Followers

Friday, January 20, 2012

♥ Please Finish Your Homework ♥

Morning semua, today last day keje pastu cuti panjang, sonotnya...
semalam kami pi kedai buku nak beli pembalut buku balqis
ari ketiga baru balut buku...lambat tol la action dari mama ni...
so semalam balqis request nak buku menulis...then mama beli la
since GA memang tak bagi homework bawak balik rumah sian kat parent
then lagik sati takut buku hilang @ koyak...budak2 kan
so mama beli la buku latihan tubi untuk balqis, since dia minat nak menuliskan..
ari2 balqis akan tido kol 9.30malam, kami sekali la tido jugak
so b4 tido balqis siapkan homework dari mama plak...
jom tengok hasil tulisan balqis....

not bad la kan...gaya balqis pegang pensil tu lain macam sikit...
balqis paling suka wat huruf A
then huruf I
G terbengkok2 sikit
J pandai plak dia wat
huruf B je balqis cam susah sikit nak wat
tapi mama ajar menulis ni siap ada bunyi k
contoh cam nak wat Huruf A
mama akan cakap - Tarik....Tarik.....cantum...maknanya tarik blah kiri ke bawah
tarik blah kanan ke bawah then cantumkan tengah...
untuk huruf B plak...tarik....bulat bulat cantum....
so dari situ balqis mula la paham camne nak wat huruf2 tu...dia nak wat pun siap cakap tarik2 lagi...

kadang2 nak ngajo budak2 ni kena ada hiburan sikit...kena ada cara & gaya nak ngajonya supaya dia tak cepat jemu....esok cuti panjang balqis kena siapkan homework...

mama plan dengan papa untuk second baby, umur 4years mama nak hantar school
nak bagi pendedahan untuk dia...balqis good girl dia cepat belajar then ramah tamah plak tu....

5 comments:

etiey.com said...

wah kemiannya balqiq menulis ekekke... jgan satu masa homework suruh mama buatkan yer.. hehhe good girl. moga jd anak soleh berjaya dunia akhirt. amin...

anje, saya da buat GA pasal bizz online ... meh ar join. :0

http://www.etiey.com/2012/01/giveaway-lucky-follower-by.html

mummy_ayu said...

adventure kan bila nak layan anak2 buat homework..Ayu pun letih balik keja kena tgk Ian buat homework plak..kadang2 dia dah siap buat ngan untie dia, tapi Ayu check gak..puji2 ..kasi dia excited..

Fieza79 said...

wahh balqis dh pndai menulis..

tingat zaman mula ngajar anak pegang pensel dan menulis..sweet sgt bila di kenang kan...

ch@ said...

pandainya balqis. esok-esok dia belajar mengeja pula, lepas tu dia baca semua papan tanda tepi jalan. best-best.

nota:gaya anje tu m'ingatkan kita gaya mama kita m'ajar kita masa tadika dulu. sudahnya buat huruf ain [tulisan jawi] jadi terbalik.

Bionic women said...

pandainya balqis....cantik tulisan

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.