Followers

Wednesday, May 23, 2012

♥ Our Trip To Johor Bharu ♥

Kementerian kewangan (papa) dah meluluskan bajet untuk Cuti2 Malaysia
dah lama kami tak bercuti k...selalu pi blah2 PD je...
tapi kali ni gatal nak pilih jauh sikit...
so mama kena pilih lokasi percutian untuk awal bulan July ni
Bulan Jun school holiday so sure semua hotel penuh punyer
so papa plan awal bulan July,sebab kami punyer work load kalo time hujung bulan tak leh cuti
mama nak siapkan payroll, papa plak tengak wat closing account...
so pilihan kali ni rasanya nak ke
Johor Bahru...dan dah lama ngidam nak ke


Lotus Desaru beach Resort


tengok dari website mmg shantek....
then try survey kat website Lotus Desaru...

mama bukak website Asia Room.com...kengkawan pernah tempah hotel kat website ni tak?
mama tak pernha tempah, tapi tengok range harge amat berpatutan murah...
tapi tak sure la ok ke tak...
jom tengok berapa harga bagi penginapan 3h 2 malam di Lotus Desaru JB


 RM129.31 untuk 1 malam

so kalo 2 malam RM258.62....
penginapan + sarapan pagi...

so sebelum booking nak mintak pendapat sape2 yang pernah booking kat Asia Room ni...
any idea @ any experience? Jom Share...

p/s suggestion papa, kalo pi PD leh tido semalam kat PD then semalam lagi Kat Melaka....cam best je bunyinya...tapi teringin nak pi Johor la...

10 comments:

Mummy GreenyHouse said...

x penah pegi..tp tgk view2 tu mcm menarik je..lgpun tgh ade promotion ke?harga sebenar yg rm420 kan? mcm berbaloi gak tu..

Gieyana said...

xpernah pergi ar..n x pernah bok kt sini..consider murah dh nie..:-)

eyeyou said...

tido smlm kat desaru tu, smlm kat melaka la..melaka beshh jugak taw..byk tempat menarik..kita ley jadik tourist guide..:)

ct rahani said...

x penah ke sana wlupun dekat jer.. dgr2 memang besh kt sana.. murah la tu klu rm100++.. hari tu kiter survey rate rm300++..

Mama Zharfan said...

desaru sgt jauh!! serik me travel heheh sbb me dok ingat tak jauh sgt, rupa2nya sgt jauh gitu...ujung2 johor dh tu...

bunga_rose said...

nampak menarik

Eliss Mie said...

eliss pulak teringin nak cuti2 dimelaka atau pulau tioman !

Aida Awie said...

cantiknya tempat ni,saya xpernah sampai ke desaru lagi.biasa cari promotion di agoda.com, xpun dari www.primabargain.com

Masya said...

kami hujung minggu ni ke johor.. tp kat bkt kepong jer.. blk singgah melaka a famosa...

mama tisya said...

slamat bercuti anje..tk pernah ke desaru..tp promo tu mcm murah

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.