Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, March 31, 2011

♥ T & C Seasonal Cute Baby Contest 2011 ♥

Selamat Petang, ari ni nak kasi penerangan pasal Seasonal Cute Baby Contest mama
ada 8 Contest dengan 8 Penaja untuk setiap contest
antara syarat2 untuk join contest ni adalah

1.Sila pastikan entry contest dimulakan dengan dgn ayat

 " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS" 
2.Contest ini terbuka kepada semua blogger yang mempunyai alamat Malaysia dan had umur anak adalah dari sehari sehingga 4 tahun sahaja(lahir dari 2007-2011).
4. buat 1 n3 berkenaan contest ni, tepek banner contest (entry & SideBar) & penaja
 (sekiranya ada)kat entry & pastikan ade link back & mention nama penganjur + penaja kat entry contest masing2
5. Letakkan SEKEPING gambar LATEST anda + anak anda dengan tajuk
"MOM & ME SWEET PHOTO CONTEST"
(mengikut tajuk contest pada setiap bulan)

2nd Contest "Mom & ME Sweet Photo Contest" (hanya tajuk ini diterima)
then nyatakan nama & umur anak anda
6. Tempoh Contest bermula pada 05/05/2011 sehingga 25/5/2011. (3 week)
(pemenang akan diumumkan pada minggu ke3 pada setiap bulan)
7.Hadiah akan dipos terus oleh penaja dan penaja berhak mengubah hadiah tanpa sebarang notis tetapi mestilah dengan nilai yang sama
8.Setiap peserta yang telah menang salah satu dari Seasonal Contest tidak layak untuk menyertai contest yang seterusnya, sebab yang menang akan berentap untuk
 FINALE 2D1N
9.Hadiah Untuk Grand Prize 2D1N hendaklah dituntut dalam tempoh masa sah lakunya
 6 bulan dari tarikh pengumuman pemenang, hanya kos penginapan sahaja yang akan ditanggung oleh penaja & penaja berhak untuk menggantikan hadiah Grand Prize kepada RM setimpal dengan harga penginapan yang dipilih
10. Pemenang perlu menebus hadiah berkenaan melalui penaja dengan menyatakan tarikh & masa untuk proses booking penginapan dilakukan oleh penaja
11.Penganjur berhak mengubah mana-mana terma & syarat  @ membatalkan contest sekiranya berlaku sebarang perkara yang tidak diingini tanpa sebarang notis terlebih dahulu
12. Syarat contest boleh diubah dari masa ke semasa melalui pengumuman yang akan dibuat di blog ini

Hadiah untuk setiap contest akan di taja oleh:(wajib FOLLOW blog penaja)
Senarai penaja mengikut susunan Contest
(Penaja Contest Pertama) - "Cute Baby With HAT Contest"


(Penaja Contest Ketiga)

(Penaja Contest Keempat)

(Penaja Contest Kelima)

(Penaja Contest Keenam)

(Penaja Contest Ketujuh)

(Penaja Contest Kelapan)

diingatkan kesemua penaja diatas still valid untuk menyertai Seasonal Contest ni, tapi hanya untuk contest yang hadiahnya tidak di taja sendiri oleh penaja berkenaan...

p/s ada sape2 berminat nak jadik penaja?sila email ke damia_nurin@yahoo.com

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Banyak Komen, Komen Banyak, Suka Komen ♥

Kengkawan yang mana satu?kalo mama suka ramai blogger komen setiap entry mama tu
tapi mestilah ikhlas nak komen kat entry right...
rasa sedey biler wat entry tak de sape pun nak komen
walaupun mama tengok kat graf Visitor ramai yang jengah tapi yang komen tak ramai
nape leh jadik camtu ye?mungkin jugak ada yang suka jadi silent reader
suka baca & mengikuti perkembangan, tapi tak tau nak komen ape.....tol tak

kalo mama ada masa time kat opis, mama suka jengah2 then mesti nak drop komen
kalo ada idea nak komen la, kalo tak de jadik silent reader je la
tapi now mama cuba yang terbaik, mama dah kemas kini senarai bloglist
walaupun tak semua URL blogger ada kat bloglist mama
tapi ada jugak blog yang mama just follow, so anything new update mama terus terjah je

ni contoh entry mama B4 this, entry yang paling banyak dapat sambutan komen
adalah entry "Kantoi Komen", dan selalunya mama tengok kalo entry yang sedey2 moody banyak mendapat sambutan, selain tu entry kemenangan, dapat hadiah pun slelau dapat sambutan

so kalo kengkawan suka yang mana satu
Suka Banyak Komen kat blog lain
suka ramai orang komen kat entry kengkawan
atau ada ke yang tak suka orang komen kat entry dia?

