Followers

Wednesday, April 18, 2012

♥ Alhamdulillah.....Dapat FREE Touch n Go Worth RM2400 ♥

"Entry ni bukan untuk bermegah2...tapi saje nak kongsi kegumbiraan....."

Alhamdulillah dapat Touch n Go Free....
1st day keje dah dapat touch n go RM200...mula2 ingatkan RM150..
rupanya ikut level, kalo Exec RM200...Officer RM150...
staff kat opis ni memang diberi touch n go every month
kalo mama punyer RM200 setiap bulan, so bila 27hb kena bagi kad ke admin dept untuk top up
kalo kita tak guna kad tu, maka amaun dalam kad tu akan bertambah tiap2 bulan la...
semua ni diberi untuk kemudahan parking sebenarnya...
sebab sini semua parking bayarkan...tapi mama pi keje papa yang drop by
so tounch n go tu tak de la guna untuk parking...
bayangkan kalo tak guna RM200 x 12= RM2400 setahun...
then ingatkan kad ni khas untuk parking je, rupanya leh pakai untuk semua, untuk tol & makan...
hujung tahun merana sebab takut kena tax tinggi....tiap2 bulan dah memang kena potong...
tambah plak benefi2 yang lain, makin banyak la kena...nampak gaya kena tambah bilangan anak untuk elak tax...sebab part balqis papa yang amik... nak ngelak kena bayar tax lebey hujung, makanya sape gaji lagik besaq kena declare bahagian anak....

kad Touch n Go 1 Malaysia
pasni balik kampung toll free k....selalunya pakai smart tag papa...
now dah ada kemudahan so tak payah kuar duit tol...

Leh digunakan kat mana ye?jom tengok...

cam biasa leh guna untuk toll kat highway...



then untuk tengok wayang kat The Curve....pasni leh la tengok wayang FREE


some more for parking..
untuk Fast Food like Burger King
Dunkin Donuts & Baskin Robbins



so after this kalo tak gunakan untuk parking leh la pakai untuk makan2...
selain tu ada benefit untuk Cermin Mata RM500 per year
so tiap2 tahun leh ganti cermin mata k....
Gigi RM200 tapi sayangnya mama takut nak jumpa doktor gigi...
1st day mama join, my boss belanja makan, dah memang jadi adat kat sini
kalo 1st day join mesti ada orang belanja makan (benefit company) then kalo resign pun sama
rata2 staff kat sini tak banyak yang turn over, maybe sebab company jaga benefit pekerja kot...
tak tau la kan sebab mama masih baru kat sini....

so tu semua beza benefit dari Sunway...ada lagik tapi malas nak story semua...
tapi yang terkejutnya, range gaji kat sini memang tinggi2....reception @ clerk Asst je value RM2k ke atas...
tak de staff yang gaji RM2k kebawah...means gaji yang seribu lebey....semua gaji mantop2....
kalah gaji staff kat Sunway....

tapi tak leh lawan benefit Gomen kan...lagik best, daat rumah, ada pencen kalo la mama dapat join gomen....sampai pencen la tak cari keje lain....

p/s kat opis mama ada jawatan kosong untuk Senior HR Exec...range gaji dalam RM4000 - RM4500
sape2 bermiant leh email resume ke damia_nurin@yahoo.com

21 comments:

Aida Awie said...

waw.. bestnye kak..
lepas ni boleh gi sana sini jalan2 xyah kuar duit tol. swap je, kan? rezeki tu kak.. sy tumpang gumbira.

eyeyou said...

wowwww, lumayan!!! tahniah yer..

ZSqueenbee said...

mama mama mama sukenyeeeeee....
sye plak penggun T&G yg setia...haha..sbb hujung mggu je blk sban..bestnyeee..nk kje kt tmpt mama laa...hahaha...rezeki mama la ni...best!!

MrS. F!zA said...

wahhh..lepas ni balik kampung jimat gilerrr..rezeki anje dpt keje situ..

mama tisya said...

wah best tu...rezeki anje

mummy_ayu said...

wah..best tu...leh parking free, toll fre & leh makan2 gak..

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. bertuahnye.. banyak nye dapat benefit dari kampeni.. kalo saya.. huhuhu.. sedih jek nak citer.. mama balqis keje kat mana yer? hehehehe

Pretty Ryna said...

bestnya mama dah dapat keje best...ada lagi ker keje kosong :)

Mama Zharfan said...

me tumpang hepi :)

Alycia said...

bestnya ada kemudahan touch n go.. sng nk jln2 ikut highway.. xdelah q pnjg sgt kan..

tq anje for the wish ;)

anje, sbnrny memula dulu alycia pun camtu jgk.. takut dh beli nnt xpakai.. tp sbnrnya pb ni lain.. sekali kt dh pakai, rs xmo tanggal.. sedap sgt melekat kt badan.. nnt kalo nk tnye apa2 bgtau alycia yer ;)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wuyoo..anje bila kite dpt master nanti kite anta resume eh..hehehe bestnya keja ngan opis baru ni.. hek hek hek

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wuyoo..anje bila kite dpt master nanti kite anta resume eh..hehehe bestnya keja ngan opis baru ni.. hek hek hek

Imah Dinor said...

murah rezeki kata org tua2..tahniah...

atty's said...

seronok, bila tau..company baru yg anje keje kasi mcm2..alhamdulillah rezeki tu anje..

kty yg dah tua ni pun ttp harap dpt keje gomen..tah bila nak ada rezeki

MRS. K said...

Alhamdulillah... rezeki untuk anje sekeluarga

maszmadi said...

alhamdulillah rezeki,
bestnyer.....

Gieyana said...

untungnya..nak pinjam leh? Hahahaha..just joking!:P

Lin Azlina said...

nak kejer situ jugakla..bunyi sgt best!

eT said...

untung la...byk tu...

MamaYatie said...

seriously sngt BESTTTTT!!!
murah tul rezeki anje kan...

p/s: cpt2 tambah anak la cam tu..hihi

Masya said...

bertuah badan .. seronoknyakan.. banyak kelebihan anje.. dapat keje baru ni.. oklah tu... balqis pun dah besar sesuai sgt klu dah ade adikk.... jom same²lah kite berusaha...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.