Followers

Thursday, January 5, 2012

♥ Dugaan & Cabaran 2012 - 1st day @ School Genius Aulad ♥

Anak dah makin besaq, makin susah hati rasanya, lebey2 lagik nak sekolah
today mama cuti sebab 1st day balqis pi school...
mama sangat2 teruja nak tengok balqis pi school, for nursery daycare dah LULUS
balqis ta nangis pun, so today start school at Genius Aulad Subang Bestari...
1st day kami dah sama2 setuju nak bagi balqis berdikari selalunya kalo 1st day parent akan hantar kan
tapi kami wat pilihan untuk hantar balqis ke Nursery Daycare Taska Strawberry
then van sekolaha akan pick up balqis kat nursery, sementara kami akan perhatikan dari jauh
balqis naik van sampai ke sekolah kami akan follow van sekolah balqis...

nak bagi balqis behave so kami pun kena kuat semangat tak leh nak kesiankan dia
bagi dia belajar berdikari, badan kecik tak bermakna balqis penakut kan..
sebelum tido siap pesan lagi
mama: balqis tido awal esok kena bangun pagi nak pi school...esok mama hantar Taska Strawberry then van akan pick up balqis pi school...balqis jangan nangis tau, anak mama good girl tak leh nangis...
balqis: ok, balqis tau, balqis dah besaq tak leh nangis, balqis dah pandai leh wat sendiri...

now kat Taska Daycare balqis tak minum susu thru botol...mama soh teacher ajar minum pakai botol straw
atau pakai cawan je...good girl...kalo nak tau balqis ni memang jenis dengar kata
tapi kata2 dari pengasuhnya la...sampai pengasuh lama cakap balqis adalah budak yang paling baik yang pernah ibu pengasuh tu jaga, sebab mau dengar kata, tak degil
tapi kalo kat rumah, mama asyik jadi tarzan je...ape cer...
dia mau dengar cakap teacher je, sekali cakap je dia buat....

mama harap balqis be strong....esok mama update citer 1st day balqis k...
rasanya2 la kan, balqis nangis ke tak?


15 comments:

NzA said...

selamat melangkah ke sekolah utk balqis...dh besar anak mama nie...belajar rajin2 ye...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

insayallah balqis tak nangis punya...

budak2 memang mcm gitu kat umah ibu dah macam tarzan tapi kat sekolah or rumah pengasuh memang baik..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

insayallah balqis tak nangis punya...

budak2 memang mcm gitu kat umah ibu dah macam tarzan tapi kat sekolah or rumah pengasuh memang baik..

mummy_ayu said...

emm..Balqis tak nangis kot? Ian semalam sikit jer..hari nie..kat umah dah nangis dah..nie tgh tunggu update balik sekolah plak..

ajumohit said...

Alahai comelnya balqis, mestilah tak nanges kan sbb kawan2 ramai

Mama Zharfan said...

balqis good girl, mesti tak nangis ;)

Alycia said...

ohhh hepynya dgr... balqis mmg gud gurl... Alycia xsabar pulak nk hantar adam pergi skul.. plan tahun depan br hantar..

Izan Ishak said...

wahhh... balqis dah pegi tadika genius aulad! belajar rajin2 ye sayang...

Ena said...

cutenyer ngan uniform aulad.. hihi.. selamat bersekolah ye balqis..

maszmadi said...

wah, balqis dah pi school... moga jadi anak yang baik yerk.. don't notty2 k..

|| NaFiRaa || said...

alahaiii..comel jek balqis ngan uniform dia.. good girl kan~

Salina@IbuAqil said...

Balqish bijak.. ;)
Comel je dia pakai uniform..

Ely Hasrul said...

alaaa aqish nih mmg good girl lah!!!.. sami yg tak tuka nursery/school pon nangis.. sbbnye dia tau kot mami papi dia xkeje haha

Aleyn said...

Eh, u tinggal kat Subang Bestari gak ker?....lenkali kita jumpa nak...I tinggal kat 73C, u?

Anyway...Balqis cute la...nampak pun sangat good girl dan mendengar kata...

ch@ said...

happy day school balqis. ala-ala comel dgn uniform. rasanya baru je lps tgk gmbr aqies mnm susu dlm botol. bdk2 mmg perangai mcm tu kan anje? dgn pengasuh, semua baik dan ok. bila dgn mak, waduhaiii.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.