Followers

Tuesday, February 14, 2012

♥ Taman Layang2 - Taman MetroPolitan Kepong ♥

Beriadah adalah aktiviti peberet kami sekuarga
Taman Metropolitan Kepong menjadi tempat pertama pilihan kami...
kalo time weekend kami akan pi taman, kalo tak pi pagi kami pi petang
tapi now petang selalu hujan so kami suka pi pagi
lepas solat subuh terus siap2 pi taman, cuma sian kat balqis je la
dah la tiap2 ari bangun awal nak pi school, weekend pun bangun awal gak nak pi jogging
aktiviti kami kat taman selalunya

kalo balqis sure la dia suka main beskal
ni time kami pi blah petang...ari sabtu pi petang
ahad esoknya kami pi blah pagi plak



dan aktiviti biasa mama & papa, main badminton
mama dah terjebak mula suka main badminton
peluh jangan kira la, main dengan papa yang teror kan, jenuh la mama
time mula2 main b4 this memang lenguh la tangan sebab tak biasa bersenam
now dah kental steady je k, takat main badminton sampai 3 jam
tapi rest kejap2 la...kalo main terus menerus kalah la rekod Datuk Lee Chong wei
lagi satu tempat peberet balqis sure la playground...
kalo blah petang tak best nak main sebab ramai budak2 so crowded sangat
kalo time pagi best sikit


tak de kanak2 yang tak suka playground kan
kalo kat Taman Shah Alam Playgroundnya lagik besaq dari ni
see this uncle suka layan kanak2 main belon sabun
balqis salah sorang yang suka la, kalo nak tau, time balqis umur 1 tahun lebey uncle yang sama ni jugak
suka main balon ni k, time tu balqis tecik lagik, tapi time tu dia main kat padang
so budak2 semua berkerumun la dekat uncle belon tu...
tak caya?jom tengok balqis time tecik2 dulu
see besaq giler belonnya

see balqis time setahun lebey dok sonot tengok uncle tu wat belon...
yang pinky2 tu balqis la

see uncle tu bagi peluang balqis letupkan belon sabun tu...

lupa nak snap2 pic uncle tu sebagai bukti dia adalah ornag yang sama
4 tahun yang lalu, uncle ni memang suka layan budak2
dia beli sabun bekas besaq tu siap bagi budak2 tolong tiupkan belon lagik

ni keesokan harinya, anak dara muncung sebab tak dapat main layang2
angin tak berapa nak ada
see papa bertungkus lumus naikkan layang2 untuk anak daranya
dapat la naik kejap, tapi tak tinggi pun, kejap je dah turun balik
jangan tak caya mama pun pandai naikkan layang2 tau...
bakat terpendam k...

kalo kengkawan time cuti2 suka pi mana?kalo papa more to Taman la
kalo pi shopping kompleks papa tak berapa suka sangat sebab terlalu crowded then udara pun tak berapa segar...kalo pi taman kami selalu masak kacang kuda siap2 kat rumah....

p/s sesi beriadah adalah saat2 indah bersama kuarga tercinta....

10 comments:

izan mama mia said...

wah..bestnya riadah kat sini...tak pernah sampai situ..nanti boleh pergilah..tengok balqis gembira sangat main kat situ.. :)

mama tisya said...

rajin balqis ke tmn layang2 ni...

azam said...

nice...tapi selalu je jem kat sini

mummY daniSha said...

aktiviti sihat sekeluarga =)

Mama Zharfan said...

ehehhe memang uncle tu lah yg my kids dok layan main bubbles tu :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha pun suka main kat playground, main air sabun . main layang2 jer belum lagi :p tp dia teringin gak,sebab terpengaruh upin dan ipin :p

Mamamanja said...

meriahnya..

ch@ said...

bagus family anje ni, rajin pergi beriadah. hahaaa. asal kita nak keluar rumah je, hujan. hahahaaa. best gak beriadah tu kan, boleh kurus dan sihat.

mama rifQy said...

wah balqis ni....suke sgt ye....main2...mesti la kan? name pon budak2 !! hoooo..kalo iqy mmg suke bangat ngan belon

mummy_ayu said...

Ayu pun suka bawak Ian & Iris ke taman2 mcm nie..diaorang bebas main..tapi tu la..jarang2 sbb Daddy busy keja..kali ada peluang tu memang selalu gie..dulu gi taman tasik perdana..now kat seremban..city park kat seremban 2 la..kasi ikan makan, main layang2..semua ada.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.