Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Monday, August 29, 2011

♥ Kepulangan Yang Dinanti ♥

 Kepulangan yang dinanti, tahun ni agak sadis la beraya
sebab patutnya turn rumah my mom, tapi dek kerana budget mula2 tu ingatkan tak dapat cuti jumaat tu
makanya janji nak balik Perak la rumah family papa
tup2 dapat plak cuti jumaat tu, rasa tersentap kejap sebab sekali lagi raya pertama
tiada bersama kuarga tercinta
dah kira skip turn plak ni...dok kampung papa sampai Sabtu ni sebab ada kenduri blah perak..
sadia rasanya raya 2 hari je kat blah mama..
tak pe tahun depan panjang umur mama claim balik raya 1 minggu kat kampung mama plak k
beg2 semua dah siap packing,ari ni mama keje, papa keje gak tapi balik awal
so balik rumah amik barang pastu terus bertolak
baju cam nak balik sebulan k...semua nak angkut
 ni bekalan sepanjang perjalanan..siap2 beli kat Giant semalam
so tak payah beli kat petronas k
ole2 untuk family papa, ada kuih raya & buah tangan sikit dari kami sekuarga
 papa punyer, mama punyer & balqis punyer bekalan....
kuih raya kami, ready made je k, tka sempat nak wat last minit
kerepak sadis tak sempat nak beli,....hu...hu...

Mama nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua kawan2 TERSAYANG...
doakan kami selamat sampai ke destinasi...amin....

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Elyana Selamat Melahirkan Anak Pertama ♥

“Salam kepada semua rakan & ahli keluarga, saya selamat melahirkan puteri pertama saya pada 27 Ogos, jam 6:45 petang. Syukur Alhamdulillah.” – laporan laman rasmi Facebook Elyana.

Begitulah bunyi mesej yang disampaikan oleh Elyana, 24 yang disambut gembira oleh peminatnya. Sudah tentu, raya tahun ini amat bermakna buat Elyana & suami, Khairul kerana diserikan dengan kelahiran puteri yang masih belum diberikan nama ini.
Pada masa yang sama, laman rasmi peminat, Elyana Official FC telah berkongsi sekeping gambar puteri kecil ini sebagai tatapan peminat. Daripada pemerhatian kami, bayi ini dilahirkan dalam keadaan sihat & montel, malah rambut tumbuh penuh meliputi kepala anak kecil ini. Penyanyi lagu Kalis Rindu ini telah mengikatkan tali perkahwinan bersama Khairul pada 19 November 2010.

p/s Selamat hari Raya untuk semua kawan2

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Keluarga Eizlan Yusoff ♥

Comel sungguh melihat anak kepada pelakon, Eizlan Yusof, Vie Zaara yang kini dah berusia 3 tahun. Vie Zaara dikatakan amat bertuah kerana pada usianya yang cukup muda, ada sebuah syarikat sanggup menaruh harapan besar kepadanya untuk menjadi seorang pemodel peragaan. Emaknya Vie Shanty yang menjadi pengurus kepada Vie Zaara. Dengar cerita lagi, Eizlan sekeluarga akan beraya di KL kemudian raya ke-2 mereka akan terbang ke Sabah. Sebagai keadilan seorang suami terhadap isterinya. :) 

p/s Selamat Hari Raya Untuk Kawan2 semua...

Sila Klik2 Jika Berminat

Friday, August 26, 2011

♥ Salam Lebaran Buat Kawan-Kawan Tersayang... ♥


mama mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin atas segala ketelanjuran kata2 selama ini, yang sengaja atau tidak
dalam keadaan sedar @ tidak, sesungguhnya tiada niat untuk menyakiti hati sape2
mohon diampunkan & semoga kita bersama2 mendapat keberkatan di Hari Yang Mulia ini..
AMIN....


Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Doakan Kami Selamat ♥


mama start cuti ari raya pertama, baru keje so tak dapat la cuti awal,
tu pun rezeki boss bagi cuti ari Jumaat 2hb tu..
so leh la cuti lama sikit, tahun ni patutnya turn rumah my mom
tapi dek kerana beberapa perkara yang tak dapat dielakkan
raya kat blah papa dulu, malam raya baru kami balik ke kampung halaman
persiapan raya semua dah get ready cuma biskut, kerepek tak beli langsung
ingatkan pasar Shah Alam ahad ni baru nak pi beli
tu pun tak tau la ada lagik ke orang jual

kawan2 doakan kami sekuarga selamat sampai ke destinasi k
kalo bab balik kampung jauh berbatu2 ni mama cukup risau
moga Allah melindungi kami sekuarga....

kawan2 balik raya biler?mesti semua balik awalkan...
ape pun nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua..
Isnin mama keje lagik, so akan ada entry kat blog jugak la..
untuk tatapan kawan2 yang masih bekerja tak cuti cam mama....

semoga kami sekuarga selamat pergi & pulang....Amin....

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Sale Raya + Merdeka Baik Punyer ♥

 19-28 August 2011

The Great FOS Sale

Up to 70% Off

FOS Apparels
Location
Raya Bazaar
Ground Floor
Centro Mall, Klang

 25August – 4September 2011

Baby & Children Fair

Up to 70% Discount

Brands Offered
Kiko
Binbi
Disney Baby
Bebe
Swiss Polo
Axcel Kids
Royale Baby
K Baby
and more
Time: 10am to 10pm
Location (Tel 016 2628 410)
Ground Floor
Concourse Area
Summit USJ
Organized by JETZ

26-31 August 2011

Isetan Merdeka Countdown Special

Extra 10%-20% Off

Double IMC Points for this period
1 Day Only
26 Aug : RM10 KLCC Foodmarket Voucher
Redeem with every purchase of RM100 in a Single Receipt, in a Single Day from Isetan KLCC
Location
Isetan KLCC
Isetan Lot 10
Isetan The Gardens


Sila Klik2 Jika Berminat

Thursday, August 25, 2011

♥ Gadget - Samsung Galaxy Tab 10.1 vs BlackBerry Playbook vs IPAD ♥

Gadget idaman mama tahun ni, ade je yang jadi idaman
b4 this DSLR, dah jemu jarang pakai, la ni minat & jatuh cinta kat TAB plak...
ari2 dok survey rege kat tenet, dah mabuk demam ingin memilikinya...
dalam banyak2 tab ni, mama kenan dengan

Samsung Galaxy tab, ari tu dah survey harga RM1800...
dok hasut2 papa soh belikan, tapi dah sonyap je papa wat tak tau
mesti terdetik dalam hati, ari tu dah beli DSLR
pastu li hanset, la ni nak beli gadget baru lagik...
functionnya, since tak de tenet kat opis, kalo ada minatang ni leh gak la peneman mama
dikala dok nunggu papa pick up kan...
ade gak kebaikannya tu tol tak
ni plak pakej Celcom yang ditawarkan
tapi ingat nak pakai U mobiler punyer line..
tengok survey ramai yang kata much better
pastu ada plak playbook from Blackberry



IPAD ada wifi je kan, tak best kalo leh nak yang leh wat video call sekali then leh masuk simcard
leh la pakai internet tanpa batasan...

papa plak berkenan

ACER ICONIA Tab A500

idaman sape yang termakbul dulu, sure la papa....
kengkawan minat gadget jugak tak?

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Update Sale Sana Sini - Sale Parkson & NIKON DSLR ♥


26 Aug 2011

Parkson Bonuslink Members Day Sale Exclusive

1 Day Special

5X Bonuslink Points 
Products Offered
Cosmetics & Fragrances
Apparels for Ladies & Men
Shoes
Accessories
Lingerie
Kids
Living & Home
Beddings
Time : 10am to 1030pm
Visit your nearest Parkson Store
www.parkson.com.my



21August – 18September 2011

Nikon Hari Raya Promotion

Nikon Cameras Offered + FREE Gifts
Nikon D3100
Nikon D5100
Nikon D90
Nikon D7000
Nikon S2500
Nikon S3100
Nikon S9100
Nikon P300
Nikon Camera Lens
and more
Location
Nikon Shop KLCC
Nikon Shop Alamanda



Sila Klik2 Jika Berminat

Wednesday, August 24, 2011

♥ Memang Mulut Murai ♥

Mulut murai?sape yang mulut murai?sape lagik balqis la yang mulut murai
murai mengalahkan burung yang cok cet cot cet
dah makin besaq macam2 benda la yang dicakapkan nya...

