Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, April 29, 2011

♥ OFF - Outstation ♥

 Sorry ari ni tak dapat nak umumkan pemenang,
3hb May mama umumkan beserta contest baru nanti k
mama OFF ke Putrajaya Recruit pekerja kat Menara Sri Wilayah
ada sape2 keje area situ?leh la berjumpaan
tapi camera cokia tak bawak la tertinggal dalam beg dslr adei...
selalu rajin usung kesana sini...

malam ni kami pulang ke kampung halaman papa kat Felda Ijok Selama
doakan kami selamat sampai ke destinasi
so ada sape2 orang selama?leh la jumpa kat pekan selama
PENANG?tak sure jadik ke tak, sebab cuti mama untuk 3 & 4 May terpaksa dibatalkan
atas sebab2 yang tak dapat dielakkan, our vacation ditunda ke 14hb - 17hb tempat?tak tau lagik
maybe akan ke Penang jugak kot
cuma tido 2D1N je kot, plan 3D2N
ape2 pun kalo berkesempatan mau jumpa orang penang Zura + Gieyana
so happy weekend & selamat hari Buruh & pekerja
untuk semua kengkawan yang makan gaji cam mama hu...hu...


Cantik tak banner baru yang Gieyana watkan untuk mama

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Tahniah TOP 6 - Cute Baby With HAT Contest ♥

Morning semua, sorry result terdelay 1 hari plak
sepatutnya semalam mama umumkan tapi BZ tak sempat so pagi2 ni mama umum result
Tahniah diucapkan untuk kesemua TOP6
semua yang join comei2 belaka, pening juri nak pilih
jom kita tengok sape yang terpilih....

^







^







^







^









pembetulan nama Damia Aleesha kepada Dania Alisha (sorry cute mum)
dalam bunga ada kumbang, contest kali ni memihak kepada Girl
tak pe next time leh try lagik bagi yang tak berjaya
so after this petang2 sikit mama umumkan pemenang
sorry ek banyak proses sebab nak kena tapis2 dulu la
nak pilih yang terbaik k, ada sape2 berani teka sape pemenangnya dengan tepat?
keputusan juri adalah muktamad, tak de pertikaian k...
secara automatiknya, TOP 6 layak untuk rebut hadiah Grand Prize
untuk pemenang nombor 1,2 & 3 anda tidak layak untuk join contest berikutnya k...
yang tak terpilih untuk nombor 1,2 & 3 masih layak untuk join Next Contest

p/s To All Juri, sila pilih Winner pilihan masing2 then email kat mama k...

Sekian,
Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

Thursday, April 28, 2011

♥ Dah Lama Tak Menembak ♥

Dah seminggu lebey tak pegang Baby Baru mama ni..
siap kena perli dengan papa lagik "ari tu beria2 nak, bile dah belikan tak pakai pun"
ha...ha....tu la namanya biler benda depan mata tak nak
time tak de beria2 nak, mama kalo pi jalan dekat bawak camera biasa je
tak ngusung DSLR tu pun, melainkan kalo memang nak PhotoShoot
so dah lama tak snap2, semalam baru teringat nak text power...
jom tengok hasil tembakan mama, Shoot By Ambience Selection

VIVID


SOFT

WARM



INTENSE

COOL

BRIGHTER

DARKER

MONOCHROME

BackGround Blurr



ha ha ha, saje je menembak malam2 hari sebelum tido
banyak lagik kena belajar tang manual Guide
tak berkesempatan la, tengah survey2 class untuk DSLR
camne ok tak hasil tembakan mama?
setting mana yang shantek?

Picture credit to Canon EOS 60D

Sekian,
 Happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Website THE BEST Download Citer Melayu ♥

Zaman dah canggih, dunia dah maju kalo tak sempat tengok wayang
rasa rugi nak beli VCD, leh la download citer DRAMA Melayu kat website bawah ni
leh tengok kat rumah sambil baring2 k
antara citer2 yang ada tengok kat bawah ni k, ada banyak lagik listing citer2 melayu


bukan takat leh tengok kat tonton.com.my je, kat website ni pun leh download citer k

Sharing Is Caring

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Melepaskan Meroyan - Tertunai Sudah ♥

Morning semua, tajuk tak leh blah kan...semua ni gara2 meroyan nak shopping
rasa cam dah lama jetak nyoping baju anak dara mama ni
mula2 plan nak pi Jumaat ni, tapi tak berkesempatan plak, so balik keje semalam
goda2 papa ajak singgah Parkson jap nak beli baju untuk Balqis
mula2 papa cam tak setuju sebab hujan jalan mesti jammed giler
tapi dek kerana kesiankan mama so papa bawak jugak la...hoyey suka2
so leh la mama paw sekeping dua duit papa, jom tengok hasil rembatan
papa dok kat dalam kete je tunggu sambil mama shoping dgn balqis 


