Followers

Friday, January 27, 2012

♥ Email Berunsur JAHAT & Di Kecam HEBAT!!! ♥

Morning semua, semalam tak berupdate pun blog sebab bz giler la + letih 
adei nanti mama story ape yang letih + bz tu...
ni nak citer pasal email yang leh dikatakan selalu gak la mama dapat
email berunsr jenayah yang jahat, ramai pun yang dah terkena dengan email ni
then ramai pun dah alert dengan kes2 camni kan...

selalu gak la dapat email cam kat atas ni konon2nya dari Maybank...
siap bagi link untuk log in ke akaun...
tak pernah la dalam sejarah maybank bagi ape2 perutusan melalui email atau sms
selalunya thru surat @ call.....then tak pernah la akaun maybank kita tiba2 di spam, blocked 
atau yang sewaktu dengannya...so mama pun saje2 try klik link tu then kuar la warning cam kat bawah ni
nampak sangat menipukan...sudah terang lagi bersuluh orang tua2 kata...
kalo tak nampak lagik jalan penipuannya tu tak tau la nak cakap
then mama try gak nak tengok dashboard website maybank tu
mama klik procees anyway then kuar

haq front page lagu ni, dah sampai takat ni tolong jangan gatal2 tangan nak try gak k
nanti tak pasal2 habis lesap semua duit dalam akaun tu...
pandai tol la ornag ni wat tektik kotor tiru sebijik sama dengan maybank punyer website

then mama try la open website maybank yang sebenar2nya....
haq ni baru betul websitenya k, then selalunya b4 kita nak log in akan kuar satu warning lagu ni

suba bandingkan front page Maybank yang real dengan yang tipu....lain kan...
akan kuar haq lagu ni...
so after that baru leh key in username & password untuk proceed

senang betul nak jadi kaya ye, dengan cara menipu orang lain..
bukan nak pi keje cari duit halal, ikut jalan senang je nak kaya....
sakit ati tol la dengan manusia camni....

so kepada kengkawan semua, sila berhati2 kan, sekarang ni macam2 jenayah cyber yang manusia bijak lakukan...makin canggih alam cyber makin canggih la unsur jenayah...

11 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betul ..sekarang ramai kena tipu dek kerana internet je....

azam said...

memang bahaya....beware lah ye....

ada orang ambil kesempatan dan pihak bank tak boleh buat apa² ni.....

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

kita pun selalu dpt email ni anje..tk layan pun senang betul diaorg nk tipu kita kan..kita xde akaun cimb pun dapat email ni nampak sgt penipu

~ yus ~ said...

tak pernah dapat email mcm ni. Tapi betullah, kena berhati2 kan. Ada beza web dia dgn web maybank yang betul kan..

eima said...

pandai no depa tiru seakan2 m2u .... huhu berwaspada

Mama Zharfan said...

yg pasti URL nya sgt berbeza--yg genuine mesti ada https :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

skang ni maybank dah securekan dia punya page. kalo kita tengok caption lepas username kita btol, baru kita masukkan password.

Mummy Princess said...

selalu dpt email cam ni, Just ignore jer....yg plg best tu, dpt email dr Hong Leong Bank. Mana pernah ada urusan dgn HLB ni. Kad credit HLB pun x ada.....kelakor ler...

Nana said...

kita dpt email mcm ni delete je tros
xbuka pon

Neeza.Areef said...

sama jugak..ada jugak dpt email alert gini dr cimb n bank islam..walhal x de pn bkak acc kt situ..npk sgt nipu kan

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Ada gak terima email yg camni,
tp mmg x klik pun, takut gak kang terklik2 dia dapat info ttg kita.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.