Followers

Monday, February 13, 2012

♥ Kami Yang Retak Menanti BELAH ♥

Retak menanti belah, tu lah peribahasa yang boleh di ungkapkan...


AWAS!!!! tapi bukan kami yang retak menanti belah...
tapi...

bilik stor kami, lepas mama kemas barang minggu lepas, tiba2 ke mozek dalam bilik tu
pecah, kejadian yang disaksikan oleh papa tu dah macam kategori gempa bumi
memang dasyat sekali la bunyinya...time tu papa memang dah takut siap bukak pintu nak soh kami lari
kot2 rumah tu roboh...
tapi mozek tu jadi merekah sampai ternaik camtu sekali....

kasi zoom sikit, tak de benda pun jatuh atas mozek tu tiba2 je jadi pecah


kawan mama pun pernah mengalami camni
tapi lagik dasyat la, tapi kami bukan satu area rumah, rumah kawan mama tu mozek bilik dia
siap terpelanting lagik, sib baik tak de anak2 dia maian kat bilik tu time tu
habis pecah semua mozek satu bilik tu kat rumah kawan mama...

biler disiasat katanya maybe terlalu panas, so mozek tu jadi merekah sampai camtu
sejauh mana kebenaranya kami tak pasti la
nampak gaya kena paggil tukang untuk wat, sebab papa dah try wat weekend ari tu
tapi makin menjadi plak retaknya, so better panggil yang pakar la

now kami memang dalam proses untuk new house yang papa beli....(later citer k)
so mula2 planning tak nak jual rumah kami sekarang ni, sebab sayangkan leh jadikan aset
tapi biler dah jadi camni papa nak jual gak la rumah ni....tapi tak tau la jadi ke idak..
sayang pun ada sebab dah deco2 cantik2 tup2 nak jual plak kan....

p/s rumah kengkawan pernah jadi camni tak?berapa la kos nak buat ni ek?

16 comments:

Ely Hasrul said...

mmg bese jadik gini.. sbb cuaca & compression dlm tuh, dulu zamn bujang pas grad lepak tdo umah mmber.. sume gadis2 nih dok tdo la kat hall, sy plak memilih tido kt bilik tilam empuk kan ke lagik besh skalik dlm kul 3pagi dgr sume org kt luar menjerit.. hahaha byg lah lantai bleh retak pagi2 buta.. mmg sume org ingat ade hantu nk keluar dari situ hahaha last2 sume crash tdo dlm bilik hahahhaa

Masya said...

rumah saya pernah jugak tp satu mozet jer tertanggal tu.. pun nasib baiklah masih dalam construction jadi pemajulah yg ganti...

mama rifQy said...

tak pernah lak jadi macam tuh!! sayangnye nak jual.Takyah la jual..aset utama ni anje..jangka masa panjang!!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tak penah alami..adui..siannya sib baik tade yg cedera or jatuh masa benda tu jadi kan..

eima said...

tak penah plak tu ... bwh lantai tu kosong kot that y jd cam tu ...

MamaYatie said...

yer dah tu kot..panas sngt...
tak pernah lagi jadik tp harap2 jgn la jadik..hihi

Mama Zharfan said...

rumah my parents kat kg pernah jd gini..memang mahal kos repair...

Zana Nordin said...

ooo...mozek pecah yerk
rasanya rumah sue mama maryam pun pernah jadi kes macam nie..

rasanya bukan sebab cuaca..maybe simen yg di gunakan tu tak ok kot...

Mamamya said...

akak x penah lagi mengalami masalah mcm ni...mudah2an kosnya x la m'cecah sampai ratusan ringgit kan...

NzA said...

teruk juga tu anje...xpernah lak akak alami keadaan camni..
Syglh nk jual rumah yg dh sedia ada....akak skrg menanti kehadiran rumah ke 3..dlm proses pembinaan......kalau boleh sblm tua nk sediakan sebuah rumah sorg utk anak2 kelak...wah, berangan lak akak...he....

MrS. F!zA said...

aah rumah sewa kita dlu pon pnh jd mcm ni hbis mnggelembung jubin2 tu.. tkut nk pijak kot terpecah ke kena kaki..

ZSqueenbee said...

bahaya tu...boleh luka jugak kne tile yg pecah tu..hati² ye..sye pon penah tgk yg hppen camni..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ish bahaya jgk ye kalau x tau punca sbnr berlaku, maunya x takut..tiba2 jerk retak camtu..

x pernah lg terjd pada rumah kami, kalau jd mmg takut jgk ler nak duk kan..

sue zainun said...

iskkk seramnya..xpenah lak berlaku camni..maybe panas la kot..bahaya jugak kalo tetiba jadi camtu..nasib baik xde apa2..

LYAfrina said...

ishh... bahaya tu.. msti pgil org buat inspection ni

mummy_ayu said...

kat opis Ayu ada la jadi mcm nie...risau gak sbb opis Ayu tingkat 24..emm...tapi minta dijauhkan dr perkara2 yg tak diingini

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.