Parkson salah satu tempat shoping peberet mama, tapi time sale la ek
kalo tak de sale tak pi punyer, hasil rembatan dapat la satu beg


ni la isi beg tu, hasil meroyan dah lama tak nyoping baju balqis
dapat la rembat beberapa helai...puas hati k
la ni balqis minat cartoon PPG so mama suka be;i baju PPG je la wat masa ni


ape yang bestnya baju PPG ni sebab warnanya yang menyerlah...
mama memang suka balqis pakai baju warna camni...dari jauh dah nampak



tapi yang SADISnya leh plak mama amik salah size
selalunya balqis pakai baju SIZE M, mama teramik SIZE L
adei dah terbesaq, kalo baju2 camni mama suka belikan size yang muat2
so tak de la nampak besaq sangat....


tiga sekawan PPG


pengaruh TV sungguh la balqis ni...Dhiya anak Eily mesti suka gak kan
cartoon kegemaran kan...yang tak bestnya suar kat PPG ni tak de yang ngam dengan size balqis
semua panjang sangat then pinggang besaq...adei...

kengkawan shopping baju anak tiap2 bulan ke?
atau selang sebulan, atau 2 bulan?
baju cartoon ape yang anak kengkawan suka?

p/s TQ papa coz payung shopping baju balqis kali ni...
Picture credit to Nikon Coolpix
Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat

Wednesday, April 27, 2011

♥ TAHNIAH!!!TOP 12 Baby With "HAT" Contest ♥

Selamat petang semua, seperti yang dijanjikan pengumuman TOP 12 untuk contest mama
contest kali ni tak mau delay2,semua mau cepat
so juri diberi masa kurang dari sehari untuk wat keputusan
mana juri yang lambat wat keputusan, pilihan anda terpaksa di DQ
sebelum tu nak ucapkan TAHNIAH kepada TOP12 yang terpilih
ada seramai 7 orang juru nilai yang sama2 sebulat suara memilih TOP 12

Banner Contest

Nama dibaca bermula dari kiri sebelah atas then sebelah kanan baru turun ke bawah k

Airis Mia Darwisyah
Damia Aleesya
Dania Aleesha
Dhia Safiyyah

Nauratun Uzma
NurAleesya
NurFasya Afrina
Elisya Afrina

Ahmad Ariff Shah
Muhammad Hadif Khumaini
Nurul Damia Amnan
Nur Amirah Farhanah
Tahniah semua k, wah ramai peserta Baby Girl la, ada 2 je kumbang yang terpilih
tak pe pada yang tak berjaya, jangan keciwa k, leh cuba next contest
awal bulan 5 mama umumkan, untuk makluman semua
esok mama publish TOP 6, so semua TOP 6 layak rebut hadiah Grand Prize
2D 1N Vacation
untuk hadiah bulanan hanya akan diberikan kepada 3 orang pemenang je
then 3 orang pemenang yang menerima hadiah berkenaan tak leh join NEXT contest k
anda akan dikuarantinkan untuk rebut hadiah GP nanti..

to all para juri, sila telek2 & belek2 TOP 12 diatas then email senarai TOP 6 pilihan masing2
anda hanya diberi tempoh sehari je, esok pagi mesti dah email
kalo lambat pilihan juri akan di DQ

p/s untuk makluman semua, untuk next contest kalo leh send gambo yang jelas nampak muka baby & ciri2 yang diperlukan untuk contest berkenaan
ada juri yang sampai ngeluh, "pandai bergaya budak ni, tapi tak jelas la muka dia"
sayang je tak terpilih tau...

Sekian,
happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

♥ YUSRY KRU & LISA Surihani Hangat Bercinta? ♥


Terkejut juga mendengar gosip yang dikeluarkan oleh sebuah laman sesawang Harian Metro baru-baru ini. Maka tidak menjadi satu kehairanan sebab Yusry KRU yang sering kali dikaitkan oleh mana-mana aktress jelita termasuklah Maya Karin dan juga Kyla Fairy. Biasalah orang kaya, hensem, siapa tak nak kan. Memandangkan gosip kali ini yang mengaitkan dirinya dengan aktress jelita, Lisa Surihani agak bakal mengusarkan dan mengugat lelaki-lelaki diluar sana. Seperti sediamaklum, Lisa pun belum pernah dengar lagi mengenai siapa kekasih sebenarnya, kekasih gosip adalah, Farid Kamil dan Shaheizy Sam. Takpelah, apa-apa pun mengenai Lisa itu hak dia, kita doakan sahaja kebahagian dia. hakhak.

HMetro: Terbaru, SS dapat tahu, Yusry dikatakan hangat bercinta dengan pelakon jelita Lisa Surihani pula. Bukan SS sengaja buat cerita ini sebaliknya gosip ini disampaikan rakan SS sendiri yang melihat kemesraan dua pelakon popular ini ketika menghadiri malam gala filem seram, Seru arahan bersama Woo Ming Jin dan Pierre Andre di TGV Wangsa Walk, Wangsa Maju, baru-baru ini.

