Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, June 30, 2011

♥ Scooter Princess & Ben10 only RM60 - New

ada ramai yang tanya berapa harga scooter balqis tu
mama beli kat kawan mama, so leh kerana kawan mama jual scooter tu
makanya dapatlah RM60 satu..(tolong kawan jual)
ada sape2 nak beli leh email kasitau k


RM60 Prefer self collect @ price not include postage
Area
Petaling Jaya, Subang carrefour during Weekday only
Subang Perdana nearby Subang Air Port weekday @ night @ weekend @ any time
Sungai Buloh, Paya Jaras during weekend
for more details please email

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

Wednesday, June 29, 2011

♥ WareHouse SALE & Sale!!! - GUESS, Crocodile & Croc ♥

1 – 3 July 2011
Guess Sale
Up to 50% Off
 Exclusively for all HSBC Credit Cardholders
Get additional 20% off for puchases above RM1000
Get additional 10% off for puchases below RM1000
Available at all Guess stores

24Jun e- 3 July 2011

Crocodile Warehouse Stock Clearance

Brands Offerd
Crocodile, Pierre Cardin, Parklite, Beverly Hills Polo Club, Larrie
 Products Offered
Watch, Jeans / Slacks, Boxer / Brief, Socks, Shoes, Singlet, Wallet, Sweater, Luggage
Time : 10am to 7pm
Location (Tel 603 7781 3633)
Apparel International Sdn Bhd, No 12K Jalan Tandang,Seksyen 51,Petaling Jaya

1 – 3 July 2011

Crocs Warehouse Stock Clearance

Up to 70% Off

 Crocs Footwear
Time : 10am to 9pm
Location
Corus Hotel KL, 1st Floor, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html
Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Disney Junior Ahoy To Never Land Invitation Card ♥

Morning, lambat bersiaran sebab pagi tadi masuk lambat ada hal
balik keje semalam ada dapat parcel dari Sophia
Invitation card untuk event Sabtu ni..
ada satu card tapi mama leh bawak 4 orang untuk join event ni...
tapi kami pi bertiga je, lagik sornag tu maybe nak bawak asyu a.k.a adeq mama..
ramai blogger yang join event ni kan?
so leh la jumpa kat sana nanti k..
My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 

Sila Klik2 Jika Berminat

Tuesday, June 28, 2011

♥ Shopping With Balqis Without Papa ♥

Sabtu + ahad minggu lepas kami ke Sunway Pyramid
dua hari 2 malam ke sana, sebab ape?
every weekend papa akan main badminton blah malam
so papa risau kami tunggu kat rumah then takut boring
papa soh ikut papa then papa drop by kami kat sunway pyramid
kalo dah namanya pi jenjalan sape yang tak suka kan
dah la papa bagi duit untuk duit makan & shopping ape yang patut
berdua dengan balqis plak tu, so harusnya ape yang mama kenan tak de bantahan punyer
with balqis, anak dara ni kalo ke sini mesti nak pi playgroud punyer
kat sini mama bagi masa main 20 minit sebelum jenjalan ke parkson + jusco
ni kami pi masa hari sabtu ari tu, tapi tak best sebab papa drop by lambat so
tak sempat nak rembat ape2 pun, plan nak pi butik Poney nak beli suar jeans untuk balqis
suar yang ada semua dah pendek2, time Jcard wangsa maju ari tu beli sepasang je
adei patutnya time murah tu la rembat banyak2 sikit
now baju jalan2 balqis banyak yang dah tak muat
masa sampai Sunway Pyramid tu mama terus ke GNC untuk tebus hadiah free gift tu
tap[i time tu stok tak banyak beg warna merah tak de, 
so ari Isnin semalam kami pi sekali lagik sebab 
sabtu tu tak dapat nak tebus voucher papa..
ni la hasil tebusan semua voucher tu
untuk kami sekuarga, bukan untuk mama + papa je
tapi untuk adeq beradeq mama pun sama


