Followers

Tuesday, January 10, 2012

♥ Aksi Gambo Passport Balqis ♥

Morning semua, ada citer lawak pasal snap gambo passport balqis ni
last few week kami ke kedai gambar untuk wat gambo balqis berukuran passport
untuk school punyer...balqis 1st time nak snap2 pic kat studio ni..
so sampai turn balqis, mama pakaikan baju Genius Aulad...
then balqis dok kat kerusi, then cameraman tu betulkan posisi balqis
after that cameraman kira 123, mama dari belakang dok sibuk soh balqis senyum then secara spontannya balqis wat aksi lagu ni...

aksi tunjuk piece, bayangkan balqis tengah dok kat kerusi studio gambo tu
then bila cameraman cakap 123 balqis terus wat piece...
mama tergelak2 dengan cameraman tu...then mama cakap
"nape balqis wat piece plak?"
then spontan je balqis jawab
"selalu kalo aqish tangkap gambo mama soh wat piece"
ha ha ha...penangan mamanya soh posing sampai kesudah dia ingat
wahai anakku, tahukah dikau nak wat gambo passport ni mana leh wat aksi
kepala kena tegak...pandang depan sayang...

then sekali lagik cameraman betulkan posisi balqis..
then 123...mama soh senyum leh plak pastu dia wat senyum

ni contoh la balqis dok teleng kepala....ha ha ha
memang kelako labudak ni, sampai cameraman pun tergelak2 tengok aksi dia
siap tanya "anak akak ni suka posing ke"
memang ye pun dik oi....semua step mamanya dia hafal...
so kali ketiga baru la jadi gambo passport balqis
tu pun dia wat aksi senyum sinis...perasan tak?ada2 je la memek muka dia nak wat

cuci 8 keping, 3 keping bagi school
1 keping masuk wallet papa, then 1 mama then 1 lagik wallet balqis...
mencabar jugak nak amik gambo anak dara ni....

p/s ada citer kelako pasal school balqis, esok mama citer k...banyak lawak la anak dara ni wat...terhibur mama & papa...

4 comments:

sue zainun said...

hehehe dah terbiasa dengan aksi yang selalu dibuat..

shark said...

comel :)

fieda said...

comel anak dare anje ni...

Em's Family said...

peace u all!! :) kelakar la balqis ni ..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.