqis Posing sikit"...kalo mood balqis ok dia akan posing ikut suka dia je,
semua aksi tu balqis wat sendiri, tapi aksi yang balqis paling suka, biler mama cakap
"Balqis wat gelak"...dia akan mengekek2 gelak yang dibuat2...
tapi kalo depan orang lain, balqis tak mau posing dia shy2 sikit
kalo depan mama & papa memang balqis suka

kalo nak tau bukan takat posing je, bab menari pun teror k
cuma tak pernah publish kat blog je, balqis pantang dengar lagu rancak
dalam kete pun jadik dia nak joget...
hye...tapi harap2 dah besaq nanti jangan la jadi penari @ modeling k...
mama & papa enggak suka...kalo time tecik2 ni tak pe la kan
comey sajok, kalo dah besaq idak ke nama nya cekci...

Sekian,
Happy Blogging
U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.