Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, June 13, 2012

♥ Citer Zaman Dulu2 / Kembali Ke Masa Silam - Jom Share ♥

Morning U alls, ari ni nak citer mengimbau kenangan lama dulu...
Masa mama muda remaja dulu, citer yang menjadi kegilaan mama adalah..
GILMORE GIRL
suka sangat2 citer ni, nape ek?sbbnya suka tengok muka budak pompan yang berlakon tu
muka dia sangat2 baby face...cuter banget....
then keintiman kedua2 anak beranak ni pun mama suka...
ni citer omputih yang mama suka la...




Synopsis:

Every mother and daughter has their own unique relationship, but Rory and Lorelai Gilmore (Alexis Bledel and Lauren Graham) are also the best of friends. 


Becoming a mother at the age of sixteen, Lorelai is well aware of the trouble teenagers are capable of getting themselves into. While still allowing her daughter to make mistakes, Lorelai continues to make mistakes of her own. However, the one thing she will never do is allow Rory to make the same mistakes she made as a teenager. 



Lorelai's parents never let her forget the trouble she caused in her early years, which forces her to leave her parents behind to start a new life with Rory. Eventually, she must turn to her parents for financial help in order to give Rory a top-notch education. 


This dramedy allows us to follow these dynamic women through their triumphs and downfalls. No matter what happens in their lives, they'll always have each other, and that is more than enough for Lorelai and Rory Gilmore.

then kalo citer kartun plak mama paling suka citer:


citer kartun ni mmg kegemaran mama k...
sampai mama ada email address :anjesakura@yahoo.com email ni mama create zaman sekolah dulu...
then ada FB atas nama "Anje Sakura" semua gara2 minat citer ni....
mama suka sbb kartun pompan ni cun, nama dia Sakura Kinomoto....nasib baik bukan ajinomoto...
then suka kartun lelaki nama Shouran...

Sinopsis citer ni...

Cardcaptor Sakura begins when ten-year-old fourth grader Sakura Kinomoto accidentally releases a set of magical cards called Clow Cards from the Clow Book, created and named after half-English, half-Chinese sorcerer Clow Reed. Each card has its own personality and characteristics and can assume alternate forms when activated. The guardian Beast of the Seal Cerberus emerges from the book and tells her it is now her responsibility to retrieve the missing cards. As she finds each card, she battles its magical personification and defeats it to seal it away. Cerberus acts as her guide, while her best friend and second cousin Tomoyo Daidouji films her exploits and provides her with battle costumes. Sakura's older brother Toya Kinomoto watches over her, while pretending that he is unaware of what is going on.

then time tengah hangat citer Korea...mama paling suka tengok citer
"WINTER SONATA"
sampai nangis2 k time Hero citer ni dikatakan mati time kena langgar dengan Lori...
dulu citer ni ditayangkan time Maghrib k, selalu la kena marah dengan My mom sbb 
time tecik2 dulu My Mom mmg pantang kalo anak2 tengok TV time maghrib, even dah solat pun still tak leh tengok, waktu yang diharamkan tengok TV oleh My Mom time kami tecik2 dulu
7.00pm - 8.00 pm....tapi time tu la semua citer best2
like Doraemon, Winter Sonata....ape kan daya, budak2 zaman dulu2 mmg takutkan mak bapak
so mmg tak berani la nak bukak ye...

Sinopsis yang di Google:

Cerita dimulai ketika Joon-sang, putra seorang musikus terkenal, pindah ke Chuncheon, kota kecil di Korea Selatan. Sebagai murid berbakat, Joon-sang yang pendiam disukai teman-teman dan para guru. Joon-sang percaya tiada seorangpun yang benar-benar mencintainya karena ia percaya ayahnya sudah meninggal setelah bertengkar dengan ibunya.

Pada suatu hari, Joon-sang bertemu rekan sekelas bernama Yu-jin, dan mereka jatuh cinta. Namun hubungan mereka tidak berlangsung lama. Joon-sang menjadi korban kecelakaan lalu lintas hingga menderita amnesia akibat kerosakan otak.

