Followers

Friday, January 6, 2012

♥ Balqis 1st day @ Genius Aulad Subang Bestari ♥

Morning semua, ari ni keje cam biasa...la ni teringat2 balqis pi school
TQ to papa amik cuti ari ni untuk tengok2kan balqis...
semalam pagi2 lepas hantar balqis ke Taska Daycare Strawberry soalan pertama kuar dari mulut mama
mama: rasanya balqis nangis tak papa?
papa: nangis kot...
nak tau jawapannya...sila baca baca cerita selanjutnya...

kol 7.30 sampai ke Daycare balqis, then 5minit kemudian Van sekolah datang untuk pick up balqis
1st day kami dah latih soh balqis berdikari...malam sebelum tido asyik pesan je kat balqis...
tak mau nangis tau, balqis good girl...sampai naik bosan kot balqis dengar mama pesan camtu...
then kami follow van sekolah tu pick up budak2 lain sampai la van tu ke school...
jadi mamapaparazi jap....

mamapaparazi follow dari belakang, jauh sikit dari van...
time naik van tu, balqis happy je tak nangis pun, siap cakap
aqish pegi dulu ye mama, mama jangan risau balqis dah besaq
cakap dia ngalahkan badan dia yang tecik molek tu k...
so kol 8.15pagi balqis sampai kat school...
kami peratikan dari jauh time balqis nak turun van...then after that baru kami kuar kete naik tangga sama2 dengan balqis pi school...
masa turun van balqis cakap "mama, balqis tak nangis pun, sonot pi school dgn kawan2"...
rasa terharu nak nagis pun ada, tak sangka behave balqis ni cam mama tecik2 dulu....
then
masuk ke class ramai lagik yang tak hadir, so balqis masuk class dulu....
mama tengok dari luar je, balqis siap senyum2 tunjuk peace lagik...
rasa terharu sangat sebab balqis tak nangis....
notis untuk parents
balqis dok hujung sekali....kat dalam class tu balqis badan paling tecik sekali...

awat la boy dok depan, patutnya lady first kan..
tapi teacher cakap after that boy dok belakang, for the 1st time je deme dok depan..

siap senyum lagik, kawan sebelah balqis tu besaq 2 kali ganda dari balqis...

budak2 class balqis ada 2 orang yang nangis...
girl tak de yang nagis, boy je yang nangis....good girl semua sebab tak nangis k


time ni mama dah kena tegur dengan papa sebab dok asyik nak snap2 je
sampai balqis asyik pandang mama nak posing je...
kol 8.30pagi kami kuar dari situ....balqis tak nangis pun....mama suka snagat
proud of u la balqis....mewarisi sifat2 behave mama time tecik2 dulu...
akhirnya sangkaan papa meleset...balqis tak cry kan...even ramai budak yang cry time tu
especially student 4years la...siap meraung2 lagi, time tu kami dah mula risau takut balqis join the group cry2 tu...siap ada yang tak nak masuk class...maybe deme manja dengan parents kot, tapi balqis pun manja gak...



 hasil kerja tangan balqis 1st day....teacher soh warna, balqis suka then warna kegemaran mesti merah @ pinky2...nama tu teacher yang tulis k, bukan balqis

p/s sangat2 kami tak sangka balqis sangat2 behave tak naik pi school even kena pi naik van sekolah untuk pegi & balik school...siap senyum2 lagik...keberanian mama yang diwarisi oleh balqis sangat membanggakan...then dapat reward...next entry mama citer k...

citer selanjutnya Next Entry.....

14 comments:

MRS. K said...

BALQIS GUD GIRL

Ummi Dania Yasmine said...

Good Girl Balqis!. Wahhh dah macam Dania je paling kecik dalam kelas....ni ada potensi masa Darjah 1 antara yang terkecik juga.

Suka baju Genius Aulad. Terang!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

alalala..

tomey nye dia g school. geram kina tgk. anak² kina lmbt lagilah nk g school. esk tak tahu gelagat dorang mcm ne. hehehehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

good girl la balqis..
wah srnok la dia dpt reward pulak.

ehhee, btol balqis siap pandang camera mcm nak posing.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

aunty bangga dengan balqis..sungguh2 berani....

fieda said...

caya lah balqis...good girl..

ch@ said...

ah tu la, balqis asyik tgk kamera je. comelnyaaa. dah pun masuk sekolah yerk. bagus-bagus, blaja pandai2 nanti ajar oni pula ye. oni suka gak mewarna tapi suka tang space kecik2 je. besar2 mcm ni kakak balqis tlg warnakan ye.

Mama Zharfan said...

smart girl!! congrats balqis :)

sue zainun said...

boy plak yg nangis..hehe terbalik nih..seronoknya tgk Balqis g sekolah..

Em's Family said...

seronok tengok anak dah besar kan and dalam mase yang same sedih.. sebab cepat betul masa jalan

maszmadi said...

good girl la balqis kan..
study smart dear for your future... k

mamalieyna said...

waaah good girl la balqis.. happy la dia ramai kwn kan...

ok la tu, kita as parents pun tak la susah hati kan..

|| NaFiRaa || said...

good girl balqis~

MamaYatie said...

so sweet la aqish ckp "kalo aqish nanges nnt mama pun nanges" huhu...pandai kan, tak nak nanges pun...seronok aunty dengar..

anje,org kata mandi kolam air panas dpt membantu meredakan ssstngh penyakit..hari ni dah buat n3 pasal kolam air panas tur..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.