Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, July 28, 2011

♥ Mom & Me Cutest Posing Contest ♥


1.Sila pastikan entry contest dimulakan dengan dgn ayat

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"

2.Contest ini terbuka kepada semua blogger yang mempunyai alamat Malaysia dan had umur anak adalah dari sehari sehingga 4 tahun sahaja(lahir dari 2007-2011).
3.Wajib menjadi follower  http://damiaqish.blogspot.com, http://mrspapi.blogspot.com/http://bawakupulang.blogspot.com/http://blog-packmelove.blogspot.com/ & http://iceboxrivet.blogspot.com/
4. buat 1 n3 berkenaan contest ni, tepek banner contest (entry & SideBar) & penaja
(sekiranya ada)kat entry & pastikan ade link back & mention nama penganjur + penaja kat entry contest masing2
5. Letakkan SEKEPING gambar LATEST anda + anak anda dengan tajuk
"MOM & ME CUTEST POSING CONTEST"
(mengikut tajuk contest pada setiap bulan)
6. Tempoh Contest bermula pada 28/07/2011 sehingga 18/8/2011.
7.Hadiah akan dipos terus oleh penaja dan penaja berhak mengubah hadiah tanpa sebarang notis tetapi mestilah dengan nilai yang sama
8.Setiap peserta yang telah menang salah satu dari Seasonal Contest tidak layak untuk menyertai contest yang seterusnya, sebab yang menang akan berentap untuk
FINALE 2D1N
9.Hadiah Untuk Grand Prize 2D1N hendaklah dituntut dalam tempoh masa sah lakunya
6 bulan dari tarikh pengumuman pemenang, hanya kos penginapan sahaja yang akan ditanggung oleh penaja & penaja berhak untuk menggantikan hadiah Grand Prize kepada RM setimpal dengan harga penginapan yang dipilih
10. Pemenang perlu menebus hadiah berkenaan melalui penaja dengan menyatakan tarikh & masa untuk proses booking penginapan dilakukan oleh penaja
11.Penganjur berhak mengubah mana-mana terma & syarat @ membatalkan contest sekiranya berlaku sebarang perkara yang tidak diingini tanpa sebarang notis terlebih dahulu
12. Syarat contest boleh diubah dari masa ke semasa melalui pengumuman yang akan dibuat di blog ini
13. Sila tinggalkan link penyertaan di entry ini
14. Gambar yang menarik gaya posingnya akan dikira sebagai pemenang, hadiah pemenang untuk anak & Ibu

hadiah contest kali ini ditaja oleh
http://mrspapi.blogspot.com/http://bawakupulang.blogspot.com/http://blog-packmelove.blogspot.com/

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html


Sila Klik2 Jika Berminat

Tuesday, July 26, 2011

♥ Jualan - Baju Kurung Cotton Untuk Kanak2 ♥

Tak sempat nak update blog, malam tadi sempat wat auto publish je untuk promote
baju kurung yang kakak ipar mama buat untuk jual...

Mama tolong kakak ipar jual Baju kurung cotton untuk kanak2
sape2 yang berminat nak beli leh email ke
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year

Cotton ada Shining

RM35 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton ada Shining

RM35 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton ada Shining

RM35 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
Cotton

RM30 (baju kurung)
RM6 (postage - Pos Laju)
RM3 (Register post)

Size Available
1 Year
2 year
3 year
4 year
5 year
6 year
7 year
 
Material LEMBUT cam baju cotton yang orang dewasa selalu pakai tu...
berminat untuk beli email ke

Monday, July 25, 2011

♥ Sogo Hari Raya MEga Hot Deals ♥

 Sogo Sale....
jom kita layan katalog SOGO







tengah try pujuk papa nak pi sabtu ni...moga2 berjaya memujuk rayu k...
selamat bershopping untuk kawan2...

p/s semalam pi Empire Subang, sedey sangat2 sebab tak de ape yang berjaya dirembat...
dapat sehelai legging je untuk balqis...hu...hu...

 
My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

Thursday, July 21, 2011

♥ Jawapan Teka Teki itu Adalah ♥

Sorry lambat umumkan sebab barang baru sampai minggu lepas
ari ni nak umumkan jawapan teka teki
dan jawapannya adalah...

