Followers

Friday, April 6, 2012

♥ kami Ditinggalkan - Mode Sedey ♥

Tanggal 6 April 2012, jam 4.30 petang papa dah berangkat ke 
Markas training Bomba di Wakaf Tapai Terengganu...
mama pi selama 4 hari...sedeynya, kami tak pernha berpisah dengan papa sejauh ni & selama ni
selalu kalo papa pi jauh2 kami mesti itot punyer
tapi kali ni terpaksa akur untuk tinggal, ikutkan hati nak je pi
papa cam On je tak kisah, tapi kami kena dok hotel selama 3 hari tu
boring giler k, bukkan dapat pi jenjalan mana2 pun...

balqis la paling sedey, sebab dia kan anak manja papa...siap pesan kat papa lagi
"papa jangan nangis tau, aqish rindu kat papa...nanti papa balik k"
dan yang paling geli hati biler leh plak anak dara ni pesan
"papa pi keje cari duit banyak2 tau, kalo duit tak banyak nanti aqish nangis tak leh pi shopping....."
ha ha ha.....tu je la kejenya...

ari ni mama half day....esok kami balik rumah opah aqish,dok berdua kat rumah nanti boring plak....
kengkawan pernah berpisah lama dengan hubby tak
kalo papa pi training 3 bulan nanti lagik la sedeykan...langsung tak jumpa...
camne la dengan balqis......


semoga papa selamat sampai ke destinasi....Amin.... 

12 comments:

Mama Zharfan said...

me pernah berpisah dok asing2 dgn mr hubby & zharfan selama 6 bln..seksanya Tuhan ajer yg tau

Aleyn said...

Alololo..siannyer...jangan sedey kay...nanti kalau rindu-rinduan bleh berskype...hhehehe

mama tisya said...

paling lama 1 minggu cz hubby ada training..tp kita pn outstation ada gk 1 minggu gk..hehehe

mama uzma said...

alahaiiii.....perkara yg paling iena x sanggup....berjauhan ngan suami...penah kena skali je...x jauh mana pun...tp sbb x penahkan...nangis2 iena...huhu

Nana said...

xpe sesekali bjauhan buat makin rindu hee
kita dah kebal dah bab pjj nih....
Plg lama xjumpe sbulan seminggu masa amrul kusus

VEE said...

Salam perkenalan saya suka baca blog ni..keep on writing yaaa...take care ;)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

huuhuhu...daku asyik kena tinggal...biasala dh pjj cmni la keje...huhuhu...sedey2...dh cukup setahun kami pjj..

mamalieyna said...

huu~ pernah rasai perasaan sedih camni.. sabar k, tp anje ada mak dekat sini kan..harap perjalanan hidup tanpa suami sementara ni ok2 aje .. plg kesian anak la..sian balqis..

apapun utk kebaikan semua tu kan..take care~

eyeyou said...

smenjak kawen 12 thn dulu, mmg xpenah dok sama ngn huby sy..jumpa weekend saje coz kami keje lain2 negeri..anyway, take care!

Mummy said...

tu ler syg isteri tingal2kan...

Ummi Dania Yasmine said...

Tak pernah berpisah pun. Kalau setakat 1-2 hari ada la. Wakaf Tapai?? Tempat my friend kat Marang tu :-)

wan nurul hezrina said...

mmg dapat rasa sebak.mcm merah n sofiapun tak pernah pisah.kalau papa g memang atau outstation memanapun dia akan angkut kami bertiga.huhu..paham sedey2 anje.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.