mama amik satu pill box ni RM10.90 murah je
kalo amik beg merah @ biru tu RM29.90
jom tengok hasil rembatan kami berdua ari tu...
Cups Milk untuk balqis..
warna wajib ada pinky2 ye
balqis now mama ajar minum susu pakai cup je
susu tetap diteruskan cuma cara minum je ditukarkan
tapi kalo time malam nak tido je still pakai botol susu lagik
kalo siang pakai cup da la ni, kadang2 tu pakai cawan biasa je...good girl
see baru je beli dah nak pakai, terpaksa la gi basuh dulu cup tu
gambo buruk sebab pakai hanset je...time ni tengah tunggu papa pick up
Jeans for balqis, suar lain semua dah senteng, balqis cuma leh ngam dengar suar Miki je
ada sale 70% kat butik Poney, mama dah terjah ingat nak beli
tapi tak de size & design yang menepati citarasa...
sebab papa tak bagi kami anak beranak pakai suar jeans boot cut, straight cut tak pe
tapi kalo leh cari cutting yang kecik balh bawah...
walaupun balqis umur 4 yeas tapi size still L 24-30 month..
tu pun panjang giler, tapi selalu mama lipatkan aje
rege jangan kira la, pilih2 pejam mata je la
suar budak mahalnya mengalahkan suar orang dewasa k
hasil rembatan ari Ahad, Sabtu tak sempat nak merembat
sebab masa suntuk...kuat mama menahan nafsu sale sana sini...
pecaya tak?ha ha ha this week kalo papa main badminton mama pi Sunway Pyramid lagik..
hoyey...syok2 dapat pi every week...

p/s baru terima call, blood + urine mama lulus, so mama leh keje kat Sunway Medical Centre...
Alhamdulillah, TQ untuk semua doa2 kawan2 semua k

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

 Sila Klik2 Jika Berminat

Monday, June 27, 2011

♥ Medical Check Up @ Sunway Medical Centre ♥

Sabtu dah wat appointment kat Sunway Medical Centre pukul 8.30
untuk wat Fully medical check up
sampai kat sana lewat 10 minit sebab tetiba jalan jammed plak
after parking RM3 per entry kami ke level LG
untuk register...hati berdebar2 takut kena amik darah...
sampai sana kena register
mula2 katanya medical check uup tak wat selain hari bekerja
tapi dah pihak HR soh mama datang ari Sabtu 
sebab diorang nak cepat tau keputusan so mama datang gak la
then kena isi form untuk declare segala penyakit dari kecik sampai besaq
macam2 la dia tanya...
pas isi form jumpa doktor kat bilik untuk doktor wat check up
pastu kena wat blood, urine & Xray
ni borang untuk wat Urine + blood test...
tapi sampai kat SMC kami semua lom sarapan
sebab kami memang tak leh makan pagi2 kalo tak mesti semua sakit perut
biasa sarapan kol 10 llebey baru perut leh terima
so dalam kol 9 lebey tu kami pi makan kat cafe SMC
after makan mama kena minum air masak banyak2
sebab nak wat Urine test + Xray
ni kat bahagian klinik untuk staff SMC
ada kat dalam SMC jugak
Staff Health
mama kena pi wat Xray dulu b4 pi wat Urine + blood test

so sampai je kat bahagian Radiologi
nama mama dipanggil untuk wat Xray, b4 that kena tukar baju dulu
after tukar baju wat Xray, 1st time la mama wat Xray
sebenarnya tak pernah pun wat fully medical check up after married ni...
bilik Xray
after scan kena tunggu setengah jam untuk amik Xray Film
balqis + papa yang jadi penunggu setia...

time tunggu result Xray ada sorang budak tengah main games thru Sony Galaxy Tab
mula2 balqis tengok dari jauh je pastu
dia mai dekat dah mula minat sebab dengar bunyi games tu
then papa tengok je papa cakap "sian anak papa tengook je ornag main ek"
pastu tak leh blah leh plak balqis cakap
"papa, balqis nak satu camtu, best la papa"
sahut papa"ok nanti papa beli, how much ye mama?'
papa kalo bab2 gadget ni macam tau2 je mama tau regenya...
then papa cakap nak belikan untuk balqis
leh la mama tumpang sekaki ya kalo papa beli, mama soh beli sony psp je
tapi papa cakap, haq Ipad ni lagik bagus, leh ajak dari tecik celik IT
bukan tak setuju taqkut cenderung main games je nanti...
ni la keputusan Xray...semua ok tak de ape masalah
so LULUS untuk Xray 

xray ni leh tahan sampai 6 bulan then pastu leh simpan sampai bile..
total cost Fully Medical check up RM400
so Isnin ni baru dapat tau keputusan blood test + urine samada lulus atau tak
wish me good luck k...
p/ InsyaAllah 19Hb July mama join company baru...

 Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Jumpa Blogger Glamour ♥

Sabtu weekeend ari tu mama jumpa seorang blogger kat Petronas Kota Damansara
jumpa kat Petronas je k, sebab masing2 ada haluan masing2
so set time jumpa kat situ, ada benda yang diniagakan....
blogger yang Glamour tu adalah
Nana....dari jauh dah nampak nana  depan A&W...
kurus je k, sangat jeles mama ni biler la nak kurus
tapi damia tak de sebab tido dalam kete
kalo tak leh snap2 sama2
mula2 balqis ni tak nak ikut, nak dok dalam kete tengok citer Dora
tapi biler mama cakap "jom ikut mama, mama nak jumpa kawan balqis yang main stroller
sama2 dengan balqis ari tu"
terus je anak dara ni nak ikut k, dia ingat nak jumpa Nureen anak Gieyana
http://damiaqish.blogspot.com/2011/06/penang-with-love-gather-with-blogger.html
masih kuat lagi memori balqis ni kat Nureen
siap cakap "aqish rindu kat kawan aqish tu"...
tu la persahabatan budak2, tapi tak leh plak jumpa damia
kalo tak sure lepas ni dia ingat damia jugak kan...

model tudung shawl, nana jangan marah ek kita upload gambo ni
nana ni peramah orangnya, kalo tak kerana nana nak pi The Curve
harus la pot pet pot pet berejam2 kan...
gambo semua ni hubby nana yang tolong snap2kan...
ape yang barang yang mama niaga tu ye?
scooter for Kids
nana belikan untuk damia..
mama beli ni kat kawan mama, sebab dia ada bukak kedai jual Scooter ni...
ada sape2 nak beli lagi, harga tak mahal pun
RM75 je...
roda depan & belakang ada lampu, ada brek belakang, kedudukan handle scooter boleh dilaras tinggi rendah
roda belakang ada dua, lebey selamat untuk anak2
ada princess & ben 10 (hijau) stok ada banyak k
berminat leh email ke
damia_nurin@yahoo.com

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html


Sila Klik2 Jika Berminat

Sunday, June 26, 2011

♥ More BE from Nuffnang ♥

rezeki dari Nuffnang
dapat lagi satu BE, yang banyak2 ari tu dengan jayanya dah jadi ME
so ingat hujung bulan ni cash out, tapi rasanya nak tunggu 3 BE ni jadik ME dulu
maybe next month baru cash out kot...
jadik la kan dapat ciput dari tak de langsung
now pun dah mula berjinak2 kurangkan berblogging...
tumpukan pada keje ape ntah lagi nak handing over semua keje
keje tempat baru haruslah tunjukkan reputasi keje yang baik...


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 


Sila Klik2 Jika Berminat

Saturday, June 25, 2011

♥ Bila Erra Fazira Jadi Duta TUDUNG ♥

Jarang sekali melihat primadona, Erra Fazira mengenakan dirinya dengan hiasan bertudung. Kali ni anda bakal melihat Erra akan bertudung demi menjadi duta kepada produk syarikat keluaran Desa Murni Batik Sdn. Bhd dimana dia terpilih baru-baru ini. Memang kelihatan cantik dan ayu melihat Erra bertudung. Kalau Erra bertudung selepas ni kan elok sangatlah juga, ramai dah nak idamkan Erra bertudung. Kan3.

p/s cantik Erra bertudungkan, moga satu hari terbuka hatinya untuk bertudung...


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 


Sila Klik2 Jika Berminat

Friday, June 24, 2011

♥ Alhamdulillah Dapat Keje Baru ♥

Alhamdulillah syukur dengan rahmat yang diberikan
mama baru terima call dari Sunway Medical Centre
mama dapat keje kat situ
Alhamdulillah benefit berganda2 dari company sekarang
TQ pada kengkawan yang sudi doakan untuk mama....
esok mama pi wat medical check up kat Sunway Medical Centre...
pagi tadi interview, petang dah dapat keputusan dapat keje...

 
My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Sejuk Perut Mama Mengandung ♥

Balqis now dah pandai ngaji tau..
mama ajar sikit2 la ni dah pandai ngaji
Alhamdulilah balqis memang minat kalo bab2 membaca ni...
ni tengah marah mama snap2 gambo dia..
tudung dah cabut, muqaddam pun dah macam ape ntah
dok usung ke sana sini
sejadah tu balqis yang request, sebab masa kami pi solat kat Masjid
balqis nampak ada sorang makcik pakai sejadah kecik camtu
pastu balqis soh papa belikan..
warna mesti merah punyer k...siap pilih sendiri lagik
kata balqis tu memang sejadah untuk budak2..
ada2 je peel kanak2 ni kan....
kalo dalam kete balqis selalu tengok VCD Alif Ba Ta....

tahun depan dah nak sekolah.....

 Sila Klik2 Jika Berminat

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.