Set sofa so good....sofa lama kami dah bagi kat adeq papa
mula2 budget nak beli hujung tahun ni
tapi dek kerana survey2 ada sofa yang mama idamkan
makanya papa bagi green light untuk beli dulu..
warna pilihan tetap coklet...

ada sape2 jawab dengan betul teka teki mama tu?
kalo ada sila tinggalkan butiran peribadi ke
damia_nurin@yahoo.com

p/s la ni memang tak dan nak BW, tengah BZ nak sattlekan handing over kerja tinggal lagi 6 hari je
mama akan keje kat tempat baru...after this kalo ada masa mama BW k....
contest akan diumumkan minggu depan....

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 

Sila Klik2 Jika Berminat

Monday, July 18, 2011

♥ Biler Anon a.k.a "GUEST" Bersuara ♥

Adei rasa malas nak layan orang camni tau...
dah la berselindung di sebalik "GUEST" yang tak diundang tu..
tak pe la kita jangan gaduh2 k, walaupun mama dah tau sape guest tu sebenarnya
ingat mama tak leh tangkap dari IP Address ke?
ha ha ha silap orang la k, ape pun TQ la untuk semua kata2 tu
lom lagik mama wat keputusan secara rasminya nak close contest seasonal
dah ada yang nak jadi juri hakim nak marah2 plak ek...
agak2nya nape dia marah sangat2 ye?
kata2 Guest ni sikit pun mama tak kisah k...tak tau la ape motif dia cakap camtu
dulu memang mama ada masa sebab keje kat company la ni
leh curi2 masa nak compile semua then handle contest
tapi since mama akan keje kat tempat baru, so tak de tenet
memang tak de masa nak compile semua tu..
awat la dia marah mama shopping anak beranak?pakai duit dia ke ek?
weeknd adalah masa berkualiti bersama anak2
hari bekerja balik keje dah penat, dah tak tau camne nak cakap kat "Guest" ni...

lagi satu pasal banner sidebar tu, ada ke mama soh gantung lama2 banner tu kalo contest dah tamat?
tak de kan?kalo dah tau lambat loading tak payah join contest
nape la suka cakap benda yang menyakitkan hati orang ek?
memang pesen suka cakap camtu ke?suka marah2 maki2 orang...
mama tak kisah pun, biar la mama muhasabah diri sendiri k
mencari kesalahan diri sendiri daripada asyik nak salahkan orang je...
oh ye untuk Cik "GUEST" ada baca tak T&C contest mama sebelum join contest mama ni?
baca T&C No 11 tu k, mama punyer contest so mama berhak tamatkan kalo mama rasa
dah tak leh nak handle lagik, tapi lom lagik wat kata putus nak tamatkan k
lagipun semua pemenang contest b4 this semua dah dapat hadiahkan
mama tak de hutang ape2 lagik kan
cuma untuk seasonal je terkandas sekejap..
tapi akan disambung balik lepas ni, since dah ada 2 orang blogger yang sudi
compilekan contest yang akan datang
sape blogger tu, biarlah rahsia k...
cuma syarat contest mama akan ubah sikit...
maybe 50 penyertaan terawal je k, sebab tak nak bagi bebanan kat tukang compile nanti
ada sape2 yang marah ke tiba2 je mama stop contest...
sila kasitau k, mama start balik contest bukan sebab takutkan kata Cik "GUEST" tu
tapi lom sempat wat pengumuman si GUEST tu dah wat pengumuman tak puas hati dia plak...

no more contest dalam blog mama ni, susah tol nak jaga hati semua orang kan...
p/s TQ sangat2 la kat Cik Guest untuk semua kata2 tu k...
My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Biler Dua Beranak Kuar Bersama ♥