serius sangat jeles dengan blog2 yang ada ramai pengomen
kiranya royalty reader la yang komen, jeles k mama cuba perbaiki blog mama sendiri
paling banyak komen yang mama pernah capai 70 lebey komen untuk satu entry
semua komen dari readers....so ape pendapat & pandangan kengkawan?

Sekian,
Happy Blogging

U Klik2 Me, I Klik2 U Dah Klik2 Mention Kat ShotBox Utk Di Klik2 Semula

Wednesday, March 30, 2011

♥ Berdikari Tanpa Papa ♥

Ada tak sape2 yang dah biasa hidup berjauhan dari suami...atau dok rumah berdua dengan anak?
mama pernah la kalo papa pi Kursus...tapi tak pernah dok berdua dengan balqis
kalo papa outsation selalunya papa akan hantar mama + balqis ke rumah opah balqis
sebab rumah opah balqis dekat je dengan rumah mama 20 minit je
so kami selalu bermalam kat sana kalo papa outstation...
tapi selalunya papa outstation pun time weekend je
tak pernah lagik time waktu keje...
kalo time Dinner Company pun sama, kami tak pernah tinggal berdua
mesti di pos ke rumah opah balqis

papa tak pernah benarkan mama tinggal berdua dengan balqis...
 bulan 4 ni papa ada kursus plak kat Seri Kembangan...
mama nak ikut la kalo boley, sebab papa stay kat Hotel...

Opah balqis cakap We all ni manja sangat, sampai tak leh pisah dari papa
kalo leh kemana pun nak ngekot je
expecially balqis la, kalo bangun tido mesti cari papa
sebab balqis memang manja sangat2 dengan papa...
tengah pikir nak ikut ke tak, kalo ikut kami sama2 kena stay hotel la plak...
hope papa sudi bawak...nge...nge....

p/s ada kawan mama kat opis ni dari lepas kahwin sampai preggy sampai nak bersalin
dok jauh dari husband dia, weekend je jumpa...tabah sungguh dia
kalo mama?mmmmm......
p/s papa bawak kami sekali k...

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Senarai Orang Terkaya Di Malaysia ♥

Morning semua, seronok tak jadik orang kaya ye
tak de langsung menhadapi masalah kewangan
duit bersepah2 je nak beli ape terus beli tak payah nak pikir banyak kali
kalo bab bercuti jangan citer la keman pun sampai 
sebab duit tak menjadi masalah ada berbillion2 dalam bank
agak2nya berapa banyak diorang ni kena Income Tax ye?
nak dok verangan ni kalo la mama ada duit banyak cam diorang kat bawah ni kat best

