Followers

Thursday, March 8, 2012

♥ Alhamdulillah Keputusan Dah Diumumkan ♥

Alhamdulillah, keputusan ujian fizikal untuk jawatan Pegawai Penguasa Bomba dah kuar...
gembira bukan kepalang la papa, sebab LULUS untuk ujian tu
mama pun tumpang gumbira k...
moga ada rezeki papa untuk dapat keje tu,  since umur pun dah 33 kan
so ni maybe rezeki terakhir untuk join badan kerajaan...

kalo dapat keje ni gaji untuk 3 bulan akan ditahan, ye ke?
alamak 3 bulan la tak dapat gaji,
tapi nasib baik la papa bijak menabung then hujung bulan ni ada bonus utk company papa

kami tengah berusaha untuk menambah income family untuk kehadiran orang baru dalam hidup kami after this
be prepare dulu papa kata, rezeki anak2 ada dimana2 kan...

p/s ada sape2 tau tangga gaji pegawai penguasa bomba berapa ek?
dah try search tapi tak jumpa yang accurate
then ada sape2 tau ape beza Pegawai Bomba & Pegawai Penguasa Bomba?

10 comments:

azam said...

penguasa ni bahagian kelulusan bangunan dan kena site visit.....

pegawai bomba biasa more ke arah kebombaan....apapun bukan ahli bomba la

atty's said...

kty pun tak tau..insyallah ada rezeki papa balqis.

eima said...

tatau la ... tak keja ngan bomba .. hehe anyway tahniah ....

Ely Hasrul said...

alhamdulillah syukur, congrats to Papa. insyaAllah ade rezeki nk join badan kerajaan.

iduraz said...

salam, rasanya dah takde dah kes tak dapat gaji 3 bulan kalo masuk keje government..sume dah on time skang nih..
tahniah utk kamu sekeluarga...

kayyana said...

tahniah anje.. rasanye takde dah yg 3 bulan tak dapat gaji tuh... erm.. time yana dulu sebulan setengah je.. tak taulah kalau badan beruniform..

Mama Zharfan said...

tahniah :) me tumpang hepi :)

shark said...

tahniah!!

Aleyn said...

Congratt!!!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sekarang dah takde tahan gaji 3 bulan..tengok atas jabatan paling lambat pun sebulan setengah je..
kalau nak tahu skill gaji try pi laman web anm.gov.my ada skill gaji kat situ...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.