Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, June 5, 2012

♥ Jom Belajar wat POP Up Window utk KOMEN ♥

Ok Tutorial untuk ari ni bertajuk "camne nak wat Pop-Up Window"...kalo guna setting"comments form placement" untuk "Full Page" punyer....payah sikit & sure ramai yang malas nak tinggalkan jejak sebab bile komen....post komen tu akan dipapar untuk full page...then biler dah komen akan pi ke latest entry semula so leceh sikit la.....lagi satu kalo yang pakai word verification tu pun leceh jugak k, nak komen blog ni curi2 masa keje je, so kena cepat2 sikit...

la ni mama dah cari jalan penyelesaian camne nak memudahkan kengkawan terutama newbie cam ne nak mudahkan orang lain komen blog kita dengan mudah utk mane2 entry tanpa perlu menunggu masa yang agak lama untuk loading komen entry...

Caranyer senang bangat.......


1. Pi kat DASHBOARD @ cari page "SETTINGS" 


2. Pi kat bahagian Comments kat belah atas tu....sowy lupe letak anak panah la....tengok kat bahagian Comments Form Placement...then klik kat Pop-Up Window.....


3. Pastu klik "Save Settings"


4. Pastu "View Blog".....try komen kat mane2 entry....& akan kuar kotak pop-up window seperti gambar diatas...


5. Masukkan komen seperti biasa....taip la ape yang suka k....


Last sekali klik "Publish Your Comments" dan komen anda tadi akan dipublish seperti biasa......
Siap....
  • Senangkan???tak yang Full Page just Pop-Up Window tecik je....pas dah komen leh baca entry lain plak....
  • So Selamat Mencuba......

p/s kadang2 BW blog kengkawan lain, biler nak komen tu, tup2 kuar word verify, atau yg full page tu, kalo rajin teruskan jugak la komen, kalo tak sempat terbantut la niat nak komen tu...


10 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

eyeyou said...

yg ne kita taww..hihi

PinkUmmi said...

betul3...setuju

Mummy GreenyHouse said...

ha'ah..tang word verification tu mmg kdg2 mls nk tinggal komen jadinya..tp rajinkan juga.tibe2 time kuar words yg susah nk nampak jd mls balik nk komen..hiihi..

Jiji-Fify said...

Saya nak tiru buat camni jugak lah!
Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang bila full page tue macm..mmmmm.. tp oklagi.. kalau ada verification tue..mmmm

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija mmg guna pop up window..:)

::NureeN:: said...

jap nk try, b4 ni dh try tp x mcm ni pon.. :)

ieda said...

haa tahu dah nie ..
tapi adakalnya letak emmbeded utk balas komen2 kawan2 je .. kalau tidak I letak pop up comment tuu ;)
memang mudah ..

ummi nia said...

dh buat kak..thanks yer kak..mkin mudah keje nk comment

ct rahani said...

dr first time berblog memang suka pakai pop up windows ni.. sngkan..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.