Followers

Tuesday, January 31, 2012

♥ Update School Balqis ♥

Morning semua, today genap la balqis ke school untuk sebulan..
mama la ni super duper bz ngalah pm, balik keje dah penat sangat2 nak BW pun tak mampu
so ari2 tido awal pasal misi menidurkan balqis awal untuk ke school esoknya...

semalam mama tepon teacher kat GA taya perkembangan balqis
kalo kat School day care ari2 mama jumpa teacher nya so tak de masalah la nak berkomunikasi
cuma kat GA je tak jumpa sebab balqis pi school naik van kan...
so semalam tepon teacher cakap balqis suka bercakap dalam class
ha ha ha budak mulut pot pet pot pet, ade je benda yang nak disembangkan dengan kengkawan
balqis kan ramah tamah & friendly.....

then pasal belajar plak so far ok je, balqis mau ikut ape yang teacher ajar
tapi teacher cakap balqis ni lebey cenderung kepada "art" dia suka melukis & mewarna...
nak jadi artis ke anak mama ni...sekarang ni dah start membaca 
tapi yang biasa2 je la dulu...belajar ABC & 123....
haish tak sabo rasanya nak tunggu balqis pandai baca surat khabar....he he he....
time tu mesti semua tulisan sign board & tepi jalan dieja & dibacanya kan...
memori zaman sekolah anak2 banyak memberikan memori yang terindah
dan lagi terindah la kalo mama dapat bersama2 mengikuti perkembangan balqis ni ari2 kat rumah
teringin sangat dah nak jadi housewife....ari2 dah cakap ni, cukup 44 kali leh ke tercapai cita2 tu?

ni la hasil karya balqis for the 1st day @ school...
semua ni mama simpan dalam file, untuk dijadikan kenangan untuk balqis dah besaq nanti...
nanti mama story file "My First Art"...

p/s rindu nak bercuti2 Malaysia la, lom ada planning nak bercuti2 ni, balqis dah pi school so susah sikit la kalo nak cuti kan...sayang plak ponteng sekolah....

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

kan awal bulan 2 ni cuti penuh anje
ahad ni maulidur rasul
senin tu jtuh la cotinya
lepas tu selasanya thaipusam ke wesak
aku pun lupa
yg pasti,aku gi penang lagi...
wiyii!!

juelee said...

clever gurl la balqish.. tingin gak nak anta rayyan kat GA nanti.. tunggu lah die 4 tahun haha skang baru setahun...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sayang nak suruh anak tinggal sekolah...sebab nanti appoiment farisyah kena cuti lagi...

ZSqueenbee said...

hye mama balqis..sme je mcm sye dr skolah rendah smpai menengah cikgu asyik ckp kt my mum 'anak awk suke pot pet dlm kelas'..haha..moga jdi anak yg bijak pandai ye adik balqis..

Alycia said...

merahnya epal balqis hehe..

xpe, kita kena berkorban demi anak.. nnt cuti skolah bole pergi coti2 ;)

Izan Ishak said...

good girl balqis...! ohhh... ramah mulutnya ye kat skolah.. baguslah camtukan anje. kita pun tak risau.

merah makngah epal tu ye... pandai dah balqis kaler1...

Mama Zharfan said...

memang sweet jer tgk perkembangan anak2 :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehe, biasala selalunya camtu la misi nak tidokan anak dgn kita2 sekali tertido..

mmg excited n x sabar nak tunggu anak kita pandai membaca & mengira kan, eija pun sama zaquan x masuk sekolah lg, tp dia dh mula pandai mengira kadang2 betul kadang2 dia main taram jerk..yg kelakar bila part dia ngira 11-20 in english..thirteen jd 3 tin..hhehee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.