Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, May 31, 2012

♥ Menu For Today - Jemput Makan.... ♥

Morning semua....ini lah hasilnya kalo tiba2 rajin tu menjadi2 semua pun jadi
kalo malas tu bertimpa2 semua pun tak jadi...
semalam tekak teringin sangat nak makan Spagethi hasil air tangan sendiri
tak de sape2 request k, sebab papa + aqish mmg x suka spagethi....
jom layan bahan2 yang telah siap dipotong di kala malam untuk dicampakkan ke dalam kuali keesokan hari..

di sini ada Sotong, Udang, Daging + Ayam
tapi bukan masak sekali semua k...untuk pagi Khamis menunya
Spagethi ala2 Seafood gitu
so akan dimasukkan Sotong + Udang
lupa nak snap2 Tomato + kentang rebus...
kali ni try spagethi brand Arbella plak
dek kerana san cremo tidak kenampakan kat kedai...
yummy2 nak di lebokkan ke dalam kuali....
ni la hasilnya....Sphagethi ala2 seafood gitu...
gambo kureng clear, sebab snap2 pic bekal ni time kat opis
gambo cantik2 kat atas tu snap2 time kat rumah...
tapi cam kurang garam la...then kurang pedas...tak pe esok leh masukkan cili api sekali...
pasti lebey sedap + terangkat...
so menu esok spagethi Darat.....ari ni seafood...so esok lawannya darat...

Spagethi ni di masak dengan menggunakan minyak yang sikit...habis melekat2 kat kuali k...
tiap2 pagi mama bangun kol 5.30pagi...
memamng hari2 masak bawak bekal ke opis...
selalu menu Nasi Goreng biasa je...tapi kali ni tukar menu plak
tekak dah tak leh terima....nak siapkan menu kena la jadi cam lipas kudung k...

mama selalu bawak bekal sebab tengahari mmg x makan...
malam memang say "NO" untuk makan la...
kalo lapo sangat2 time petang b4 7pm tu, mama minum Quaker Oat je...
ni semua gara2 nak kurangkan berat badan....cayok2....

p/s minggu depan nak bawak menu ape plak ek.....any Idea?

16 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

eima said...

lain warna speggeti ni kan ...
guna pe ni ..cer cite sikit mana tau leh try nanti

Masya said...

setiap hari bawak bekal memang jimat anje, tp kenelah masak yg simple kan... kalau saya dah jemu nasi goreng atau spageti buatlah mihun atau mee goreng pulak..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to eima: lain warnanya sebab camera tak berapa clear, warnanya sama je merah jugak...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to masya: ha ah mmg jimat sambil diet...

ieda said...

bencik ! ..
pagi2 tgk menu makanan ..
dah pose ... kejam dikk kejam ! .. ;)

spagheti lak tuuuu adehhhhhhhhh
sampai ke tekak dah nie .. macam mana nie huhuh ;))

::NureeN:: said...

buat nureen kecur air liur nih, dh 44 ari pantang, tgu la byk bln ckit baru mkn kot ehhe...
klau anje nk diet, semlm ada baca petua kat blog ni
http://arwendanish.blogspot.com/2012/05/jom-diet-kebaikan-lemon-air-suam.html
anje bleh la try, nureen dh try pg ni :)

PinkUmmi said...

NAK SPAGETI JUGAK....

Mummy GreenyHouse said...

bestnye spagetti.. sy malas masak spagetti sbb nnt sy sorang je yg mkn, org lain dlm rumah tu x minat spagetti..huh. :p

Fieza79 said...

wahh..spageti..sedapp tu..kat umah dah lama tak buat..spageti nya ada..ntah xpired ka apa hehe...

aanie said...

terliur lak...dah lama x mkn spageti...

Nana said...

kita suke spageti
br mlm td mkn

Mummy said...

mee goreng
bihun goreng
sandwich
kue teow goreng
tak pun nasik lemak...
utk diet seeloknya kurangkan nasik goreng sebab sepiring nasi goreng bersamaan 650 kalori...

Fai Shaklee said...

mama,share la resepi tu? nmpk sedappp... tapi kalau masak,fai sorg jer la yg mkn. en hubby memang tak suka speghetti ^__^

lovely said...

dah lama x buat speghetti..
nak buat lah..hihi..

atty's said...

owh anje diet ye..jom kita shama2 diet..caiyork..anje boleh !

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sedapnye tgk spagetthi ni lebih2 lg eija ni peminat spagetthi..:)

Chaiyok2 utk diet ye, eija ni bila la nak mula misi diet ni..huhu

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.