Morning semua citer pasal weekend ari tu
kali ni kami berdua ke Parkson Subang Parade plak
misi mencari baju raya untuk balqis, since banyak baju yang dah tak muat
so beli baju raya untuk balqis...
hasil shopingan, ada plak yang mama tersalah beli size
terkecik plak sebab now balqis dah chubby sikit
so perut pun dah buncit, baju kena beli size besaq sikit
no more pinky2 lagik k, la ni warna campur2 je
ada sesame street, Garfield then kartun peberet balqis
PPG a.k.a Power Puff Girl
baju yang tak muat tu mama nak letgo, kalo sempat nak tukar balik kat Parkson
kalo tak kena letgo je, sebab nak tukar kena dalam masa 7 hari je valid..
shopping tak hengat k, papa bagi green light soh beli je ape yang nak
beli suzr half quater balqis, size 2 years k..
kalo mama suka beli baju anak lagi dari beli baju sendiri
since baju balqis pun dah banyak yang tak leh pakaikan..
so tu yang beli, cuma pasni nak aim Dress, skirt + shoes je
tapi semua ni persiapan hari raya, beli sikit2 lama2 jadi banyak ha ha ha
sebabnya time bulan posa papa tak mau pi shopping lagik
so kena la beli sekarang ni....

item2 baju balqis yang mama nak letgo leh tengok kat link bawah ni k
My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

 
Sila Klik2 Jika Berminat

Friday, July 15, 2011

♥ UV yang naik mencanak2 ♥

Uv yang menurun, bukan naik k, perasan je sejak bulan Jun tak BW
UV dah menurun, tak sempat nak komen mana2 blog pun
bukan berlagak atau bangga dengan UV yang mama dapat
tapi sedey sebab dah start tak aktif berblog....


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html


Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Jom Register HEARTBEAT untuk SIDE INCOME ♥

STICKY MODE...
JOM RAMAI2 Register HEARTBEAT...tambah side Income selain NUFFNANG
SEMUDAH A+B+C
Untuk TUTORIAL Register HEARTBEAT klik2 link bawah ni k
http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/best-tutorial-how-to-register-heartbeat.html
Tak Leh Register Jugak?Perlukan GUIDE? leh YM mama di
damia_nurin@yahoo.com

♥ Contest Punyer Citer ♥

Contest tertangguh namanya, ingat lagik tak contest berantai yang mama anjurkan
takat ni baru ada 2 contest je yang berjaya dilancarkan
pastu contest terkandas sekitar bulan Jun 2011
disebabkan dengan kesibukan yang melanda
bertambah plak dengan mama yang akan resign from current company end of July
makanya makin tertangguh la contest berantai ni
untuk makluman semua, compay baru nanti tak internet
so sesi BW memang & komen2 memang tak de
kat rumah balik keje dah penat, masak2, kemas rumah pastu dah nak tido
so bermula awal Ogos, start keje tempat baru mama memang 100% tak de masa untuk berintenet
so mama bercadang nak stopkan contest berantai ni, melainkan kalo ada yang
suka rela nak jadi tukang "compile" semua penyertaan, makanya mama akan yteruskan contest ni
kalo tak mama rasa terpaksa la batalkan, since mama tak cukup masa
then blog mama pun dah terabai, tunggu hujung bulan je nak cash out Nuffnang
then kalo masa tak mengizinkan sangat2 untuk mama update
makanya blog ni akan ditutup terus...

mama minta maaf sangat2 kepada semua pemenang b4 this
InsyaAllah kalo ada rezeki contest ni dijalankan, mama update k
wat masa ni tak menang tangan nak wat semua sorang2
bukan saja cari alasan, tapi masa yang tak mengizinkan...
b4 this pun mama pernah cakap, tahun ni last mama anjurkan contest
after this maybe tak de lagik, mood berblog dah kelaut sangat2...cam dah tak leh nak tarik balik
dengan tuntutan keje, family & opis baru yang perlukan komitmen yang tinggi
untuk mama bertahan & confirm di tempat keje baru nanti...

so mama harap semua kengkawan paham k...
so kalo ada yang suka rela nak jadi tukang compile leh la email ke
damia_nurin@yahoo.com

p/s rasa sedey plak nak tinggalkan kengkawan blog semua,tapi what to do kalo dah tak de masa, la ni sempat update status kat FB je


