Followers

Friday, February 24, 2012

♥ Berabih Duit Kerana dia..... ♥

Demi mu anak...ape pun kami sanggup...untuk masa depan kan...dari kecik kena didik
dari kecik kena asuh...

ni semua rutin seharian balqis la
now dah tak pakai diaper so duit jimat diaper tu 
bawak ke lain plak, belikan pelbagai vitamin untuk balqis....

tiap2 ari time pagi b4 pi school balqis makan
Examo 2 biji
Vitamin C 2 biji 
Multivitamin 1 biji...

blah petang pun makan kuantiti yang sama gak...
untuk supplement 
tak lupa gak Kismis Tok Guru untuk kuatkan daya ingatan balqis...
mama ajar selawat b4 makan semua ubat
tapi dok berjanggut jugak la nak tunggu dia selawat 3 kali 
sebab bacanya sebutir2 kan
ubat jangan kira la semua ada sticker Hello Kitty
daya tarikan yang terunggul k..
Alhamdulillah balqis suka makan kismin
11 biji pagi & 11 biji malam....
tiap2 hari tanpa gagal...
dah jadi rutin mama tak leh lupa k
susu untuk b4 pi school & b4 tido malam,
mesti minum susu punyer, kat daycare minum jugak tapi kadang2 dua kali je
then susu Dutch Lady Kid untuk bawak pi school ari2...
minum tambah tenaga...air masak satu botol. make sure mesti habis k..
vitamin, mama suka bagi Appeton punyer sebab ada Alphabet so b4 makan leh belajar mengenal huruf..
ada tak vitamin yang berbentuk nombor....
sambil makan sambil belajar...

p/s ada citer sedey pasal mama + balqis, now we all tak berapa sihat disebabkan masalah kesihatan...
nanti mama citer minggu depan k...

9 comments:

eima said...

kerana mu anak .....

Cute Mum said...

baguslah semuanya untuk kebaikan balqis..
uyun baru ajar dania makan vitamin.. dania susah makan, so doktor cadangkan bagi vitamin.. dania suka sebab die ingat gula-gula.. kena sorok, kalo tak mau die makan habis satu botol tue sehari..

Ms Fai said...

multivitamin dan vit c tu penting untuk kanak2... bak kata org "sediakan payung sebelm hujan" ;)

mamalieyna said...

uuiih mcm2 ada...janji anak sihat n cerdik kan.. tp mama pun main peranan nih, kena ingatkan anak~

good job~

Mama Khairan aka Rudy said...

Byknya nk kena makan .. ciannya balqis .. membesarnya dgn ubat2 ..semoga balgis akan menjadi anak yg seperti diharap2kan alhamdulillah, khairan so far so good..with ours hugs, kasih sayang, susu ibu, loving ... fuds & doa from his parents..he's grown up a such good & healthy boy..PEACE

Mama Zharfan said...

my kids pun mkn appeton & kordel, juga minyak ikan scotts emulsion

Cik Rose Cute said...

Appeton bagus la..untuk anak2...

mama rifQy said...

semua orang nakkan yang terbaek untuk anak kan? cume terpulang pada cara masing2 nak bahagiakan anak..ye x? kejap je kan..anak dah besar..huhu

Ada said...

salam.bgs puan sangat menitikberatkan kesihatan anak2.saya sangat2 setuju kalau kita bekalkan keluarga kita dengan vitamin.kalau boleh pastikan vitamin tu vitamin yg bukan sintetik yea.Jom lawat page saya untuk baca tentang vitamin.
www.vitaminsite.blogspot.com or FB page:World of Breastfeeding. TQ

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.