1. Robert Kuok $10 billion (Kuok Empire, Shangri La, Wilmer International etc)
2. Ananda Krishnan $7.2 billion (Maxis, Astro)
3. Lee Shin Cheng $5.5 billion (IOI Group)
4. Teh Hong Piow $3.5 billion (Public Bank)
5. Lee Kim Hua & family $3.4 billion (Genting Berhad, widow of late Lim Goh Tong)
6. Quek Leng Chan $2.4 billion (Hong Leong Group, Guoco Group)
7. Yeoh Tiong Lay & family $2.1 billion (YTL Corp)
8. Syed Mokhtar AlBukhary $1.8 billion (MMC, Johor Port, Malakoff)
9. Vincent Tan $1.3 billion (Berjaya Group)
10. Tiong Hiew King $1.1 billion (Rimbunan Hijau)
11. Azman Hashim $700 million (AmCorp Group, formerly Arab-Malaysia)
12. William H. J. Cheng $660 million (Lion Group, Parkson)
13. Lee Swee Eng $495 million (KNM Group)
14. Ong Beng Seng $470 million (Hotel Properties Ltd, Natsteel)
15. Lim Kok Thay $345 million (son of late Lim Goh Tong, Genting Berhad)
16. Vinod Sekhar $320 million (Petra Group, known for its Green Rubber Global)
17. Lee Oi Hian $300 million (Kuala Lumpur Kepong or KLK)
18. Yaw Teck Seng $295 million (Samling Group)
19. Anthony Fernandes $290 million (AirAsia, Tune Hotels)
20. Mokhzani Mahathir $285 million (Kencana, authorized Porsche importer son of former permier Mahathir)
21. Kamarudin Meranun $280 million (AirAsia, Tune Hotels, Tony Fernandess lover *grin*)
22. Jeffrey Cheah $275 million (Sunway Group)
23. Lee Hau Hian $250 million (Batu Kawan, KLK, brother of Lee Oi Hian)
24. Chong Chook Yew $245 million (Selangor Properties, widow son is MD now)
25. Yaw Chee Ming $240 million (Samling Group, son of Yaw Teck Seng)
26. G. Gnanalingam $230 million (Westports Malaysia)
27. Lim Wee Chai $200 million (Top Glove, worlds largest rubber gloves manafacturer)
28. Kua Sian Kooi $195 million (Kurnia Asia, insurance)
29. Lau Cho Kun $185 million (Malaysian Mosaic)
30. Abdul Hamed Sepawi $180 million (Ta Ann, timber conglomerate)
31. David Law Tien Seng $165 million (Australian iron ore MidWest, T.S. Law Holdings)
32. Tiah Thee Kian $163 million (TA Enterprise)
33. Liew Kee Sin $160 million (SP Setia)
34. Ahmayuddin bin Ahmad $155 million (Westports Malaysia)
35. Eleena Azlan Shah $150 million (Gamuda largest individual shareholder)
36. Lin Yun Ling $145 million (Gamuda founder and MD)
37. Ong Leong Huat $130 million (OSk Group)
38. Lim Thian Kiat $115 million (former head of Multi-Purpose)
39. Khoo Kay Peng $110 million (MUI, U.K. retailer Laura Ashley)
40. Nazir Razak $100 million (Bumiputra Commerce Holdings, brother of deputy PM)

perasan tak, senarai kat atas tu rata2 semua chinese kan, ada beberapa orang je
orang Melayu....so biler lagik nama kengkawan nak masuk dalam senarai orang terkaya di Malaysia?

Sekian,
Happy Blogging


Sila Klik2 Jika Berminat

Tuesday, March 29, 2011

♥ Contest @ Baby & Kids VS Adult - Your Choice? ♥

Mama nak wat survey lagik ni, maklumlah nak wat contest besaq ni kena siap2
mental + fizikal jugak ni, mana tau kena kondem @ boikot plak...ha..ha..
saje nak wat survey k, nak tengok ape pendapat kengkawan
kali ni seasonal ada 8 siri kesemuanya
mulanya nak wat contest untuk baby & Kids je memandangkan modelnya
dah tentu2lah balqis kan...tapi teringin jugak la nak anjurkan untuk orang dewasa
kaum2 ibu + anak dara....nak kasik peluang kengkawan pun beraksi
untuk yang masih tak de anak + anak dara..
nak memeriahkan lagik dunia contest ni

tapi serius, mama tak pernah organize contest untuk orang dewasa ni
kalo mama wat rasa2nya ada sambutan tak?
kalo untuk dewasa contest camne yang kengkawan suka ek?
ada 8 siri contest, bahagi separuh2 ke? 4 untuk baby & Kids
then 4 untuk adult...atau wat satu @ 2 je untuk adult?
any suggestion?

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Grand Prize 2D1H Seasonal Cute Baby Contest By aNJe a.k.a Mama Balqis - Jom Survey ♥

anak dara yang dah melambai2 untuk bercuti...yiha
Seasonal Contest akan bermula pada awal bulan April 2011
mama tengah wat survey tempat percutian mana yang paling digemari oleh kengkawan semua
pening nak mikir sendiri makanya mohon jasa baik kengkawan
untuk pilih lokasi mana yang kengkawan suka, then baru mama akan wat keputusan
tajaan hadiah ke lokasi mana untuk pemenang GRAND PRIZE 2D1N
ke salah sebuah penginapan di bawah


Bukit Merah Laketown Resort, Perak


A’Famosa Resort, Malacca


Holiday Villa, Cherating

Equatorial Hill Resort, Cameron Highlands


Awana Genting Highlands Golf

tu je penginapan yang mama mampu bagi k...
so sape2 yang nak sudi nak tolong pilihkan lokasi sila2 k
just drop komen kat entry ni...