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html


Sila Klik2 Jika Berminat

Wednesday, July 13, 2011

♥ My Mom Warded & Dirawat Oleh Doktor Aaron Aziz ♥

Semalam mama tak keje, kol 12 lebey time melawat kami ke Hospital
today keje sebab dah nak resign kan, so kena habiskan mana2 keje yang patut
sampai kol 12 lebey My Mom kat ward Zon Merah wat pemerhatian
tak leh ramai2 masuk, kena sorang2, so papa & balqis dok kat luar je tunggu
sementara mama masuk jumpa My Mom
katil My Mom betul2 kan depan meja doktor, sentiasa dalam pemerhatian doktor...sian My Mom
macam2 wayar ada, sorry gambo tak clear sebab snap2 pakai hanset je
sedey rasanya biler tengok My Mom time ni, bertambah sebak & sedey biler mengenangkan
hati mama yang dah lama gundah gulana
ni untuk denyutan jantung, doktor cakap denyutan jantung My Mom terlalu laju
tak normal seperti sediakala..
after seharian dalam wad pemerhatian, lewat petang My Mom ditransfer ke wad biasa...


see my mom di rawat oleh DR.Aaron....cuma tak de Aziz je kat belakang tu...
seharian teman my mom kat hospital...
time melawat 12.30 - 2.00 petang then 4.30 - 7.30 petang
time melawat sangatla limited k...tu yang kena cuti..
hari ni still warded lagik hope cepat sihat,
ape penyakit My Mom?
Kami sekuarga memang ada "ASMA"
tapi yang paling teruk My Mom la...
minggu lepas my mom memang dah kena lelah, tapi tak de la teruk sangat
selalunya kalo amik Neb 3 kali dah ok, tapi ari Isnin malam tu amik Neb sampai 8 kali pun tak ok
sebab tu kena warded jugak, jantung denyut laju
then biler doktor wat Xray doktor dapati paru2 my mom dijangkiti kuman...
kahak & batuk tu jangan kira la memang teruk sangat2 bunyinya
sama kes cam balqis pernah kena b4 this...
rasa sedey biler My mom warded, selama ni tak pernah warded hospital
ni adalah 1st time...

moga My Mom cepat sembuh & TQ untuk doa kengkawan semua k...
sayang kengkawan semua, kengkawan blog la pemangkin semangat mama...

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html

Sila Klik2 Jika Berminat

Tuesday, July 12, 2011

♥ Admit Hospital ♥

Salam semua, kol 6 pagi mama terima panggilan dari My Mom
My Mom admit hospital Sungai Buloh sebab kena jangkitan kuman pada paru2
b4 this ingat lagi bulan 4 tahun lepas balqis kena same thing jugak
tadi tepon My Mom cakap doktor dah wat X ray, amik darah 3 kali, masuk air
semua benda dia wat testing, memang selalunya kalo My Mom asma teruk akan amik Neb
kat Hospital, tapi kali ni teruk sangat sampai doktor tahan kat ward


mama cuti ari ni, jap gi time melawat nak ke Hospital...
sedey rasanya biler orang yang paling disayangi tak sihat...
Ya Allah kau tabahkan lah hatiku untuk menempuhi segala dugaan ini...
kalo kengkawan la kan, mak admit tergamak ke keje jugak atau amik cuti?
semoga My Mom cepat sembuh...amin

p/s ada yang lagi sedey pasal admit ni k, telan je la walaupun pahit nak terima...manusia sentiasa berubah..


My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html 


Sila Klik2 Jika Berminat

Monday, July 11, 2011

♥ Hasil Shopingan Anak Beranak ♥

Semalam kami berdua bershopingan 2 beranak ke Nagoya
selalu kalo time papa main badminton kami pi Sunway Pyramid
so dek kerana dah bosan ke sana je, jadinya kami ke K4 Subang plak
plan nak cari kain ela untuk tempah baju
dah siap2 tempah tukang jahit k
planning asal nak warna pink colour tahun ni
tapi tiba2 dah bertukar warna time kat Nagoya, dek kerana pening kepala nak pilih warna ape yang sesuai..


ni kain untuk mama + balqis,
malam kang nak hantar kat tukang jahit
puasa belum dah sibuk wat baju raya k, planing awal2
kengkawan semua dah wat baju ke...tahun ni raya yg sangat bermakna bagi kami
harap bulan Ramadhan nanti kami sekuarga mendapat keberkatan & keredhaan dari Yang Maha Esa....

"menghitung hari, detik demi detik"

harap detik kegembiraan & cahaya akan bersinar dalam hidup mama...

My preloved item to letgo, please visit this link for New Item Upload http://balqispreloved.blogspot.com/2011/06/pleloved-item-to-letgo.html


Sila Klik2 Jika Berminat

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.