Ibu Joon-sang ingin mengembalikan rasa hormat sang putra terhadap dirinya. Seorang psikolog dimintanya untuk mencuci ingatan Joon-sang. Semua ingatan Joon-sang ketika dibesarkan sebagai anak tidak sah menjadi terlupakan. Bersama sang ibu, Joon-sang kemudian pindah ke Amerika Serikat. Di sana, Joon-sang memakai identitas baru sebagai Li Min-hyung. Sementara itu kepada semua teman-teman dan guru, Joon-sang dikabarkan meninggal dunia.

Sepuluh tahun berlalu, Joon-sang telah menjadi arsitek pemenang penghargaan di Amerika Serikat. Ia sudah tidak ingat lagi semua pengalaman hidupnya di Korea. Joon-sang telah menjadi orang yang berbeda, seorang berhati terbuka yang peduli terhadap orang lain, termasuk terhadap ibunya. Ia kembali ke Korea dan Yu-jin kebetulan melihatnya di sebuah jalan. Yu-jin sudah menjadi seorang desainer interior. Ia teringat masa-masa indah bersama Joon-sang hingga membatalkan pertunangan dengan Sang-hyuk yang sahabatnya sejak masih kanak-kanak. Yu-jin tidak tahu Joon-sang sudah berpacaran dengan teman sekaligus saingannya, Chelin. Yu-jin mulai bekerja di kantor arsitek tempat Joon-sang juga bekerja, dan ingin tahu apakah Joon-sang masih mengingatnya.
nape suka citer ni?
sbb suka Heronya yang encem tu...
tapi mama just suka time HERO tu masa sekolah je
biler nak besaq tak suka 


ni gambo dia dah besaq...tak suka sbb rambut dah karat & berserabut...
heroin time school comel je rambut panjang,tapi dah besaq tak comel sbb dah potong rambut
tapi keje Heroin ni nangis je la k, muka dah la putih bile nangis makin nampak la merah muka tu..


then time mama Preggy kan balqis....ni lagik dasyat k...
mama paling suka tengok citer
"CSI"

dan CSI yang mama paling suka adalah CSI MIAMI...
ni mmg kegilaan, sanggup sampai merajuk kalo tak dapat tengok citer ni
paling suka geng Haratio ni la...
sadis betul la biler terkenang kembali...
citer CSI ni kalo kat Astro kan bersambung2 so habis MIAMI sambung plak


CSI NEW YORK...
ha ha ha sian papa k, sentiasa kasi peluang kat mama tengok citer kegilaan mama time preggy
sungguh mmg time preggy je minat sangat2, tak leh terlepas scene nya
kalo terlepas sanggup tunggu sampai tengah malam kalo ada ulangannya...
ape la kena mengenanya dengan balqis biler dah besaq nanti ek...
la ni balqis tak de ciri2 nak jadi CSI pun
dia selalu dok canang nak Jadi Doktor....

biler dikenangkan zaman dulu2 mmg sangat2 maniskan...
kengkawan time budak2 then time meningkat dewasa, then time preggy
ada minat kat mana2 citer yang tertentu tak like mama punyer story ni...

p/s pernah baca dulu citer pasal Rita Rudaini, time dia preggy anak 1st dia suka tengok citer tamil...
kengkawan ada tiba2 timbul minat yang sama tak time preggy?

6 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

mimie.. said...

saya suka citer CSI tu.. ^_^

mummy_ayu said...

sama la...dulu suka tgk gilmore girl tu..pas tu...mcm stop tetiba je...terus tak layan dah...

winter sonata..the best..mula strt layan cita korea sbb tgk winter sonata la..Anje..try tgk hotelier..hero sama gak..best sgt...

CSI..semua Ayu layan, Miami, New York & Las Vegas...tapi yes..hero yg paling sempoi & best & smart..Horatio..tapi sekarang dah follow sgt dah...tu yg Ayu layan Suits..pun dah abis season 1 plak...

fieda said...

saya tak tgk la pulak...

eyeyou said...

mario attack!! (citer dak pompuan yg main bola tampar tu)..tp tu zaman kecik2..hihi

Masya said...

anje dah ngandung lagi ker?? jengg.. jengg.. jengg...

saya dulu masa ngandung xdelah pulak nak tgk cite tamil, tp suami suke tgk raja lawak siang malam asyik nak layan tu jer.. naik jemu ...

SYANI said...

Gilmore Girls memang feveret dulu... Suka karektor mak dan anak tu..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.