Followers

Thursday, February 9, 2012

♥ Biler Papa Berjiwa Muda...Adei... ♥

Baru2 ni abang papa baru tukar kete, deme anak dah 3 so tak sesuai pakai kete sedan
now dah bertukar ke kete

Estima...perh besaq giler k, tege tu jangan cakap la
kami tak mampu nak pakai....anak dah ramai biler balik kampung nak tido dalam kete berebut2
so ada plak yang tido kat lantai tempat letak kaki tu
then sebab tu la abang ipar mama beli kete Estima ni...
anak ramai sesuai la pakai kete besaq2 ni...

nak tau ape yang berjiwa muda tu?
papa ada planning nak beli
motor TZM, jangan tak tau papa ni berjiwa muda
dari awal kahwin lagik dok canang nak beli motor TZM ni
nak pakai wat pegi keje katanya, mama tak kose nak nonggek2 naik moto ni k...

ada2 je alasan papa nak kan motor ni, dah siap survey lagik
nampak gaya mesti nak beli jugak la tu....
cuma bagi mama motor camni tak sesuai untuk orang yang dah berfamily kan...

oh ya cakap pasal berjiwa muda ni, ada sape2 pandai teka berapa umur papa sebenarnya?

p/s papa kata bila umur dah meningkat dewasa, memang orang tua2 suka naik motor besaq...ye ke?
p/s sakit pinggang naik motor ni, tertonggek2 tak sanggup I k...

9 comments:

azam said...

eh...biasalah tu....TZM ok lah.....

estima pun ok...keta orang 'matang'

mamasuri said...

teka umur yek...32 kot?
bagi sy lah...biarlah suami kte nak minat something...
at least dia ada hobi n interest...
jgn hobi ke lain sudah...
kalu dah minat tzm ni apa salahnya beli...dah minat kan..
sy dr sebelum kawen..suami sy mmg peminat tegar kereta turbo..
mmg dah beribu raban dah abis..
tp itu kepuasan dan minat dia..
asalkan dia tak lupa tanggungjawab dia sudahlah...
itu pendapat sy lah...
yang penting keperluan balqis utk membesar tak diabaikan...

mamasuri said...

teka umur yek...32 kot?
bagi sy lah...biarlah suami kte nak minat something...
at least dia ada hobi n interest...
jgn hobi ke lain sudah...
kalu dah minat tzm ni apa salahnya beli...dah minat kan..
sy dr sebelum kawen..suami sy mmg peminat tegar kereta turbo..
mmg dah beribu raban dah abis..
tp itu kepuasan dan minat dia..
asalkan dia tak lupa tanggungjawab dia sudahlah...
itu pendapat sy lah...
yang penting keperluan balqis utk membesar tak diabaikan...

Mama Zharfan said...

memang ur hubby nampak sgt muda pun hehhehe

kayyana said...

hehhe... husband yana pun sibuk dok usha motor kawasaki er6n.. macam2 la org lelaki ni kan.. jgn hangkot org lain sudah.. hehehe...

Ely Hasrul said...

haha.. lucu plak bila anje kata xkuasa nk tertonggek2.. mmg betol pon dulu time muda2 boipren pakai moto2 gini la eh tetiba ckp psl boipren lama.. tp kalu papa dh suka biarkan aje.. jiwa muda suka moto xpe.. jgn suka pompan muda sudah! haha..

dh tbyg Aqish bergaya kt moto baru papa nnti haha

SYANI said...

Gara2 nak kawin dulu, hasben korbankan (jual) TZM dia.. Bangga jugak sebab hasben lebih utamakan bini dari moto besau.hahahahah

eima said...

enpanjang dah tak dibenarkan naik moto ...cukup la zaman muda die dulu... aku risau la bahye ,... tambah2 bila org niak kate kate motor tak byr roadtax tp bw moto cam jalan bapak die tu yg lagi takut tuh ...huhu

mama rifQy said...

Tak salah pon anje.lgpon,hubby anje kan mude lagi..hehehehhee

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.