Followers

Tuesday, January 10, 2012

♥ Shopping Terapi Minda @ Ikea Home Furnishings ♥

Ikea, mostly tempat peberet kebanyakan kaum wanita right?
mama pun sama la, tak kurang papa jugak la
tapi kalo time rammai orang then bersesak2 tu kurang selesa sikit la
minggu lepas kami ke Ikea cari barang2 hiasan rumah
naik rambang mata nak beli tapi tak rembat banyak pun satu beg je...
kami pi pun kol 2petang camtu...parking kat The Curve je since parking kat Ikea dah fully


kalo bawak duit banyak2 best shopping kat ikea ni, kalo leh semua benda nak beli....hu hu 
jom tengok separuh dari hasil rembatan mama...
mama dok aim beli "Para" dinding nak letak gambo balqis...
tengah giler beli Frame kat sana sini
pantang jumpa yang cantik sikit mesti nak merembat punyer
tu gambo balqis time tecik2 dulu
lom sempat cuci gambo lagik...
frame putih ni nak letak kat Para tu, mama beli 4 RM4.90 satu...

see our house in purple....papa dah siap cat 2minggu lepas...
suasa romantik...dinding kosong tak sempat nak berhias lagik...
minggu ni baru jalankan sesi deco2
frame tu ada 4 sebab nak letak gambo balqis dalam 4 memek muka
nangis, ketawa, senyum & masam...
papa cakap ada2 je la mama ni...
kalo leh nak letak gambo balqis dari tahun ke tahun means dari umur 1tahun sampai sekarang
tapi nanti berderet2 la plak framenya....
tengah aim nak cari 1frame leh letak 12 gambo...


ni frame besaq nak letak gambo kami sekuarga RM9.90 je...
nanti dah deco2 mama tunjukkan k

bunga ni balqis la yang dok sibuk sangat2 nak...
RM3 untuk sekuntum

pasunya RM3.90...mula2 mama beli banyak bunganya then papa kata bubuh 2 je dah cantik
pokok ni mama yang minat sangat
kalo leh nak letak ikan dalam pasu tu, tapi mati plak la ikan tu
tak sabo nak deco2

asal pi mana2 je mesti nak beli barang hiasan rumah
now tengah aim english deco untuk cawan2 tu...

kawan2 minat deco2 tak?cat rumah ni dari nak warna biru akhirnya warna purple la pulak....
tapi nampak nice, terang & romantik biler malam pasang lampu meja tu...
Home Sweet Home.....

9 comments:

aanie said...

sy pun tgh cari idea nak deco umah english style...jom share idea...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

yup kalau nak deco2 rumah, Ikea slh satu tempat feberet..
dulu masa mula2 eija pindah umah pun sibuk g Ikea..tp skrg ni kalau betul2 nak g beli brg/ada benda nak beli br g Ikea, sbb terasa jauh jerk bangi ke damansara tu..

chumel jerk pic balqis masa kecik2 tu..

MRS. K said...

lamanya tak pegi ikeaaaaaaaaaaa

shark said...

nice..saya pun sgt suke deko2 umah..same style and feveret :)

Iela Fazielah said...

ok la...dulu ms ila dok rmh apartment kitaorg cat kaler purple jugak.. smapai langsir semua kaler purple.. tp yg tak tahan lepas 1 tahun..tunggu bila dinding kaler purple tu stat berhabuk (sbb guna cat minyak)..nnt bila bersihkan pakai kain basah nnt nampak berbelek2....ila masih xtau teknik pe nak buat utk hilangkan kesan habuk tu...neway,... cantik sgt

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hubby mesti gelakkan eliss kalo pilih warna purple hr tu utk cat rumah,katanya uitm dihatiku.maklumlah belajar pun uitm, keja pun uitm :p

kayyana said...

lawa jugak dinding cat kaler purple gelap kan... mmg romantikla anje.. hehehe..

Mama Zharfan said...

me ada beli frame yg sama, tapi satu ajer heheh
bunga+vase pun me ada gak sebijik sama mcm anje punya--sama taste kita ni hehhe
para merah tu ada cuma tak tau nak psg kat mana---mr hubby sajer2 jer beli adess

FaRah Baharom said...

cantik purple tu..naik seri rumah..:)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.