Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, September 30, 2011

♥ Baby In Baju Raya Contest ♥

For More Detail please click2 link below
Contest Due Date : 19 September - 30 September

sila tinggakan link ppenyertaan ke

♥ On The Day - JCard Sale @ JJ Sunway Pyramid ♥

JCard Sale @ Sunway Pyramid ari Rabu...
lunch time kol 12.00 tengahari sampai kol 2.00 petang kami pi terjah Jusco
tak de snap banyak sangat gambo...beli pun tak banyak mana
awal2 dah aim nak beli suar jeans balqis...
jom tengok

dapat la beli Miki Jeans 2 helai & Seed 1 helai..
budget sehelai je, tapi dah alang2 murah beli la lebey sikit
bukan sellau dapat pi JCard sale
Seed 3 years, panjang pinggang besaq tapi ada getah, 
jeans warna hijau...kain lembut sedap pakai

2 lagik brand Miki, nyesal ari tu beli suar Miki kat Parkson Less 20% je..
baik tunggu JCard berbaloi2...

balqis kalo cari jeans memnag susah nak ngam dengan badan dia
sebab tecik molehkan, kalo brand Poney tu memnag tak sesuai
lagipun Poney banyak kaki besaq, papa memang suka balqis pakai skinny jeans...

tu je pun mama beli, dasyat gak la berjaya tahan nafsu membeli belah tu
satu tips shopping time JCard ni, jangan amik cuti k, pi time lunch
rushing2 membeli tak dan nak beli banyak so tak de la banyak duit yang mengalir....

tapi tak ramai sangat ornag time Jcard ari tu, mama aim nak beli menan untuk balqis
tapi tak de yang menarik la...

♥ Princess Make Up ♥


Ari tu tengok penampilan balqis ala2 muslimah kan
kali ni jom tengok balqis in Make up, asyu yang tolong make upkan
balqis ni memmang suka je make up cuma papa je tak bagi sebab takut muka rosak katanya 
ala2 make up artis...bukan main lagik anak dara ni bergaya
terover biru la plak



macam2 gaya ada, gaya nak berkungfu, gaya mengeliat, gaya berkepak
gaya berlari
asyik dok nengok cermin je la kejenya
ada anak pompan ni sonot dok layan dia
nak2 kalo yang jenis melayan cam balqis ni
tapi ikut mood gak la ye, dah nama pun budak....

p/s selamat berkonvo untuk Asyu Balqis ari ni kat PICC, mama tak leh join sebab tak de cuti...

♥ Promote NEW Scooter With Box ♥

STICKY MODE
NEW ENTRY PLEASE SCROLL DOWN!!!!!





NEW!!!!
READY STOCK............
KIDS SCOOTER
Size: 22.5' x 4'
Can adjust height to: 22' or 29'
Wheel have lamp flashing wheel lights when spinning...!!!Suitable for 3y-12y 

BEN10
PRINCESS
SPIDERMAN

pm mama untuk price @ damia_nurin@yahoo.com

Wednesday, September 28, 2011

♥ Sesungguhnya Ianya Bukan Lah Semudah Itu ♥

Time anak masih kecil relax je tak payah pikir nak hantar school mana
tapi biler anak ddah meningkat dewasa parent mesti mula dah sibuk survey nak hantar ke school mana
mama pun jadik pening kepala biler ape yang dirancang semua tak menjadi
disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan
Alhamdulillah dah selamat cari School & day care untuk balqis


Smart Reader ada kat kawasan rumah kami, tapi papa tak nak nak cari yang Islamic
Kumon, mama minat ni tapi tak de kat kawasan rumah kami
ada kat Sungai Buloh so nak travel naik van
agak merisaukan mama & papa la...
dan akhirnya...
Balqis ke Genius Aulad
lebey kurang 10 minit dari rumah
Genius Aulad ni baru je bukak kat kawasan rumah kami
tapi sayangnya tak de Days Care...
ape pun Alhamdulillah tak payah pi jauh
so dah tanya registration RM750 bulan2 RM238
uniform RM38 sepasang....
kalo diikutkan plan last minit ni mama nak je hantar ke

Kemas, tapi tak de yang dekat jauh gak...
Days Care Balqis akan dok kat Taska Little Caliphs ni
so pagi2 mama hantar kat Genius Aulad, amik class pagi 8.30 - 11.30 pagi
then after school balqis naik van ke Little Chalips Days Care
RM150 sebulan, balqis dah besaq biar dia ada pergaulan dengan kawan2
so balqis akan bertukar pengasuh untuk tahun depan
rasa sedey pun ada sebab mama sayangkan pengasuh yang sedia ada ni
tapi ape kan daya biler sampai satu masa kena ada perubahan dalam hidup balqis
kena belajar berdikari dok kat taska ramai kawan
so more learning, lagipun taska days care ni ajar budak2 berdisplin...

