Followers

Tuesday, January 31, 2012

♥ Astro Oh Astro - Sakit Hati ♥


sape suka servis astro sila angkat tangan...
wah2 tak de sape pun yang suka k....servis astro lately memang teruk sangat2 la rasanya
b4 this kami pakai astro tapi one day decoder kami rosak
so bermula dari saat itu kami dah terminate astro...then baru2 ni papa nak masuk balik astro beyond la
kami register 26 Dec 2011 ari tu untuk masuk astro beyond ni
tapi malangnya sampai ke sudah tak de pun juruteknik datang untuk pasang astro
mama naik fade up betul la dengan servis astro ni, kalo mama call beribu alasan la dia bagi

kena follow up dengan supplier sendiri la, dengan juruteknik sendiri la..
piring astro tu tak de stok la...masa mula register tu katanya dalam tempoh masa paling lewat 4 hari la
tapi la ni dah sebulan lebey, then mama citer kat kakak ipar mama
rupa2nya deme punyer kes lagi dasyat sampai 6 bulan register tak datang pasang jugak
perh....dasnyat giler, kat rumah siaran TV tak berapa clear sebab jiran2 kiri kanan atas bawah semua
dah pasang astro, so rumah kami tak dapat line tv biasa
haq tu la nak masuk astro gak, kalo ok tak de maknanya nak masuk astro...

ada sape yang pernah mengalami situasi yang sama cam mama tak?
atau ada yang siatuasi lagi dasyat dari ni? 

p/s ape punyer servis la berbulan2 tak de feedback....betul2 menyakitkan hati...

13 comments:

Nana said...

lama nye
teruk betol sebis
to cekik duit orang laju je
kejap naik itu
kejap naik ini
kita dah lama terminate astro hehee
sebab umah tu dapat je channel klw xde astro

Fatin Mraz said...

dah mcm2 juge komen saya bace dari kalangan blogger ttg astro nih.. humm
mmg teruk lah camnih kan?
bayar mahal2.. huk2

Sidratul Muntaha said...

err..
mmg bese kena tpi selalunya mgm teon sedniri jerlah keling technician depa tu..
selalunya ok jer
service?
since tukar beyond ni jarang2 la takde service
maybe coverage kat kawasan anje tu la kot yg jdi issue

.:Mama Dhia:. said...

memang sangat teruk servicenyer..
minggu lepas..hujan tidak angin pun tidak, tup-tup tak de channel..
apeke hal??pelik tul..

atty's said...

ituler pasal astro nie..servis mmg mcm hampeh..takde kemajuan..mentng2 le dia je tv swasta yg ada kat malysia nie

LiErOSe~QiEmi said...

register kena bayar tak???

astro ni bengang sebab time hujan je abisss takde signal, bila nak naik taraf ntah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eh, yer ker. me punya cepat ajer. hr tu nak pindah call sehari sebelum ajer. esok dia alihkan kerumah baru.

kayyana said...

erk.. teruknye. knp lama sgt die amek masa hanya untuk pasang decoder tuh... ish ish ish.. astro ni kalau bab duit laju je.. kalau bab service hancur jugak

sue zainun said...

husband sue psg sendirik piring astro waktu pindah umah..memula untuk register jer diorg dtg..sekarang nih sue perasan servis astro mmg teruk tau..hangin jugak ngan diorg..sabo jelah..

Mama Zharfan said...

me plak, tak penah dpt bil astro...katanya diaorg pos tapi tak pernah sampai..surat2 lain sampai elok ajer..
so me bayar bil astro setiap 3-4 bulan ie setiap kali dpt reminder via sms..kdg2 bila kena suspend baru me bayar sbb me tak dpt bill kan..memang bad service

Em's Family said...

uih lamenyer, agaknyer kene cakap dengan big boss kot baru nak gerak

Izan Ishak said...

izan dah alami masa pindah umah skrg ni. akaun dulu tutup then register astro beyond. mmg geram sangat2 sbb kena call berkali2 masa tu then baru technician dtg pasang. dah tu ada plak masalah lain, siaran hilanglah sbb piring terlari... kotak decoder buat hal lah... adalah dekat 2 bulan baru dapat tgk astro dgn tenang....

tapi kan anje... dorg ni kalau bab upgrade siaran kemain laju lagi... dpt duit lah katakan...

dan lagi satu... ada masanya bil tak muncul. dah jadi tertunggak bilnya...

Mak Wardah said...

Salam perkenalam.

Astro saya dulu byk problem, now pakai IPTV (Unifi)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.