Balqis suka tanya "mama sayang balqis tak?"
leh dikatakan tiap2 hari la balqis suka tanya camtu, kalo cakap "balqis sayang mama" tu
dah memang selalu balqis cakap, tak payah suruh k
kalo tiap2 malam nak tido mesti dia cium pipi sambil ucap "balqis sayang mama"

satu hari mama mengusik
Balqis: Aqish sayang mama, Mama sayang aqish tak?
mama : tak, mama ytak sayang pun
balqis: kalo tak sayang nape mama beli baju aqish banyak2, mama beli kasut aqish?
mama: erk...mana plak dia leh terpikir nak cakap camtu..

satu hari opah balqis datang rumah, then time nak balik tu leh plak balqis cakap
Balqis : opah nak balik dah ke?
opah: ha ah opah nak balik dah
Balqis : nape nak balik makan la dulu...
kami semua ketawa terbahak2, semua cam kelako sebab mulut balqis cam murai, ade je dia nak cakap
dah macam ornag dewasa plak

pi hospital tengok anak kawan mama, leh plak balqis dok borak2 dengan makcik kat katil sebelah tu
memang ramah tamah giler la, time pi pejabat pos leh plak balqis dok borak2 dengan orang
pejabat pos tu yang tengah nak tutup pintu pos office tu
kalo on the way jalan kemana2 lagik la tak leh tahan
semua benda kat sekeliling balqis tanya, kenapa benda tu camtu, nape tak camni
daya memori balqis ni kuat, kalo mama dah janji something b4 this
dia akan tuntut esoknya...so don's simply2 promise kalo tak leh tunaikan...

lagik satu kalo bab mami jarum tu memang No1 la, la ni mama + papa hati2 setiap kata2 & perbuatan
sebab semuanya balqis akan canang kat sape2 je yang dia nak
selalu je kantoi k kalo kami sorok something dari someone..
contoh cam baju raya memang mama beli banyak sebab dah banyak baju balqis tak muat
so time opahnya tanya dah beli baju raya ke
leh plak dia jawab "mama dah beli dah opah, mama beli banyak2 untuk balqis"
adei kantoi sudah...la ni tiap kali beli something kena warning kat dia

bab2 ni la risau kalo tersalah cakap mesti jadi ikutan...
sebab balqis selalu cakap "mama buat boley, nape balqis wat mama marah"...

anak oh anak, makin besaq makin cerdik jadinya...
anak kengkawan pun camtu gak ke?



wajah kesayangan mama....

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Sazzy Seronok Raya Dengan Kembar ♥


Tahun ini sambutan raya saya memang berbeza.  Kehadiran  Iman Lilly dan Tiara Rose membuatkan saya dan Nazril seronok hendak beraya.  Kalau dulu buat persiapan raya untuk kami berdua sahaja, tapi kali ini buat untuk kembar juga. Tapi tidaklah sampai membazir.  Saya sediakan dua pasang baju sahaja untuk mereka. Pagi raya nanti, Iman dan Tiara akan pakai baju kurung dan pada hari raya kedua pula masing-masing akan pakai gaun. Kami akan pakai baju warna sedondon, iaitu warna hijau pudina,” cerita Sazzy  teruja.

“Selain seronok buat persiapan raya, saya juga seronok apabila fikirkan tahun ini saya akan tolong anak-anak saya untuk kutip duit raya. Satu pengalaman baru ini. Kepada makcik-makcik dan pakcik-pakcik, jangan lupa duit raya untuk Iman dan Tiara yer,” ujar Sazzy berseloroh.

Bercerita tentang pengalaman puasa selepas bergelar ibu pula, Sazzy memberitahu tahun ini dia tidak dapat berpuasa penuh kerana menyusu badan.

“Saya puasa setiap selang tiga hari. Bukan kerana badan terasa penat, tetapi saya buat ini kerana saya memberi susu badan kepada anak-anak kembar saya. Mula-mula puasa itu saya memang tidak tinggal, tetapi apabila mendapati susu badan saya kurang, saya terpaksa puasa berselang-seli. Kesian dekat baby . Nanti selepas mereka tidak menyusu badan lagi, bolehlah Sazzy ganti puasa yang tertinggal,” ujar Sazzy.

