Followers

Wednesday, February 8, 2012

♥ Ubat Untuk Minda & Daya Ketahanan Kanak2 - Jom Share ♥

Entry kali ni nak minta pendapat kengkawan pasal ubat untuk minda anak2
b4 this citer pasal ubat kecergasan badan dari penyakit
so now balqis dah start balik minum Scott's Emulsion...
tapi bukan scotts yang ni



mama bagi curcuma plus Emulsion
papa bising jugak mula2 tu sebab mama tak beli Scott's punyer
tapi dek kerana balqis nak perisa strawberry, so scott's kan tak de perisa strawberry...

then now mama tengah survey ubat untuk cergaskan minda & kecergasan fizikal
supaya balqis tak cepat penat, now kan dah school so budak2 kan cepat penat
mama tengah berusaha dok survey produk2 yang ada, tapi still tak tau nak beli produk yang mana
1st produk yang mama survey adalah Jus Tok Guru
sebab banyak iklannya dalam TV kan so tu yang saje2 survey tu..
BQARI (PENERANG HATI)
Kaedah Rawatan Menggunakan Tulisan Ayat Al-Quran
ABQARI
Harga 60ml
RM15.00(S/M)
RM18.00(S/S)
Abqari menggunakan TULISAN ayat-ayat Al-Quran yang terpilih untuk ikhtiar rawatan penerang hati dan menguatkan daya ingatan dan hafalan. Adalah digalakkan para pelajar menjadikan abqari sebagai air minuman amalan setiap hari sebelum ke sekolah. Diharap dengan adanya produk ini dapat membantu lebih ramai pelajar mendapat kecemerlangan dalam pelajaran.
Kaedah Rawatan Ulama Silam sebagai ikhtiar membantu mengatasi masalah kurangnya kecerdasan fikiran untuk menghafaz Al-Quran Hadith dan mengingati ilmu.

Khasiat dan Faedah
Menguatkan ingatan dan hafalan.
Menghilangkan rasa gementar dan gugup.
Menjadikan fikiran lebih memberi tumpuan (fokus)
Mengelakkan gangguan syaitan.
Menggalakkan dan menyuburkan
keimanan dan ketakwaan.
Sesuai digunakan untuk: 
Kecerdasan Otak dan minda
Keseimbangan EQ dan IQ

Cara Guna :
Baca Al-Fatihah, berselawat dan niat mengikut hajat
Minum Berterusan.
Boleh campur ke dalam sebarang masakan dan boleh disapu pada muka dan kepala.
7-21 titik ke dalam air minuman atau sebarang masakan.

Kandungan Asas
1. Tulisan Ayat-Ayat Al-Quran Di Atas Pinggan Putih
2. Dakwat Za' faran
3. Diperkaya dengan air mawar asli dari Iran
4. Tanpa Tambahan Air Zam-Zam
sedikit info mengenai Jus Tok Guru....
ada sape2 beli jus ni tak bagi anak2 makan, ape kesan testimoninya ye?

then mama try survey...PERSADA...pernah dengar tak? jom baca infonya...

KECERMERLANGAN MINDA MERINTIS KEJAYAAN
  • IQ Memory Booster diperbuat daripada makanan SUNNAH yang disebut didalam AL-QURAN dan Hadis iaitu : Kurma, Za’Faran, Kismis, Madu, Habbatus Sauda’ dan Ginko Biloba serta Vitamin dan Galian.
  • Mengikut kajian, antara sebab sebab mengapa para pelajar tidak mendapat keputusan yang cermerlang dalam pelajaran ialah kerana lapar, tidak bertenaga, tiada tumpuan dan daya ingatan yang lemah serta kesihatan yang lemah.
  • IQ Memory Booster mampu membantu meningkatkan kecergasan fizikal serta memberi tenaga, ianya juga boleh meningkatkan daya tumpuan, daya ingatan serta kemampuan minda untuk mencerna dan dan mengolah segala maklumat yang diterima, serta meningkatkan daya tahan badan
Jika ini yang anda maksudkan… 
meningkatkan iq, menguatkan ingatan, ubat iq, makanan minda, ubat minda, produk minda, makanan untuk minda, meningkatkan iq anak, menguatkan daya ingatan,
Dan menghadapi masaalah..
ingatan lemah, mudah lupa, IQ memori dari Persada mungkin jawapannya
KANDUNGAN
  • KURMA
  • MADU
  • ZA’FARAN
  • KISMIS
  • HABBATUS SAUDA’
  • GINKO
  • BUAH BUAHAN

***perisa kurma, sama dengan jus tok guru tadi...***

then satu lagi produk yang dah memang glamour dari dulu......EXAMO....




EXAMO-CKM 500 adalah sejenis makanan yang memberikan nutrient untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak. Ia dapat merawat masalah saraf dan mental, takut, cemas, runsing, memberi keyakinan dan membangkitkan semangat. Ia dapat menguatkan daya berfikir dan mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan, menghapuskan letih lesu, serabut fikiran dan kelesuan otak. EXAMO – CKM 500 juga merupakan makanan berzat mengandungi nutrien biokimia yang menyuburkan otak dengan menggalakkan pertumbuhan ramisaraf aksosomatik dan aksodendritik pada sel neuron otak. Rumusan EXAMO-CKM 500 mengandungi garam tisu biokimia triturate Kalsium Posfat, Kalium Posfat dan Magnesium Posfat dalam juzuk yang tetap.
Rencana Ringkas Tindakan EXAMO-CKM 500
Tubuh yang sihat dan bertenaga boleh melakukan pelbagai kerja. Apabila tenaga dibelanjakan maka kian berkuranganlah, timbullah keadaan-keadaan seperti:
1. Lesu
2. Lemah
3. Mengantuk
4. Sengal otot dan sendi
5. Lapar dan Dahaga
6. Marah-marah
7. Tidak dapat meneruskan kerja

Untuk menghilangkan masalah-masalah tersebut, tenaga dapat dipulihkan.
Bagaimana hendak memulihkan tenaga?
Mengikut kajian ada 3 cara bagi memulihkan tenaga, iaitu:
1. Memberi semangat dan perangsang.
2. Beristirehat
3. Makan dan Minum

***Asyu balqis ada makan ubat ni time dia belajar dulu, ok je cuma rasanya kurang enak sikit
so agak susah sikit la mama nak soh balqis makan ubat ni....sebab kena kemam dalam mulut...

ada sape2 nak share testimoni dengan mama atau nak bagi idea & pendapat?leh share sama2 kat sini k....

2 comments:

mummY daniSha said...

examo tu memang bagus =)

kayyana said...

anje, yana satu family selalu amalkan makan examo dan kismis.. InsyaAllah...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.