Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, June 6, 2012

♥ Menu For Today....Slurrppp.....♥

Menu untuk this week, ni semua menu untuk bekal mama...
tiba2 teringin nak makan yang masam2 & yang berkuah...
so semalam pi cari bahan2nya....


time nak bayar tu, cashier siap tanya, "suka makan tom yam ke"
habis semua perencah tom yam mama borong....

so menu untuk hari adalah.....

SUP SAYUR...


sayur2 yang diperlukan adalah
Kubis bunga, kacang buncis
potong kecik2 k, kalo besaq2 nanti tercekik plak


kasi zoom sikit...
jom tengok bahan2 mentahnya


borong sayur, sebab esoknya plak nak masak TOM YAM SEAFOOD...
so bahan maintain yang sama k


yummy2, ari23 makan gini leh kurus b4 raya...ahak...



ini lah hasilnya setelah dicampak ke dalam periuk...



mama wat sup ni kasi pedas,
so kena tumbuk bawang putih, bawang merah + cili api...
then letak garam....
masak jangan sampai sayur lembik k, nanti tak de zat dah...
biar keras sikit, bila nak makan ada bunyi krup2...

ari2 bangun awal untuk siapkan menu bekal mama ni
tapi menu ni hanya mama sorang je leh layan k...
papa tak bawak bekal...


sedia untuk di makan....
selamat bersarapan semua....

11 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

Mummy GreenyHouse said...

tetiba terliur tgk walaupun perut kenyang sudah.. :p

Alycia said...

amboi.. best pulak nmpk sup sayur ni...

syawalsimpsons said...

sedap pulok ni tengok...

Atia Adina said...

makan sayur jer?bagus....

mummy_ayu said...

nie kalu Ian dpt..suka dia..Ian fav tul ngan tom yam tapi yg tak pedas la..rajin masak bawak bekal yer Anje.

Farra Dhelina said...

sedapnyaaaaaaa ... suka masam2.. heeee

syanasaid said...

senang guna paste tu
main campak2 jek
iman pn kalo dpt sup + nasi putih pn laju jek dia makan

MamaYatie said...

wah..bagusnya anje...bawak bekal..sedap nampak w/pun sayur jer

::NureeN:: said...

klau bab2 sayur mcm ni mmg nureen suka sgt, silap ari bln bleh ratah smpi abes 1 periuk.. anje diet ek..

Nad @ MamaZN said...

nmpk sedap
tapi kite tak brape makan sayur
ngee~ =p

mrs.ecam said...

ok nk ikot la...ngah diet skang...heeeeeeeeeeee

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.