Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, June 19, 2012

♥ My Whist list ♥

Morning, minggu yang penat + bz yang memanjang
kena fokus pada payroll untuk siapkan gaji...
dah penat keje mula la dok pikir My Whist list for this month..
seriusly i ni jenis yang sayangkan barang then susah sangat2 la nak menggantikan sesuatu yang dah berkenan kepada sesuatu yang baru k....sbb i jenis yang menghargai sesuatu barang...
ok citernya gini, b4 this i dah terbekenan sangat2 dengan satu wallet ni
mmg plan nak beli wallet, tapi mmg susah nak cari yang boleh menambat hati
sbb bukan jenis yang main sebat asal boley je k...




this wallet mmg taste mama, mmg kenan sangat2 la, dari parkson ke Jusco ke Parkson then ke Jusco semula dan akhirnya beli jugak la wallet ni, time tu ada offer so dapat la sekitar RM90 lebey...
less pun 20% je, kalo 50% @ 70% kan best....

tapi wallet ni tak bertahan lama dengan mama, sbb my mom mmg admire sangat la dengan wallet tu
then mama cakap nak belikan satu kalo my mom nak..
tapi my mom kata tak kan nak pakai wallet yang sama...so mama bagi la wallet tu kat my mom...
happy bukan kepalang la, tapi cam sedey la sbb bagi bukan yang baru...
so now pakai wallet cap ayam je...after bagi wallet mama tu kat My Mom....
now dah sampai masanya untuk mencari wallet baru...
cari punyer cari, dah round Metrojaya, Parkson & Jusco, lom ada yang berkenan...
tengok kat website ada je yang berkenan, tapi realitinya tak de...


minat wallet Guess ni, dari ari tu la nak beli, kali ni nak warna pinky2 plak..
tapi ladi admire yang kat bawah ni...



see kunci to terover ke ek?mmg minat sangat2 la dengan yang ni
semalam ada tengok kat Primavera...cun habis warna merah
sayangnya tak de pinky2...


carlo rino pujaan hati, tapi warna tu yang tak leh pakai, annti kotor...
almaklumlah dalam hangbag macam2 ado...

mama memang susah sangat2 nak menggantikan sesuatu barang
kalo kasut yang dah berkenan tu, pakai sampai hingga ke hujung nyawa la...
pastu baru ganti yang lain, then nak ganti pun bukan semua kena dengan taste...
jimat jugak kalo gitu kan, at least tak de la membazir...

kawan2 camne...suka membeli ke, atau sama cam mama jugak?

6 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

Zie said...

wah banyaktu.. saya kalau hbag, kasut suka Carlo Rino jew.. hehehe memang kalau beli pakai sampai rusak, hbeg kalau lambat rusak tu kena beli jugaklah, hehehe tak tahan tengok design baru...

AyuArjuna BiGoshh said...

brand guess mmg cantek2 :)

Masya said...

samelah selagi tak koyak, xdelah membeli yg baru.... hihihihi.. kdg2 berkenan yg takde jenama pun beli jer.. janji cantik.. tahan lasak...

Mamamya said...

bulan lps baru ganti handbag... :) wallet yg ada skrg ni mmg dah lama usianya rasanya 2-3 thn dah..tp msh elok syg pulak nak tukar...

Eliss Mie said...

eliss memang x de wish list tetiap bulan cumanya jam baru hilang, kena cari baru jer la. eliss biasa akan ganti barang yg rosak atau hilang, sesaje tukar tidak la kot :p

notti netti said...

net memang suka wallet....ni berangan nak beli lagi..padah wallet tahun lepas beli masih eloookkk lagi ha.

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.