Followers

Wednesday, January 25, 2012

♥ Alhamdulillah Dipermudahkan - HouseWife 4 Ever & Ever? ♥

Morning semua, lama cuti seronokkan nak mulakan keje dah naik malas
today balqis pun dah start school...so rutin bermula seperti biasa...
rentetan dari tajuk kat atas tu, HouseWife sape suka leh jadi housewife
mesti ramai yang suka kan, kalo mama nak jugak jadi housewife leg uruskan balqis
pi hantar & amik dari school....adakah impian mama tu akan tercapai
last2 few week papa ada pi interview untuk ujian fizikal Pegawai Penguasa Bomba
dan Alhamdulillah papa lulus untuk ujian fizikal tu..
mama bersyukur sangat2 la, then 2nd interview hujung bulan dua
kalo ada rezeki papa dapat, leh la mama berhenti keje jaga balqis
sebab papa maybe akan ditempatkan ke Penang @ Johor @ Pahang
yang pasti bukan di Selangor katanya...mama memang tak leh hidup tanpa papa
dan rasanya tak sekuat itu untuk berdikari, so nak ikut papa jugak la
kalo papa dapat keje tu then dihantar kemana2...

mama berdoa sangat2 moga papa dapat keje tu...
awal2 lagik mama dah berangan nak resign ni...kawan mama cakap tak sayang ke nak resign
kalo mama la lagi sayang kalo kami hidup berjauhan
dengan papa, so kalo ada rezeki nak berhenti....

p/s kalo kengkawan nak tak berhenti keje?

17 comments:

Ely Hasrul said...

Ya Allah, mintak2 Papa dpt la jawatan tuh and Anje bleh benti keje! besh jadik housewife nih.. cuma kalu ade utang mcm sy tak besh haha..

azam said...

semoga berjaya...insyaallah kami doakan

mummy_ayu said...

amin..all the best to papa balqis..moga2 dapat la tu..
fulltime housewife..emm..best gak tu, tapi takut boring plak lama2 nanti...tapi dr kena tinggal, baik follow kan?

ajumohit said...

nak juga jadi fulltime housewife ni anje, kalau hubby mampu apa salahnya hehehe, bleh online business lak kan hehehehe

Ms Fai said...

kalo fai, confirm berhenti kak. tak sanggup rasanya nk berjauhan dn husbnd n ank2... huhu...

Nana said...

moga yg terbaik buat papa balqis...
kita ni anje...dh 6thn dok jauh mcm ni
kdg terfikir
andai kata kita tak dapat cari keje lepas company ni ttp
mungkin kita akan pindah duduk kt kluang dengan amrul..
memang pernah terfikir nak benti keje...
tapi time tu biarlah amrul nye kewangan dah stabil..so that klw kita xkeje pon dia xla sakit sangat nk tanggung sorang2

Iela Fazielah said...

hmm..ila fikir byk kali nak berhenti kerja w/pun husband ila kena keje jauh.. sbb byk benda nak tanggung... lgpun.. mak abah ada lg.. nak bg diaorg duit bulanan lg.. kalau dah berhenti keje... nak harap duit laki je...xsanggup ila... nnt belanja semua kena catu..sbb dia sorang yg nak support semua...

syanasaid said...

impian ku jugak tu
huhu mmg tiap2 ari berangan nk benti keje
hehee

adianiez AIDA said...

aduhai. memang x sanggup berpisah dgn husben. but, aida pernah la keje lain2 negeri selama 9 bulan dulu. seksa!!! kami sama2 keje gomen. nak buat camner.
berbalik kepada soklan anje ~ aida rasa husben aida tak izin kot because nanti bajet lari. tak dpt maintain idup nanti. rasa nyer sementara dpt tukar, kami akan berjauhan. akan usaha utk kembali idup bersama...
but if aida yg buat keputusan ~ memang menjadi cita2 utk jadi HOUSEWIFE. jaga anak. may be bisnes kecil2an kat umah :)


nota kaki : klik sini & jom join simple giveaway – hadiah voucher KFC yg best

Mama Zharfan said...

me doakan yg terbaik utk anje :)beshnya jd full time house wife :)

me tak boleh resign ...memang tak boleh hidup secara praktikal kalau me tak keje..takdir hidup masing2 kan :) tapi me enjoy and love my work & life

Mummy Princess said...

mummy skrg pun dlm fikiran nak jugak resign. Nak uruskan sdr anak2 yg dah 2org start sek. Tapi......masih confius lagik

littlehumblelynn said...

rasanya if i were you,will take the same decision..susah macammana pun biar ler bersama suami kan..

Zana Nordin said...

alhamdulillah
hope utk 2nd interview papa balqish lepas gark

and kot2 ler dpt ke johor yerk..he he ehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Kalau ikutkan eija dua2 pun x sanggup berjauhan dgn suami pun rasa susah, tp kalau berhenti kerja pun susah. ikut keadaan jugak kot anje, kalau suami kita ni jenis yg mampu utk tanggung semua, mmg srnok la kita jd housewife tp keaadaan hidup skrg ni memerlukan suami isteri bekerja sama2 tanggung perbelanjaan keluarga.

Lagipun dah biasa keje msti rasa bosan pulak nnti bila dh jd housewife.

Bionic women said...

eily pernah jadi housewife, seronok..
tambahan bila tngk anak membesar dgn sempurna, makan sermpurna..
Kalau dapat pahang, dekat2 ngan kita leh ler kita berjiran..hahhaa

NoRazUraShIma said...

hem...saya da 3 taun kawen...3 taun jadik weekend wife...cite2 mmg nak dok uma jaga anak suatu hari nnt..kekdg tepikir nak benti...tapi kewangan masih blom stabil n lots of thinks in mind..tapi anje..memg best sgt kalu jadik suriumahkan??lalala

MamaYatie said...

kalo berenti keja & jadi full time hw rasa mcm tak leh..faktor kewangan & diri sendiri yg dah biasa bekerja...tp dalam hati teringin nak keja sendiri..bis kecik2 pun jadilah, ada income sket2 tp dlm masa sama boleh handle family...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.