Followers

Friday, January 6, 2012

♥ 1st day balqis @ School Part 2 & Reward For Balqis ♥

Sejarah hantar anak ke school ni sangat indah even dia nangis atau tak, ni adalah moment2 yang bermakna buat mama...untuk tatapan balqis dah besaq nanti..harus dirakankan detik2 kenangan tu...
so untuk 2 hari Khamis & Jumaat class akan start kol 8.30pagi sampai 10.30pagi...
so pagi2 balqis dah kena siap2 kat rumah sebab van akak pick up seawal 7.20pagi...
ni plak time kol10.30pagi, kami jadi mamapaparazi lagik follow van sampai ke daycare balqis...
then balqis berjaya untuk misi hari pertama ni....

kami peratikan dari jauh, ramai parents yang dah datang pick up anak masing2 termasuk transporter
dok perhati dari pelbagai sisi...

time ni student tak turun lagik...
ok student dah start turun papa ke depan sikit nak tengok balqis turun dari class...
still tak turun lagik, amik masa gak nak aturkan budak2 ni naik transporter,
mujur GA ada satu je transporter so tak de la tersalah naik plak nanti...
tu dia balqis dah turun dengan pemandu van, kami peratikan dari dalam kete...
siap lompat dari tangga school lagik...
muka nampak ceria je, balqis yang blah kanan tu
see balqis yang behave tu...tak kisah pun kami tak pick up dia...
then follow van sampai ke daycare starwberry...
sampai je kat daycare balqis dok sibuk kuarkan hasil mewarna dia then tunjuk kat teacher taska strawberry plak...then balqis nampak mama dia cam terkejut je...
eh mama ada ke, tadi tak nampak pun, bukan mama pegi keje ke...
ha ha ha...kanak2 ni tak tau rupanya kami dok skodeng dia dari jauh...

so kami pick up balqis dari daycare sebab nak bagi reward kat dia..
so tanya papa nak bagi gred ape untuk balqis?
papa kata A++, sebab papa tak sangka anak papa sangat2 behave pergi balik sendiri..
then dalam kete sempat mama tanya
mama : seronok pi school

balqis : sonok mama, balqis ada ramai kawan, tapi kan ada abang(sebaya sebenonya sebab balqis badan kecik so dia panggil budak tu abang) tu dia nangis je, teacher tak marah dia pun, nape dia nangis mama...

mama: dia nangis kejap je tu, dia tak biasa lagi...anak mama nangis tak?

balqis: tak nangis pun mama,aqis tak bole nangis, nanti kalo aqish nangis, mama pun mesti nangis jugak nanti tengok aqish kan..

rasa sayu & syahdu biler balqis cakap camtu, sebab dia memag tau, kalo balqis nangis mama mesti 2 kali ganda nangis...dia teringat time dia warded hospital b4 this time kena drip air balqis nangis so mama ni lagik la 2 kali ganda nangisnya.....

wahai anakku terharu sangat2 la mama dengan kata2 mu itu....
balik rumah leh plak balqis wat berlakon2 cam dia kat school leh suruh mama jadi student plak
sia nak jadi teacher ngajo mama....

then oleh kerana balqis behave mama + papa bawak pi redeem reward balqis...
kami ke Jusco metro prima, ada Jcard semalam...so sesambil la
art ni memag kegemaran balqis...so kasi dia layan sekeping b4 pi JJ
then time dok dalam stroller, baru 5 minit balqis dah tido, maybe penat sangat2 kot..
sian balqis....
this reward untuk balqis...sebab be good girl....
tapi reward sekali je sayang, ari2 reward kopak la mama ni...
ni plak reward untuk diri sendiri....
hasil shopping JCard
mama tengah aim frame nak gantung gambar balqis
since rumah dah cat berwajah baru...
ada sape perasan warna cat rumah kami?
then soping baju Soda Kids untuk balqis
sempat rembat dua helai je papa dah call ajak balik...
cepat2 pi redeem voucher dulu then terus balik rumah...

hope esok balqis be good girl pi school...
belajar pandai2 k, dah besaq leh jadi doktor....

p/s tak sangka orang yang berbadan saiz kecik mempunyai jiwa yang besaq & kental....

7 comments:

Ely Hasrul said...

sedihh tauuu.. huwaaa.. sedih baca part aqish lompat dari tangga tuh time blk kelas.. huwaaa.. (ok over anak org pon bleh sedihhh haihhh)

Ely Hasrul said...

sedihh tauuu.. huwaaa.. sedih baca part aqish lompat dari tangga tuh time blk kelas.. huwaaa.. (ok over anak org pon bleh sedihhh haihhh)

MrS. F!zA said...

td pon bca blog blogger yg intai dr jauh anak naik van time pergi danblk skool..mmg bgus lah tindakan tu kan..at last kita tahu mcm mna anak kita berdikari..

*cantik sweater balqis tu..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ohh balqis dpt mainan ye..

srnoknye tgk anje nye hasil soping di Jcard, dh lama rasanye eija x g Jcard, dah ada anak ni susah sikit nak g JCard, org compom ramai kan,dulu rajin g.

kayyana said...

good girl balqis... hehehe... senanglah hati mama papa die.. takdelah susah hati kan.. comel je die pergi school kan

Gieyana said...

siap jd mamarazzi ag eh..kita self pick up..so keluar awl ms lunch time..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good girl BalQis..^^

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.