p/s risau gak wat contest kali ni mana tau tup2 tak de yang sudi join....hu..hu...
p/s Kepada semua penaja, mama dah hubungi anda semua melalui email @ PM kat FB, mama dah aturkan setiap penaja untuk setiap contest...bermula dari bulan APRIL 2011 - NOVEMBER 2011
DISEMBER (penentuan Finalist untuk assigment)
so semuanya ada 8 musim...sila beri feedback secepat mungkin...
p/s penaja leh join gak contest ni, tapi kena join contest yang hadiahnya tidak ditaja oleh penaja berkenaan
p/s ada sape2 yang berminat nak jadik penaja lagik?leh tambah koleksi hadiah
sila email ke damia_nurin@yahoo.com
p/s T&C Contest, esok mama citer k...

Sekian,
Happy Blogging

♥ Lappy VS PC - Lawak Wok... ♥

Lappy vs PC mana satu yang kengkawan suka
kalo mama memang suka PC dari Lappy
sebab lappy keyboardnya tecik nak menaip susah
lebey2 lagik biler kedudukan nombor tidak berapa di sebelah kanan
berada disebelah atas, so susah jugak la nak menaip
sebab biler nak wat gaji (payroll) mama banyak menggunakan nombor
so mama soh papa belikan external Keyboard + mouse,
b4 this pakai mouse tanpa wayar tu, tapi leceh sangat la sebab selalu je kehabisan bateri
tak tahan lama, pakai wayar lagik best...


see....cam kelako je kan, lappy tecik molek je tapi keyboard bukan main besaq lagik..
ha...ha...ade2 je idea mama ni...eh...ada gak ke sape2 yang pakai external keyboard cam mama ni?

p/s senang sikit nak menaip, laju + pantas je....ha...ha...

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ After Cruise Ke MINI ZOO - THE MINES ♥

After naik Cruise kami ke Mini Zoo plak...
serius tak tau plak kat The Mines ni ada mini zoo
tak tak de la sehebat Zoo Negara kan
just ada binatang biasa2 je, yang paling besaq pun ada Rimau...
time ni balqis dah mula buat hal sebab dah penat 3 kali naik Cruise pastu pi shoping
kat dalam The Mines kejap, then bari pi Mini Zoo ni...


peel dah mari, tak mau bergambo k...


pas pujuk2 baru mau..


time ni kat Keretapi lama....



mama & balqis, beria mama posing k, tup2 lepas papa snap pic tu balqis nangis
pastu papa tanya nape nangis,
balqis cakap nak gambo dengan mama, tak nak jauh2 camtu...ha...ha...very funny k


last2 kami bergambo bersama2, after anak dara ni nangis


with duit RM0.50
kat sini ada banyak duit, dari 1sen sampai 1 ringgit
jom layan gambo yang ada



ayam batu, mula2 soh snap balqis tak mau sebab balqis ingat ayam tu ayam betul2
padahal batu je


burung merak, kalo orang datang nak snap2 pic burung ni bukan main riak lagik dia tunjuk lawa


ada arnab


haq ni yang balqis ketawa ngekek2...sebab tengok kambing...



masing2 dah penat sebenarnya...seharian kuar malam baru balik


papa saje tau tak aci main sorok2 muka plak








see...beria kami snap2 gambo kan...kat patung2 batu binatang tu pun jadik




ada seekor harimau, balqis marah tol sebab rimau ni tidok, balqis cakap riamu ni malas..



snap2 kat mini muzium rimau




boley plak papa soh korek belalai gajah tu




keseluruhan Mini Zoo ok la...saje suka2 pi...


pastu anak dara mau main gajah token ni plak...



kasik snap2 pic kat Ground Floor ni, ada event kat situ













sonot tak terhingga sampai penat masing2 biler balik rumah
seharian gantung kuali makan kat luar dari pagi sampai malam...
sib baik kali ni papa sporting, kalo dulu tak de maknanya ppaa nak bawak jenjalan gini..
sampai la ni mama dapat title "Mama + Papa Kaki Jalan" kawan mama cakap....
ape yang penting saat bersama kuarga adalah suatu saat yang paling indah...

p/s dok planning untuk weekend ni plak, lom lagik hari Jumaat dah wat planning...

Sekian,
happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.