Bagaimana pula dengan karier lakonan dan pengacaraan? Berapa lama lagi Sazzy mahu berehat?
“Buat masa ini saya memang tidak ambil sebarang tawaran berlakon. Begitu juga dengan tawaran mengacara. Tunggulah dulu. Anak-anak saya masih kecil. Kesian kalau saya kena tinggalkan lama-lama. Lagipun, sayakan menyusu badan, jadi susahlah sikit. Kalau saya mula bekerja pun, mungkin saya akan buat job mengacara dulu. Tengoklah selepas raya ini.

Dalam masa yang sama, Sazzy juga mengakui dia sebenarnya tidak boleh berenggang dengan anak-anaknya itu. Jelas wanita ini, setiap kali terpaksa berada di luar untuk sesi fotografi atau menghadiri acara hiburan, dia pasti tidak sabar untuk pulang kerana terasa rindu. Bagi Sazzy, ketika bayinya masih kecil ini, dia perlu menghabiskan masa bersama mereka dengan sebaik-baiknya.


bestnya ada anak kembar, baju sama semua sama kan...

Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Kehadapan Peminat LuxOnU Luxury Handbag Sale & Branded Sale ♥

 26-28 August 2011

LuxOnU Luxury Handbag Sale

Merdeka + Raya

Up to 40% Off Retail + Additional RM450 Off on New Arrivals

Brands Offered
COach
Prada
Longchamp
Gucci
Burberry
and more
EXTRA 
Complimentary Wine Tasting on Saturday and SUnday
to Celebrate Merdeka!
Time :
10am Sale Begins
545pm Last Visit
Location (Tel 012 622 9361 / 012 628 9713)
*Visits by Appointment Only*
LuxOnU Showroom Puchong
23-2 Jalan Kenari 12
Bandar Puchong Jaya
Puchong

17-28 August 2011

Branded Sale Sri Petlaing

Brands Offered
Yishion
Goggles
Bebe’s Home
Hello Kitty
Care Bears
Dr Cardin
Angelo Moda
CAT
Sorella
Edwin
Camel Active
Soda
Police
Arrow
Balboni
and more
Products Offered
Apparel
Footwear
Leather Wallet, Belt & Handbags
Bag & Accessories
Men’s Undergarment
Ladies Innerwear
Baby & Kids Products
Time : 11am to 11pm
Location
Function Room
Hotel Sri Petaling
Jalan Radin Anum
Bandar Baru Sri Petaling
Kuala Lumpur
Organized by GME Corp


Sila Klik2 Jika Berminat

♥ Jawapan Teka Teki Pink Panda Adalah ♥

 lanjutan dari teka teki semalam...
jom kita tengok ada sape2 yang jawab dengan betul tak?


^


















^



















^



















^

eh eh, salah2 bukan ni k
ni Mia Sara Nasuha

ha yang ni baru betul Damia Nurin Balqis
jawapannya sepasang Dress Merah menyala...Red Colour

 pi Parkson mencari baju Melayu papa
alih2 b4 balik nampak plak dress ni kat butik
papa dah jeling2 k, sebab time tanya budget baju raya balqis
mama cakap dah tak nak beli dress lagik
sebab dah beli 4 pasang, alih2 terbekenan plak dengan yang ni..
sekali pandang dah jatuh cinta k..terus sambar la..
try punyer try amik size besaq sikit, size 3 years k tu pun labuh...
 model sibuk nak pakai kasut sekali...


 flying kiss untuk auntie2 yang berjaya jawab dengan tepat & betul...
ada beberapa orang yang jawab dress, tapi tekaan warna tu tak betul
semua tau tema mama purple kan so rata2 teka purple...

kalo ada pemenang leh claim duit raya email ke damia_nurin@yahoo.com
nanti mama wat teka teki duit raya lagik k...

Sila Klik2 Jika Berminat

Tuesday, August 23, 2011

♥ Guess What?Teka Betul Dpt Duit Raya ♥

rasa2nya ape yang ada kat dalam beg tu?
then ada sape2 leh teka warnanya...
sape teror teka mama bagi duit raya RM10 bank in dalam akaun nak tak?
sorang leh teka sekali je k..
peneka TERPANTAS & dgn jawapan yang TEPAT akan dapat duit raya tu k...
jawapan esok pagi mama kasitau sebab entry auto publish...

enggak ada klu k, sebab senang je nak teka...

Sila Klik2 Jika Berminat

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.