Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Monday, October 31, 2011

♥ Balqis Birthday Celebration - Part 1 ♥

Kami celebrate Birthday after Maghrib...
jom layan piccas yang berjaya di snap2 untuk kenangan kami bersama....
piccas2 yang di snap b4 acara tiup lilin....

Balqis with Kek cokletnya...

Birthday Girl & Birthday Boy...
bukan main suka lagik Birthday Boy tu...
Birthday boy ni anak abanglong mama
siap joget2 lagik
deme ni sebaya, lahir tahun & bulan yang sama..
sebab kami mama & papanya pun kahwin pada tarikh & hari yang sama...


Birthday Girl
sayap kupu2 tu turun temurun dari tahun lepas punyer k...


see kek pun yang sama tempah tempat yang sama...
ni Birthday party Balqis tahun lepas



lilin Birthday telah di nyalakan, masing2 dah tak sabo nak tiup tu....
Lilin Princess, jenuh cari Lilin Ben10 tapi tak de jual
sepupu balqis minat sangat2 la dengan BEN10

so romantik suasananya...cam tutup lampu je kan
tak sempat nak nyala semua lilin, birthday girl & boy dah tiup lilin tu...
time nyanyi lagu happy birthday tu la balqis paling suka sekali..
siap senyum2 sam[ai ke telinga lagik....

sib baik tak demand soh nyanyi banyak kali....

p/s gambar hasil snap2 dari Cik DSLR 1100D...leh tahan gak gambonya...

Gambo selebihnya sambung esok k, tak sempat nak upload malam tadi...

♥ My 1st Macaron ♥

Slalu tengok orang citer wat entry pasal macaron ni
tapi mama tak pernah la rasa, tuo2 dapat la merasa time kami jumpa gent insuran balqis tu
untuk naikkan bayaran bulanan balqis ke RM400 sebulan...
so that agent kasi Macaron untuk balqis
so sweet Macaron tu kat dalam bekas kecik comel lotte je






comel & so sweet with Coklet flavour & Stawberry

balqis suka sokmo macaron ni,
habis semua dimakannya...
macaron ni ada banyak warna kan...

♥ Ayu Raudhah Keguguran Anak ♥

Tidak dapat dinafikan, Zaquan adalah orang yang sangat-sangat gembira dan teruja apabila Ayu mengandung anak sulung mereka, tapi dia jugalah sebagai lumrah seorang suami yang sangat-sangat bersedih. Namun itulah takdir Ilahi, Tuhan lebih menyayangi anak Zaquan dan Ayu, semoga bertemu di pintu Syurga nanti, Insyallah.

Petikan dari GUA“Ya, saya mengandung enam minggu tapi sekarang dah tak ada lagi. Saya baru gugur tak sampai seminggu. Mulanya saya tak tahu saya mengandung sebab bila periksa, keputusannya negatif. Saya sekali lagi membuat ujian kehamilan dan doktor akhirnya mengesahkan saya hamil. Ketika itu garisan di alat ujian kehamilan menunjukkan dua garisan, di mana satu lagi samar-samar. Doktor beritahu kandungan saya mungkin tak kuat.

“Masa saya tahu saya mengandung, Zaquan orang yang paling gembira. Bila gugur, kesian kat dia sebab dia yang paling teruja, berganda-ganda dari saya. Tapi nak buat macam mana, dah tak ada rezeki. Bila disahkan mengandung, keesokan harinya saya pergi menjalani penggambaran drama, ‘Gemersik Klabu’. Waktu itu saya ‘turun darah’. Saya terus pergi ke hospital. Empat hari selepas berada di hospital, baru saya disahkan gugur. Tak ada rezeki, tak apalah. Mungkin itu yang terbaik,” ujar Ayu



p/s 2 minggu lepas kami ada jumpa Rita Rudaini & Husband & anak2 dia, mama leh tak perasan balqis dok main dengan anak dia kat Playground MCD, sekalinya time papa nak amik balqis nampak husband rita panggil anak dia
baru la kami perasan tu anak Rita rupanya....

♥ Balqis Birthday Celebration - Intro ♥

Sabtu lepas kami wat Birthday Celebration untuk Balqis & Sepupunya
kami wat kat KFC Kuala Selangor je since SIL mama dah tak larat nak jalan
tunggu hari je nak bersalin, so kami celebrate dekat2 je dengan rumah opah balqis..
tak berkesempatan kali ni nak celebrate dengan rakan2 blogger semua...
maybe next year kita leh celebrate sama2 k...


kek coklet moist yang ditempat khas untuk dua kanak2 chomel ni...

balqis & fitri...
lupa plak nak soh tulis angka 4....dah kelam kabut pi collect kek...









nyam2 kek yang sangat marvellous sedap hingga terjilat jari...
dah tak sabar dua kanak2 chomell tu nak tiup lilin
sambil nyanyikan lafgu Happy Birthday untuk deme berdua...
Birthday Party yang best tapi gambo balqis tak banyak la sebab balqis kurang beri kerjasama kali ni...
dia dah tak berapa na bergambo...
tapi dapat jugak la beberapa keping gambo untuk kenangan kami bersama....

♥ Payment Advice From HSBC - Nuffnang ♥

Alhamdulillah dapat payment advise from Nuffnang
leh la tambah duit saving unuk balqis...
BE ratus2 ari tu nampak gaya dah sto bakal menjadi ME...
tangan dah tak sabo nak cash out tapi BE still tak jadi ME....

p/s tahniah juga untuk kawan2 yang dah terima Payment Advise ni k

Sunday, October 30, 2011

♥ Balqis Birthday Celebrate ♥

 Happy Birthday Balqis....
nyum2 sedapnya kek coklet tu...
Full story esok k...

p/s birthday girl dah tido...

Friday, October 28, 2011

♥ Hasil Snap2 From Our New Baby Canon 1100D ♥

Jom tengok hasil snap2 dari EOS 1100D selalu Yuna jadik modelnya kan
kali ni balqis plak jadi modelnya...












ok la gambarnya terang jugak la..
lom sempat nak belek2 lagik...tunggu weekend ni nanti la..
lepas ni leh la berphotoshoot balik cam biasa....

♥ gambar Pra Perkahwinan Scha Al Yahya & Awal Ashaari ♥

Akhirnya pasangan selebriti paling menjadi perhatian ramai, Scha Al Yahya dengan Awal Ashaari telah pon melakukan sesuatu yang mengejutkan, yakni mereka sudah buat sesi foto sempena pra perkahwinan mereka berdua. Bahkan paling mengasyikkan lagi, tema pra perkahwinan mereka adalah fesyen ala Jepun yang mana dorang dapat pon admin tak tahu, mungkin terbang ke Jepun kot.. But korang jangan panik sangat la, sebab ini semua gimik atau olok-olok daripada mereka berdua jerk, apa motif nya tak dapat dipastikan pulak. Zz..





Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.