Followers

Wednesday, May 16, 2012

♥ When My Boss Said.............. ♥

You Have to go Jakarta, Indonesia early June for 1 weeks
erkkkkkk..........rasa nak gugur jantung biler dengar boss kuarkan kata2 itu...
lebey rasa nak guguq biler kena pi sorang2
rasa nak nangis pun ada....tapi air mata je tak kuar...
why me?coz i in charge for the payroll Malaysian + Indonesian
payroll Indon akan diterbangkang dari Jakarta ke Malaysia...
sebab mama sorang yang handle, so kena pi sowang2

ini adalah 1st time mama kena pi outstation yang jauh + lama...
tapi apekan daya, mampukah mama membangkang...
minggu depan dah kena wat passport, 
then company akan tempah tiket & hotel untuk kesana...
nampak gaya lepas ni kena pi Singapore, Hong Kong, US, Thailand, India, Australia, Europe, Middle East, plak sebab nak pi melawat company kat sana...huwa.....nak nangis.....

then lepas tu terbayang2 wajah 

Princess mama yang tak pernah berpisah dengan mama selama ni...
tapi bakal berpisah lepas ni,mesti rindu giler2...

tiket penerbangan leh pilih nak naik Air Asia @ MAS...
so mana lagik better ek...untuk yang dah berpengalaman...
then Hotel pun leh pilih nak dok hotel mana, masalahnya mana la mama tau hotel ape yang ada kat Jakarta
mama langsung tak de pengalaman ke sana...risau pun ada sebab tak berteman
tapi kena gagahkan diri jugak, sebab dah jadi tanggungjawab...

ada sape2 nak kongsi tips, nak komen, nak bagi kata2 semangat?silakan...

25 comments:

Mummy Princess said...

Kita pun baru nak pegi mggu dpn ke Jakarta. Family trip sempena anniversary yg ke 9 thn....

ieyda said...

Bestnya dpt melancong free...tp xbestnya ank n suami ditingglkan....

syawalsimpsons said...

sue tak la pengalaman sangat naik flight ni kan...tapi ok jugak kalo naik mas kan...kikikiki..
ala cian kat balqis kena tinggal..takpe tuntutan kerja..mmm...

mmg pasni jalan jauh la tu,...

atty's said...

better anje naik mas,
pasal hotel..anje kena rajin google, pilih yang dekat tmpt nak g keje tu nanti..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to mummy princess: wah bestnya pi jenjalan...kita pi keje...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ieyda: tu la kalo dapat angkut husband & anak sure bestkan

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to sue: tu la sedeynya nak tinggalkan balqis with papa

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to kak atty:TQ kak untuk info tu...naik berderau darah ni sebab tak pernah pi jauh2 sorang2 plak tu

ct rahani said...

sonok tu anje sambil keje sambil emlancong.. cuma yg x besh sbb kena tinggal yg trsyg.. x pe la anje sesekali je kan.. prefer naik mas kot lbh selesa..

Cynthia said...

kalau bab company bayar, mesti pilih MAS!

Nana said...

Bawa la suami sekali bole oliday hehey klw dah co byr tix better naik mas

|| NaFiRaa || said...

bab nak pergi kerja sambil melancong tuh dah best dah.. tapi bila mengenangkan wajah anak dan suami trus rasa nak nangis kan~

insyaAllah.. kalo kita iklas dalam kerja kita Allah akan permudahkan urusan kita.. nak share tips x dapat sebab x pernah pon sampai kt indon.. hehhehehe

bunga_rose said...

lama ke peginye? klu tak lama sangat ajak la suami teman, boleh dia jagakn anak time keje, then time free boleh jalan2

eyeyou said...

utk 1st time ne, better ajak suami n anak..kena pay flight jer kan..lain2 kompeni bayaukan..betol ckp nana, ley holiday sekali..;)

Ena said...

naik la MAS..

Mama Balqis BPB said...

naik mas. air asia ni bukan leh wat kira. ada jer caj tak terjangka. pastu lak limitkan saiz hand luggage yg bleh bwk masuk. better naik MAS.

Alycia said...

takpe.. bukan slalu.. itu smua pengalaman berharga.. mana tau lepas ni, bila anje ada pengalaman mcm ni, dpt peluang lebih baik kat luar sana...

dan lastly, anje... nak kirim fm hehe ;)

wan nurul hezrina said...

tang melncong mmg besh anje tp tang tinggal si busyuk mmg tak besh.mmg nk nanges same ar..huhu

ieda said...

comelnyaa balqis ! .. dah lama x tgk dia ;)

syanasaid said...

wajib MAS
mmg best dpt gi tgk tempat org free
tp sedih part tinggal yg tersyg :(
xpe la, fikir positif je ok
demi kerjaya anda*ewah*

Aju Mohit said...

Cutenya balqis ni, xpe Anje sesekali berjauhan kan, dapat jenjalan voley? ;)

~Siti Hajar~ said...

anggap tu sume cabaran utk kesenangan ms depan, apa susah angkut Balqis & papa sekali...hehe...sambil selam minum air gitu...hehe

mamalieyna said...

huhu...best dalam pada tu tak best terpaksa bpisah dgn anak...anje sukakan cabaran, inilah peluangnya..hope semua bjln lancar..seronok dpt g tmpt orang..

Masya said...

kalau sy dapat arahan mengejut mcm ni mesti terkeduuu pening nak tgl anak dan suami.. tp insyaallah balqis ok kot anje dah besarkan...

naiklah mas kot rasanya.. hotel saya pun x tahun kene google cr yang dekat dgn opis nak dituju. jadi takdelah seriau sgt kalau nak naik teksi kat tempat orgkan...

mama tisya said...

better naik mas la...bestla leh tgk tmpt org cuma tk best sorg2...nanti bole la bli fm :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.