Ikutkan planning kami nak hantar ke madeline kindergarten tapi tak jadi lepas beberapa perkara yang tak dapat dielakkan...

semoga ape yang mama wat terbaik untuk balqis akan mendapat manfaat untuk kami juga
biler balqis dah dewasa nanti...semoga menjadi anak yang solehah

p/s memamng bukan mudah untuk cari school untuk anak2 ni, setiap ibu bapa nakkan yang terbaik untuk anak2, ni baru taska belum lagik dah darjah satu esok, mau pening mama cari sekolah
tahun depan dah kena register sekolah rendah plak...

♥ Update Sale ♥

 26September – 7October 2011

MPH Book Fair

Up to 70% Off

Members Enjoy 15% Off on ALL Books
Non Members Enjoy 10% Off with minimum purchase of RM5
Selected Items on 70% Off
Time : 11am to 8pm
Location 
Concourse Area
The Weld
Kuala Lumpur

5-9 October 2011

Nose Warehouse Sale

Up to 90% Discount

Products Offered
Handbags
Shoes
Time : 10am to 7pm
Location (Tel 603 5123 2668)
Lot 691, Wisma RSH
Jalan Lagoon Selatan
Off Jalan Kewajipan
Subang Jaya

p/s selamat bershopping k, ari ni time lunch 12.00pm - 2.00pm nak pi je JJ Sunway ada JCard sale...

♥ BE Baru Lagik ♥


Alhamdulillah dapat BE baru lagik
tapi untuk blog contest yang dah bersarang tu
tak de la running banyak nampak gayanya
untuk BE Mamil Gold tu nampak gaya macam dah stop running je
ape pun bersyukur BE terbanyak tu, dah beratus2 satu BE tu
ari tu dah cash out RM200 lebey tapi cek still tak dapat lagik
after semua BE kat atas tu jadi ME, sekali lagik nak cash out....
hoyey rezeki duit tabung untuk balqis...sebab mama banyak jual citer pasal balqis kat blog ni
so reward untuk balqis la...

p/s today balqis ikut Opah & Atok pi Konvo Asyu kat PICC, pengasuh balqis demam so last minit
punyer decide since papa ada meeting then mama tak de cuti
balqis ikut opah la jawabnya pi konvo Asyu...

Tuesday, September 27, 2011

♥ Bisnes Baru Mama ♥

Seronok rupanya berbiaga ni ek...
dah banyak benda pun mama niaga, tapi kali ni best sikit
sebab papa layan sama, bagi kuarkan modal untuk rolling bisnes
kami wat bisnes jual menan kanak2...
stok barnag baru sampai, minggu depan mama publish semua actual barang yang ada...
antaranya adalah

roller blade ni, ada ben10, princess, spiderman...semua yang kartun2 la
then skate board ni pun ada, Ben10, spiderman, batman...
then helmet ni pun kami ada jual...semua yang melibatkan mainan & barangan keselamatannya pun ada sekali
ni barang baru, razoe skate board, jenis yang leh dilenggok2kan...
sama cam skateboard caranya cuma yang ni leh dihayunkan ke kiri & ke kanan
then ada kete hiasan like balqis punyer ni
kalo kat tesco RM30 kan, mama jual harga baik punyer
ada macam2 untuk hiasan kat kete, kete2 klasik ada, kete2 mewah ada, dari sporty car
sampai ke Alphard...

scooter ni mama menag dah lama jual, tapi ada yang design baru plak k
yang jenis aloy besi berat tu...then ada yang untuk dewasa plak...

selain dari ni ada jual kete remote control, Helicopter remote control
Ferrari remote control, bot, kapal terbang...macam2 lagik la..
InsyaAllah kalo masyuk la bisnes ni leh la bukak kedai kecik2 untuk niaga
ha ha ha angan2 dulu k...takat ni Alhamdulillah dah ramai customer yang kami handle
malam tadi pun balik dekat kol 12 tengahmalam teman papa hantar barang
barang jualan kami ni ada disediakan melalui pos, tapi postage tanggung sendiri
tak mahal pun sebba pakai registed post je...

minggu ni sibuk sangat2, Isnin minggu depan mama publish k...

♥ Mia Sara Dinobatkan Sebagai Best Kids Actress ♥


KUALA LUMPUR, 26 SEPTEMBER 2011: Pelakon cilik Mia Sara atau nama sebenarnya Mia Sara Nasuha Muhammad Riduan, 5, telah berjaya dinobatkan sebagai Best Kids Actress dalam acara My Kids Awards yang telah berlangsung di Sunway Lagoon Amphiteatre, Bandar Sunway pada Sabtu lalu.
Paling membanggakan Mia Sara selaku pelakon paling muda yang tercalon dalam kategori tersebut turut berjaya menewaskan dua pelakon yang jauh lebih tua daripadanya iaitu Elfira Loy, 17, dan Farhana Qismina, 14 dalam anugerah tersebut.


