Followers

Thursday, April 26, 2012

♥ Cinta Beralih Arah - Avent to MAM.....♥

Susu, balqis untill now memang masih minum susu lagik...
kami tak akan berhentikan susu sampai balqis sendiri yang tak nak
kalo leh nak sampai dia besaq....sebab EnfaKid A+ kan leh minum sampai umur dewasa cam kita ni
so papa & mama dah setuju untuk tak stop kan susu anak dara ni
cuma kami telah berjaya pisahkan botol susu dari balqis since dia dah school ni...
now balqis dah umur 5 tahun k...
mama memang peminat setia AVENT...
balqis dari tecik memang pakai botol Avent ni
pernah gak try tukar, tapi tak menepati citarasa...so berbalik semula kepada Avent...
then time balqis dah start school, kami tukar botol susu dia trainer Cup.... 


mula2 nak beli yang Avent ni...tapi cupnya tak menepati citarasa...
sebab jenis cup lubang besaq, so susah nak minum bila time baring..


then mama terbeli yang tommie tippie punyer
time nak beli tu mama tanya sales girl tu, cup dia jenis puting atau yang cup keras
then budak tu kata yang keras...tapi lepas balik rumah rupanya2 puting punyer...
haish....rasa geram pun ada...tapi dah beli nak wat camne...
then misi mencari pun diteruskan.....
after that mama terbekenan plak dengan


MAM punyer brand, trainer Cup....
cam biasa balqis peminat pink, so beli warna pink
then satu lagik warna hijau untuk kat daycare...
cup yang ni sangat bagus sebab flow airnya kita leh laras...
dia ada getah kat dalam tu untuk laras air bagi perlahan
then kalo bukak getah tu air flow air akan laju...
esok mama tunjuk ek.....tak sempat nak snap2, semua gambo mama google je....

so balqis pun suka pakau trainer Cup ni...
ni bukan jenis puting, tapi yang jenis keras...so no more to puting k....

http://www.mybbstore.com/

mama kalo shopping barang2 keperluan balqis like Botol
mama suka pi MyBBStore...kat Kota Damansara ada satu kedai dia...
cam terpukau kalo pi situ, banyak barang2 untuk baby & kids....
leh beli secara online jugak k...tapi mama tak pernah try la since dekat dgn rumah lebey baik pi kedai terus
lagipun MyBBStore selalu gak wat sale...memang berbaloi2
selalunya mama akan survey online dulu, comapre dengan Jusco then kalo lagi murah mama akan beli kat MyBBStore...

p/s balqis masih menyusu, cuma dah kurang kerap, sebab dia dah banyak makan...so susu time nak tido atau time dia dahaga je....
p/s anak kengkawan minum susu lagik tak?

8 comments:

pena rozie said...

sekarang pakai avent dulu mam...

ummi nia said...

sama mcm nia..before nie mmg pengguna tegar avent..now dh beralih kasih ke mam plak

eima said...

fahim masih lagi menyusu .. aku tak kisah pun klu isap botol .. biar la janji die nk minum susu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sama anje...cik jue pun tak stopkan lagi susu farisyah sampai sekarang..wajib setiap pagi sebelum pi sekolah...dan mlm sebelum tidur..bezanya dalam cawan...

mummy_ayu said...

Ian still minum susu but dalam botol lagi..dia minum pagi sekali bgn tido, petang & malam.time nak tido..try gak guna cawan tapi dia tak nak..emmm..giid idea gak pakai cup mcm nie...nak cari gak la satu for Ian and of coz kena gak for Iris..

ps...Ayu la yg malu sbb Anje simpan lama sgt dah..weekend ker 1 mei? sms apa2 yer..tq so much!

mamalieyna said...

pnh gak beli online kt BBstore ni, mmg best je..main clik2x...hehe~

rupanya ada je kedai ni, kt area kuchai lama, jln nk ke NSK/..baru perasan..

susu bgs tuk kanak2x~

Mamamya said...

anak2 akak yg 5 & tahun, dua2 masih minum susu...sama macam anje akak x akan stop bagi dia org susu smpi lah bila2 selagi dia masih nak minum.cuma bezanya skrg akak dah train dia org minum kat dalam cawan/gelas sbb kakaknya tu tahun depan dah darjah 1 kan... :)

klu dulu masa dia org b'2 minum susu kat botol sebulan akak belanja 14 pack susu 1kg dutch lady! mcm x caya kan...klu pi belanja selalu org tegur.."wahhh...byknya susu" ^____^ now sejak dah tukar guna cawan menyusut jd 4 pack jer sbb minum cuma 2 kali pagi n malam...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

anak eija, Zaquan awal dah berhenti minum susu..umur 3 tahun lebih dah berhenti minum susu..skrg ni mmg dia x mo minum susu langsung even guna cawan, try bg minum fresh milk pun dia x mo, dia lebih suka minum milo..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.