Ketika melangkah masuk ke pawagam, Yusry dan Lisa bergandingan dengan diiringi ibu Lisa sendiri yang berjalan di depan mereka. Pada mulanya, rakan SS hanya memikirkan Yusry dan Lisa sekadar berkawan rapat saja sesama rakan artis tapi insiden yang berlaku ketika dalam panggung memberikan persepsi sebaliknya.

Depan mata rakan SS sendiri, Yusry dilihat memegang erat tangan Lisa yang mungkin ketakutan bila menonton salah satu babak yang meremangkan bulu roma dalam filem seram itu. Reaksi Yusry itu seperti seorang kekasih yang menenangkan pasangannya yang ketakutan seperti senario biasa yang dilihat membabitkan pasangan yang hangat bercinta.

Apapun, SS tumpang gembira jika benar Yusry dan Lisa bercinta seperti yang disampaikan rakan SS itu. Pada pandangan SS, mereka memang sepadan kerana masing -masing masih solo dan tidak terikat dengan sesiapa pun. Namun, jika gosip mereka bercinta ini tidak betul, SS minta maaflah lebih awal dan anggaplah ia sekadar gosip semata-mata, sekali gus asam garam dalam industri seni tanah air.

p/s so ape komen kengkawan?

Sila Klik2 Jika Berminat

Tuesday, April 26, 2011

♥ Senarai penuh Peserta "CUTE BABY WITH HAT" ♥

Ok senarai penuh semua peserta yang join contest kali ni
ada yang tercicir lagik ke?untuk yang DQ sorry tak leh terima penyertaan dah
sebab sampai kol 2.00pm je proses pembetulan entry diberi masa
tak pe leh join next contest k, jangan kecik ati bukan sengaja DQ
tapi mama nak cepat2 tamatkan contest ni untuk next contest nanti..
so sila semak sekali lagik kot2 ada lagik yang tak masuk senarai...












to para juri, mama dah email k, juri yang lambat wat keputusan pun akan di DQ
senarai shortlistednya, cam kejam je bunyinya
bukan ape, mama nak mempercepatkan proses, tak nak tunggu lama2
sape cepat mama terima, mana yang lambat kira DQ je..
so sila wat pemilihan mengikut kreatiria yang telah mama tetapkan...
esok shortlisted then Jumaat ni mama umumkan pemenang..

sekian,
happy Blogging
Sila Klik2 Jika Berminat

♥ 59 Peserta & 5DQ - Cute Baby With HAT ♥

Morning semua, sila double check gambo2 kat bawah ni
manatau kot2 mama terlepas pandang copy paste gambo anak2 kengkawan
so kalo ada yang mama tercicir sila beritahu, ada penyertaan yang tak cukup syarat
sila betulkan sebelum pukul2.00petang, sebab juri nak pilih shortlisted
kalo tak de pembetulan yang mama terima makanya penyertaan anda DQ
sorry agak tegas sikit sebab nak habiskan contest ni secepat yang mungkin...






seramai 51 peserta yang menyambil bahagian, dan 5 peserta yang DQ peringkat awal

tamatlah sudah contest untuk musim pertama, nantikan contest musim kedua
maybe lambat sikit pengumumannya after mama balik vacation
so berikut senarai peserta yang tidak memenuhi syarat yang telah ditetapkan
( tak mention hadiah GP kat entry )
( Tiada Banner Contest di Sidebar)
( tak mention hadiah GP kat entry )
http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/04/1st-seasonal-cute-baby-with-hat-contest.html
( sila tukar gambo the latest )

ok takat ni, tu je senarai yang mama dapatai tak cukup syarat
sila betulkan entry anda sebelum pukul 2.00 petang sebab nak pilih TOP12
TETAPI ingin di INGATKAN bahawa, sekiranya anda dipilih sebagai pemenang
tup2 syarat tak cukup, maka kemenangan anda akan diberikan kepada pemenang berikutnya
so kepada peserta2 lain, kalo sape2 perasan ada mana2 peserta yang tak cukup syarat
sila mention melalui email, komen anda akan dirahsiakan
mana la tau mama terlepas pandangkan, kena la berlaku adilkan...
ada perkara yang mama nak tegur untuk next contest TOLONG JANGAN:
1. tolong jangan buat locked right click kalo nak join contest - sebab gambo mesti kena copy punyer
2. Jangan pakai word verify - melambatkan proses untuk komen kat entry
3. Jangan bagi link yang tak betul - adei pening nak carik entry contest
4. Jangan Ubah tajuk contest

hope next contest tak de lagik yang macam kat atas tu, sebab mama manage sorang2 untuk double check semua entry peserta, zalim plak rasanya kalo terus DQ kan...sian orang nak join penat2 wat entry
so sila beri kerjasama dapat cepat tamatkan contest dan umum pemenang...

Sekian,
Happy Blogging

Sila Klik2 Jika Berminat 

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.