Sementara itu Acara My Kids Awards, anjuran TV3, yang bertujuan untuk menghargai bakat-bakat si cilik itu juga telah menobatkan pelakon cilik, Fimie Don atau Shafimie Saedon , 13, sebagai Best Kids Actor.
Dalam kategori tersebut, Fimie Don juga telah menewaskan pelakon cilik lain iaitu Ezzrin Loy, 14, dan Haziq Tom Tom Bak, 8, sebagai persaingnya yang turut tercalon.


Dalam pada itu, kartun animasi, Upin & Ipin juga berjaya membolot dua anugerah dalam acara My Kids Awards dengan meraih anugerah Cutest Character dan Awesome TV Show.
Apa yang pasti acara julung kalinya diadakan itu merupakan sebuah majlis penganugerahan khas kanak-kanak di dalam industri seni yang pertama di Malaysia. Ianya mengiktiraf dan mengambil kira pelbagai aspek serta tahap usaha yang ditonjolkan si cilik menerusi kaca TV, radio mahupun secara online.


Melengkapkan lagi penyeri majlis,My Kids Awards telah menampilkan gandingan Alif Satar dan Zher Peen sebagai hos yang mengendalikan acara tersebut di dalam dwibahasa, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.
Menariknya, Shaheizy Sam, Juliana Evans, Aaron Aziz, Aznil Hj Nawawi, Mia Sara Nasuha, Zoey, Ikhwan, Prince Of Pop (P.O.P), Suki, Fimie Don dan Haziq adalah antara artis-artis tempatan yang turut diundang untuk menyampaikan trofi kepada para pemenang My Kids Awards


Selain daripada meraikan para pemenang, majlis penganugerahan itu turut diserikan lagi dengan pelbagai persembahan.Tirai persembahan dibuka dengan kemunculan kumpulan tarian istimewa, The Leeleesm, yang beraksi dengan lagu "Fire".


Persembahan seterusnya menampilkan Harris (Idola Kecil 3)dan Dayana (Idola Kecil 2) pastinya menghangatkan lagi suasana dengan lagu Moves Like Jagger nyanyianasal Maroon 5 dan Christina Aguilera. Penyanyi Aizat juga tampil di penghujung majlis dengan lagu berjudul "Mana Oh Mana" sebagaipersembahanpenutuptirai.
Semua pemenang setiap kategori telah dipilih berdasarkan jumlah undian tertinggi yang diterima menerusi laman web www.tv3.com.my/mykidsawards dan laman Facebook My-Kids-Awards-TV3-Kids di sepanjang tempoh undian yang telah bermula sejak 23 Mei dan berakhir pada 10 September 2011 lalu.
Berikut senarai penuh pemenang( yang disenarai hitamkan) My Kids Award:


Best Kids Actress
Elfira Loy
Mia Sara Nasuha
Farhana Qismina


Best Kids Actor
Ezzrin Loy
Haziq
Fimie Don


Favourite Kids Female Singer
Dayana Idola Kecil 2 
Wada Idola Kecil 1
Syazwani Kamilah Bintang


Favourite Kids Male Singer
Emeer My Starz LG
Azzam Idola Kecil 2 
Aiman Kamilah Bintang


Cutest Character
Boboi Boy
Upin & Ipin 
Yaya (Boboi Boy)


Awesome TV Show
Idola Kecil
Boboi Boy

Upin & Ipin



Coolest Host Afiq DayanaFimieMost Inspirational Host Aznil Hj NawawiMost Inspirational Artist BunkfaceFavourite Idol Dato' Dr Sheikh Muszaphar ada satu lagik Mia k






Damia Nurin Balqis... kira Mia jugak la ni... 

♥ Padini Warehouse Clearance ♥

30 September – 1 October 2011

Padini Warehouse Clearance

All priced at RM5

Brands Offered
Padini
Brands Outlet
P&Co
Seed
PDI
Miki
Padini Authentics
Time : 9am to 5pm
Location
Padini Holdings Berhad
No 15 Jalan U1/20
Hicom Glenmarie Industrial Park
Shah Alam
TERMS
Goods sold is strictly not exchangeable, returnable & refundable
No Smoking / F&B / Big Bags is allowed in
Cash Only

Monday, September 26, 2011

♥ A Day With My Princess @ PICC Putrajaya ♥

Kelihatan anak kecil berlari2 mengejar impian & cita2nya di masa hadapan...


Ahad semalam kami pi PICC saje jalan2 ke Putrajaya
minggu depan Majlis Konvo Asyu Balqis
sayang sebab mama tak leh join sebba tak de cuti
kalo tak leh la join sekaki....
jom layan2 Pic yang berjaya di snap2...




Balqis yang dah mula suka wat aksi melompat

bukan main tinggi balqis lompat








model kurang memberi kerjasama, so tak de la banyak sangat gambo yang cantik..

minggu ni tak banyak sangat aktiviti, dok rumah je tak de kemana
tak sabo nak tunggu bulan November...Holiday time....

p/s mood berblog makin merudum biler something happen in our family
satu keputusan besaq akan dibuat after this....sedey sangat2....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.