Followers

Thursday, May 3, 2012

♥ Luahan Hati Seorang Mama - Mood Gundah Gulana ♥

 Luahan hati I untuk anak tercinta...
bulan May ni balqis start tukar kat Daycare baru
b4 this dok kat daycare Strawberry....nape tukar plak?
sebab jalan nak ke daycare balqis tu dah tak sehaluan ke opis mama
b4 this keje kat PJ so kira sehala la, now dah lalu Kota Damansara so dah bertentang plak
kena pusing sana sini, so leceh sikit la, sbb nak ke taska pun journeynya amik masa dalam 20 minit k...

then dah try survey dapat taska yang sangat2 berhampiran dengan rumah, kira tak sampai 5 minit la dari rumah...so dah wat keputusan hantar kat situ...
tapi ari ni dah hari ke dua....balqis still moody (nangis) biler kami hantar ke situ...
berat rasa hati biler tinggalkan anak nangis
tapi biler transporter datang pick up untuk hantar ke GA, terus diam plak anak daranya tak nangis....
maybe amik masa sikit untuk balqis sesuaikan diri dengan keadaan & suasana kat situ...
daycare tu rumah teres 2 tingkat, nampak selesa la, lagipun tak ramai budak yang dia jaga...
tapi tak tau la ape masalah balqis ni tiba2 je wat hal nangis2 tak nak dok situ
time kat Strawberry dulu tak de plak jadi lagu ni...

semalam papa tanya balqis, tapi cam biasa anak dara ni kuat berahsia, tak nak citer sebab ape...
tapi dia ada bebel kat asyu dia,time asyu balqis pick up balik dari daycare blah petang
 balqis cakap dia nak dok taska yg ada kawan dia...
new daycare ni tak de kawan2 sebaya dia, semua kanak2 dari 2 bulan sampai 3 tahun...
mama rasa sebab tu la kot, dia tak de kawan nak main, so tu yang dia wat moody pagi2...

camne nak wat ni ek?daycare yg balqis duduk ni ada cawangan kat Subang Jasmine...
kat situ ada seorang budak Genius Aulad dok daycare
maybe balqis nak dok situ kot...
tapi rasanya tengokkan 1 bulan ni camne...kalo ok terus je la dok situ...
kalo ari2 nangis sampai sebulan, nampak gaya memang dia nak dok dgn kawan dia....
terpaksa tukar taska lagik la ni...
selalunya budak2 ank sesuaikan diri amik masa dalam 2 minggu camtu kan...
so kena bagi balqis masa & peluang untuk sesuaikan diri dulu....


p/s bab2 tukar pengasuh ni paling "sensitif & menyentuh naluri seorang Ibu"....

6 comments:

mamaRIFQY said...

Biase la anje..baru2 lagi kot..nanti lame2 ok la tuh.balqis kan gudgirl

eima said...

fahim dulu 2 bulan menangis bila antar taska bkn sebab tak dak kawan tp tak biasanya ngan suasana & peraturan ... dulu kan die dok rumah pengasuh tetiba dok tmpt ade time mkn tido bagai kan ....


mungkin lama2 balqis leh suaikan diri kot ... klu tak kena cari taska yg ade kawan die la

atty's said...

memula je tu..mayba balqis terasa takde kawan..amik masa jugak utk diri balqis sesuaikan diri

Sidratul Muntaha said...

agak dah..
rasanya sbb kwn sebaya takde
even setot dulu dekat taska intergrasi kat sg tua tu dulu,sokmo la boring,lepas tu dak ara bdn mesti keras je.
happy tiem blik ruamh je
la ni bila anto educare akt uai ni..
smpai takmo balik sbb klu lmbt amik pun..
kawan2 sebaya ramai..
syok la main..

Mama Zharfan said...

harap2 balqis akan happy nanti

MamaYatie said...

Alhamdulillah dah ok kan..perkara biasa tu anje, jgnkan bdk2 kita ni pun takes time nak adapt ngan suasana baru...

p/s: good luck utk sport day balqis..kutip hadiah byk2 yer...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.